ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δεν τον σταματάει τίποτα και κανένας!

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέβηκε στη Λεωφόρο για να παίξει μόνο άμυνα και ξύλο, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο Αϊτόρ είναι αποφασισμένοι για όλα. Το 8ο γκολ του Ισπανού έφερε την 7η νίκη (1-0) σε ισάριθμα ματς και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας στην κορυφή. Ήρωας στο φινάλε ο Μπρινιόλι.

Δεν τον σταματάει τίποτα και κανένας!

Στο αντιποδόσφαιρο και στις γραφικότητες των παικτών του Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός απάντησε με πειστικό τρόπο και με τον Αϊτόρ να σκοράρει από το πέναλτι στο 84΄ πήρε το «τρίποντο» της νίκης η οποία είναι και η έβδομη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Με τον Παλάσιος να επιστρέφει στο βασικό σχήμα και κορυφή τον Ιωαννίδη αντί του λαβωμένου Σπόραρ, ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα. 

Οι «πράσινοι» από τη σέντρα του αγώνα προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, με το πρώτο πεντάλεπτο να συμπληρώνεται χωρίς φάση. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν κλεισμένοι στην περιοχή τους, μην αφήνοντας κενά για να ενεργήσουν οι «πράσινοι». 

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 3.673 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το στημένο του Αϊτόρ στο 13΄ δεν έβγαλε κάποιο κέρδος για το «τριφύλλι», με το ματς να κυλάει χωρίς φάση και με το πρώτο τέταρτο συμπληρωμένο. 

Το ματς είχε πολλές διακοπές, αρκετά νεύρα, με τον Αστέρα να τον βολεύει αυτή η κατάσταση και τους «πράσινους» να συμπαρασύρονται και να μην μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους. Έπρεπε να φτάσουμε στο 30΄ για να δούμε υποψία φάσης και τελική προσπάθεια για τον Παναθηναϊκό, με τον Ρούμπεν αρχικά και στη συνέχεια ο Μπερνάρ που σούταραν αλλά δεν ανησύχησαν τον Παπαδόπουλο. 

Ο Παναθηναϊκός αύξησε για ένα δίλεπτο την πίεσή του και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σένκεφελντ στο 33΄ να σουτάρει και η μπάλα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.  

Το ματς ξαφνικά απέκτησε ζωντάνια, οι προσπάθειες του Αστέρα να βγει προς τα καρέ του Μπρινιόλι δεν καρποφόρησαν με το «τριφύλλι» να ελέγχει απόλυτα και να χάνει νέα καλή στιγμή με τον Παλάσιος στο 37΄, όταν ο Αργεντινός έφυγε πλάγια και σούταρε πάνω από την εστία του Παπαδόπουλου. 

Ο Αστέρας με καθαρά παθητικό ρόλο δεν δημιουργούσε ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του επηρεασμένος από τις συνεχόμενες διακοπές είχε εκνευρισμό στις κινήσεις του και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε και των καθυστερήσεων με τον Φακούντο Σάντσες να αστοχεί μετά από την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ. 

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δείξουν καλύτερη εικόνα, ο Αστέρας πρώτος είχε τη δική του καλή στιγμή με το σουτ του Τιλίκα που βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπρινιόλι, ενώ για το «τριφύλλι» ο Ιωαννίδης στο αμέσως επόμενο λεπτό (50΄) έπιασε μια κεφαλιά, η οποία δεν ανησύχησε τον Παπαδόπουλο. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ματς, είχε τις στιγμές του, ήταν μόνιμα μπροστά στα καρέ του Παπαδόπουλου, αλλά δεν έκανε τελική προσπάθεια για το πολυπόθητο γκολ χωρίς αποτελεσματικότητα.  

Το γύρισμα του Αϊτόρ στο 64΄ αν και έμοιαζε ιδανικό δεν βρήκε στην πορεία κάποιο συμπαίκτη του για να σπρώξει τη μπάλα προς τα δίχτυα, με τον Παπαδόπουλο να ελέγχει. 

Ο ρυθμός έπεσε εκ νέου, τον μόνο που βόλευε αυτή η κατάσταση ήταν τον Αστέρα που έπαιζε τριπλή ζώνη άμυνας. Στο 78΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι μέσω VAR σε μαρκάρισμα του Αϊτόρ από τον Άλβαρες. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Αϊτόρ και «έγραψε» το 1-0 μέσα σε αποθέωση! 

Στο 84΄ ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες με τον Τζουγκάνοβιτς να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται. Με το γκολ, οι «πράσινοι» απελευθερώθηκαν είχαν και άλλες ευκαιρίες στο φινάλε, χαρακτηριστική η διπλή χαμένη του Βέρμπιτς στο 90+3, με τον Αστέρα να χάνει μοναδική ευκαιρία για να σοκάρει το «τριφύλλι», αλλά τον Μπρινιόλι να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει το σουτ του Σίτο. 

Έστω και με «πύρρειο» τρόπο ο Παναθηναϊκός έκανε το 7/7 και με το 1-0, συνεχίζει να προπορεύεται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χούανκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες (76′ Βαγιαννίδης), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (90+2′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Αϊτόρ, Παλάσιος (63′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88′ Ριέρα), Γκαρντάφσκι, Μπαράλες (60′ Μουνάφο), Μπαρτόλο (88′ Σίτο).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.