ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί για πολλούς παίκτες ένα όνειρο» (vid)

Ο Ματέουζ Πονίτκα αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και τον ιστορικό προημιτελικό του EuroBasket ανάμεσα στην Πολωνία και την Σλοβενία.

Πονίτκα: «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί για πολλούς παίκτες ένα όνειρο» (vid)

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV:

-Όλα έγιναν ξαφνικά. Η απόδοσή σου στο EuroBasket ήταν εξαιρετική, είχες υπογράψει για να παίξεις στην Ιταλία και εντελώς ξαφνικά βρίσκεσαι στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει στον Παναθηναϊκό. «Είναι η αλήθεια. Το EuroBasket αποτέλεσε μια τεράστια επιτυχία για την Πολωνία και για μένα προσωπικά. Εκτίμησα ιδιαίτερα το χρόνο που πέρασα με την ομάδα μου. Πριν τη διοργάνωση είχα υπογράψει συμβόλαιο με τη Ρέτζιο Εμίλια, οπότε σε κάποια φάση ο Παναθηναϊκός κάλεσε τόσο εμένα όσο και τον εκπρόσωπό μου, για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μιας πιθανής μετεγγραφής εδώ στην Αθήνα και φυσικά όλοι κάναμε ότι μπορούσαμε για να συμβεί αυτό. Η Ρέτζιο Εμίλια φέρθηκε πολύ επαγγελματικά οπότε βρήκαμε μια κοινή λύση για τη διακοπή του συμβολαίου ώστε να υπογράψω κατόπιν στον Παναθηναϊκό, συνθήκη που αποτελεί για πολλούς παίκτες ένα όνειρο. Ξέρω πως ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, όμως τα πάντα τελειώνουν κάποια στιγμή, τα καλά και τα κακά. Οπότε ελπίζω ότι τα κακά θα τελειώσουν σύντομα.

-Πόσο μεγάλη υπήρξε η χαρά όταν «διαλύσατε» τους πρωταθλητές Ευρώπης και μαζί έναν κοσμαγάπητο αθλητή όπως ο Λούκα Ντόνσιτς ; «Είναι μεγάλη χαρά πάντα το να κερδίζεις ένα παιχνίδι, ειδικά σε προημιτελική φάση EuroBasket. Είναι απίστευτο. Έμαθα όμως πως αν κερδίζεις είσαι ήρωας και την επομένη αν χάσεις είσαι αποτυχημένος. Από ένα σημείο και μετά δεν δίνω τόσο μεγάλη προσοχή, είναι περισσότερο εσωτερική θα έλεγα η ικανοποίηση, για το ότι κατάφερες κάτι σπουδαίο, για αυτό που καταφέραμε ως ομάδα και ως σύνολο. Αυτό ήταν διασκεδαστικό. Το παιχνίδι ήταν «τρελό», έστω κι αν δεν το έχω δει ακόμα, λόγω χρόνου, θα το δω όμως σε κάποια στιγμή.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.412 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
-Πόσο δύσκολο ήταν για σένα, μιας και έχεις αναφερθεί, πολύ εξωστρεφώς σε συνεντεύξεις στα ζητήματα με την οικογένειά σου, το να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι ενόσω όλα αυτά συνέβαιναν γύρω σου; Το παιχνίδι αποτελεί μια διέξοδο από όλα αυτά τα θέματα. Έχω την ανάγκη να πω ευχαριστώ στην οικογένειά μου και τους φίλους μου, ιδίως στη σύζυγό μου που πάντα ήταν στο πλευρό μου σε κακά και καλά. Είμαι ευγνώμων σε αυτήν και δίχως αυτήν δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ μαζί σας, στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τι θα έκανα. Τα θέματα με την οικογένειά μου δεν μπορούν να λάβουν περεταίρω συζήτηση, τα έχω πει όλα άλλωστε και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι η αλήθεια και το να είσαι ο εαυτός σου. Αυτός είμαι, αρέσει ή δεν αρέσει.

Δέχτηκες τη στήριξη από την πολωνική ομοσπονδία και την ομάδα ή γενικότερα από τους Πολωνούς; Μετά τον τελευταίο μήνα;

-Μετά τη συνέντευξη στην οποία μίλησες για τα θέματα με τους γονείς και τον αδελφό σου. Η Εθνική Πολωνίας πάντα με στήριζε. Παράλληλα με εξέπληξε πολύ η στάση των συμπαικτών μου, οι οποίοι υπήρξαν απόλυτα υποστηρικτικοί και μου έδειξαν αγάπη. Με «άγγιξε» καθώς ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως θα βρεθώ σε αυτό το σημείο στη ζωή μου. Δεν είχα ποτέ ξεκινήσει κάποιον καυγά στην διαδρομή μου στο μπάσκετ, έχω όμως το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και αυτό θα κάνω πάντα. Δε με νοιάζει τι έχει συμβεί, θα υπερασπίζομαι πάντα τον εαυτό μου και θα λέω τη δική μου πλευρά στην ιστορία. Δεν έχω κάτι να κρύψω και δεν λέω κάτι αναληθές. Δεν έχω λόγο να πω ψέματα, δεν μου ταιριάζει. Ό,τι έγινε έγινε, είμαι χαρούμενος με τη σύζυγό μου, με το σημείο που βρίσκομαι, με τον Παναθηναϊκό και όλο τον περίγυρο μου. Θέλω να μείνω επικεντρωμένος στο μπάσκετ και στην οικογένειά μου.

Αρέσει δεν αρέσει, αυτός είμαι»" />Αρέσει δεν αρέσει, αυτός είμαι»" />

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.