ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σε ροή αγώνα ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος

Ευτυχώς υπάρχει και το VAR και ο Παναθηναϊκός πήρε με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης αυτό που δικαιούται και όχι αυτό που ήθελαν οι διαιτητές.

Σε ροή αγώνα ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος

Διαβάζω και ακούω από χθες (για την ακρίβεια ΚΑΙ από χθες) για τα πέναλτι που έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα και σε πολλές περιπτώσεις του έχουν δώσει νίκες. Πράγματι. 1-0 στην πρεμιέρα με πέναλτι. 2-1 την ΑΕΚ με δύο πέναλτι. 2-1 στην Τούμπα με το δεύτερο να έρχεται από πέναλτι. Και 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης πάλι με πέναλτι. Πέντε στα πέντε από την άσπρη βούλα και πριν συνεχίσουμε να πούμε κάτι πολύ σημαντικό: μπράβο στους εκτελεστές που έχει ο Παναθηναϊκός, κυρίως στον Αϊτόρ που έχει σημειώσει τα τέσσερα από τα πέντε πέναλτι. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι στο σημερινό ποδόσφαιρο να εκμεταλλεύεσαι τις στημένες φάσεις; Και πόσο επίπονο θα είναι να χάνεις βαθμούς από χαμένα πέναλτι;

Πάμε στο θέμα μας. Έχει ξεκινήσει όλη αυτή η… φασαρία γιατί πράγματι δεν είναι σύνηθες να υπάρχουν τόσοι κερδισμένοι βαθμοί στη… σούμα από το σημείο του πέναλτι. Άσχετα αν θεωρεί ο καθένας ότι ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε τον Ιωνικό και με διαφορετικό τρόπο έχοντας ένα ημίχρονο μπροστά του ή δε θα μπορούσε να χάσει απ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι θεωρητικό. Πάμε στο πραγματικό.

Αν δούμε τι έχουν δώσει οι διαιτητές σε ροή αγώνα και πόσα λάθη έχουν κάνει, τότε θα φρίξουμε. Και θα συμφωνήσουμε όλοι πως χωρίς VAR ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αδικημένη ομάδα στο πρωτάθλημα. Και ας λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τα μάτια μας δεν μπορεί κανείς να τα ξεγελάσει. Χωρίς VAR λοιπόν ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε το ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ πέναλτι στην Τούμπα, που ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κόντεψε να βγάλει το κεφάλι του Σπόραρ με την μπουνιά που του έδωσε. Ο διαιτητής ήταν φάτσα με τη φάση και υπέδειξε… άουτ!

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.547 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επίσης χωρίς VAR αυτό το ματς θα γινόταν πιθανότατα 2-2 στο φινάλε. Όταν ο πιτσιρικάς του ΠΑΟΚ ένιωσε την ανάσα του Μάγκνουσον και έπεσε στο έδαφος λόγω του… αέρα που φυσούσε στη Θεσσαλονίκη. Και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, μέχρι που τον φώναξαν οι συνάδελφοί του για να του δείξουν ότι έχει κάνει λάθος. Δύο λάθη που θα στερούσαν είτε τρεις, είτε έναν βαθμό στον Παναθηναϊκό. Άρα τώρα δε θα μιλούσαμε για 21 πόντους, που είναι το δίκαιο, αλλά για 18-19.

Πάμε και στο χθεσινό με τον Αστέρα. Ο Παπαδόπουλος, σε μια φάση που τουλάχιστον πρέπει να περιμένει να δει τι θα του πουν από το VAR, σπεύδει να δώσει επιθετικό φάουλ. Σε μια φάση που την έχουμε δει δεκάδες φορές στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα την είδαμε πέρσι και στα δύο ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα, με θύμα τους πράσινους. Στην Τρίπολη όταν έκανε πέναλτι ο Πούγγουρας και στη Λεωφόρο που το έκανε ο Σάντσες. Είναι καρμπόν οι ίδιες φάσεις με τον Αϊτόρ, ο επιτιθέμενος τσιμπάει την μπάλα και ο αμυντικός άθελά του και χωρίς να τον έχει δει πάει να διώξει και βρίσκει τον αντίπαλο. Όλα αυτά είναι πέναλτι, δεν το λέμε εμείς, ο κανονισμός το λέει! Σε όλο τον πλανήτη, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ο Σιδηρόπουλος ήταν στο VAR και είναι ο ίδιος διαιτητής που ήταν πέρσι στο αντίστοιχο παιχνίδι της Λεωφόρου. Αν δεν καλούσε τον Παπαδόπουλο να του πει ότι έχουμε πέναλτι στη φάση, θα αναιρούσε τον εαυτό του μέσα σε λίγους μήνες. Ε δεν γίνεται ρε παιδιά ανάλογα με το χρώμα της φανέλας να ερμηνεύουμε και τον κανονισμό, έτσι δεν είναι; Γιατί οι ίδιοι που τον Φλεβάρη έλεγαν ότι έχει κάνει πέναλτι ο Σάντσες και είναι… VARισιο, μας λένε χθες πως δεν έκανε πέναλτι ο αμυντικός του Αστέρα. Αποφασίστε όμως για να ξέρουμε σε ποια βάση να μιλήσουμε.

Αν δεν υπήρχε το VAR λοιπόν ο Παναθηναϊκός μέσα σε δύο σερί αγωνιστικές θα είχε χάσει βαθμούς που δικαιούται. Δεν θα είχε 21 αλλά 16 – 17, δηλαδή θα ήταν σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη ΑΕΚ που έχει 15. Πιθανότατα θα είχε ξεκινήσει και κάποια γκρίνια, θα στεκόμασταν στα λάθη που έγιναν (τα οποία έχουν γίνει αλλά οι νίκες πάντα τα… καμουφλάρουν), γενικά θα υπήρχε ένας αναβρασμός που θα είχε να κάνει με λάθη διαιτητών τα οποία αδίκησαν την ομάδα.

Γι’ αυτό ας αφήσουμε τις… ευαισθησίες, τα “εγώ δεν θα το έδινα” και άλλα περίεργα που είναι κουβέντες καφενείου. Και ας συμφωνήσουμε πως χωρίς το VAR ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αδικημένη ομάδα στο πρωτάθλημα, είτε γιατί θέλουν να τον αδικήσουν οι διαιτητές, είτε γιατί απλά δεν είδαν καλά τις φάσεις. Δεν μπορώ να ξέρω ποια από τις δύο απόψεις είναι η σωστή. Αν δεν βλέπουν καλά, πάντως, υπάρχουν λύσεις. Να κάτσουν σπίτια τους μέχρι να βελτιωθεί η όρασή τους. Γιατί έχουν εκτεθεί με το να πηγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι να βλέπουν τις φάσεις και καθυστερούν και το παιχνίδι περισσότερο κι απ’ ότι το καθυστερούν ομάδες τύπου Αστέρα που δεν παίζουν ποδόσφαιρο για τη διασκέδαση, αλλά για να κλοτσάνε τον αντίπαλο, να εκνευρίζουν την εξέδρα και να καυχιούνται στο τέλος πως πήραν το 0-0 με δύο τελικές στην αντίπαλη εστία. Ευτυχώς το ποδόσφαιρο πολλές φορές τιμωρεί αυτές τις αντιτουριστικές ομάδες, που σκοπό έχουν να καταστρέψουν το άθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...