ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Υποψιασμένοι για νέο «πούλμαν» και το έξτρα κίνητρο της Λαμίας

Ο Κώστας Μανωλιουδάκης γράφει για το ματς-παγίδα στη Φθιώτιδα, τις παρεμφερείς συνθήκες και το μάθημα που πρέπει να αποδείξει ότι έμαθε ο Παναθηναϊκός για να κάνει το «οκτώ στα οκτώ».

Υποψιασμένοι για νέο «πούλμαν» και το έξτρα κίνητρο της Λαμίας

Φυσικό κι επόμενο είναι να λιθοβολούν τον Παναθηναϊκό και να εκτοξεύουν λάσπη στον ανεμιστήρα οι εγχώριοι ανταγωνιστές του μετά «το επτά στα επτά» και τη νέα νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας φιγουράρει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος το τριφύλλι, δύο νίκες με ισάριθμες ανατροπές σε ντέρμπι (με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) έχει κατακτήσει, γκολ η ομάδα δέχεται με το σταγονόμετρο (μόλις δύο τέρματα παθητικό), ενώ η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί εγγύηση σταθερότητας και ακόμα καλύτερης συνέχειας.

Εχθρός του καλού, άλλωστε, είναι το καλύτερο

Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας…
Μην τον τσαντίζετε. Δεν συμφέρει κανέναν σας… 1.309 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς είναι ξεκάθαρο ότι έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, κάτι που καταδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι δεν έχει παίξει ακόμη ούτε έναν αγώνα πλήρης (σε όλα τα επίσημα ματς μέχρι σήμερα είχε να καλύψει απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών του), καθώς επίσης και από το ότι δεν έχουν ενσωματωθεί/προσαρμοστεί πλήρως παίκτες που αποκτήθηκαν για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα, όπως ο Μπερνάρ και ο Βέρμπιτς. Θα έρθει κι αυτή η ώρα και τότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των προπαγανδιστών.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που σχετίζεται με το τριφύλλι, με την ειδοποιό διαφορά ότι κάθε ματς αποτελεί διαφορετική ιστορία και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται αυτόνομα. Ένα ματς τη φορά. Ένας «τελικός» τη φορά, αν προτιμάτε καλύτερα, καθώς είναι δεδομένο ότι κάθε αντίπαλος θα προσπαθεί με κάθε τρόπο, θεμιτό και μη, να ανακόψουν τη φρενήρη νικηφόρα πορεία των πράσινων.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα μεταβεί στη Λαμία για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα και οφείλει να είναι προετοιμασμένος κατάλληλα, τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που φανερώνουν επανάληψη παρόμοιων συνθηκών.

Γνωρίζουμε άπαντες ότι η Λαμία θα έχει έξτρα κίνητρο για να κόψει βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, όπως έξτρα κίνητρο έδειξε να έχει και ο Αστέρας με τον τρόπο που έπαιξε και τη συμπεριφορά που είχαν άπαντες μέσα στη Λεωφόρο.

Η απαράδεκτη στάση του προέδρου της Λαμίας, Πανουριά Παπαϊωάννου, που όπως πέρυσι στη ρεβάνς του Κυπέλλου έτσι και φέτος αποφάσισε ετσιθελικά να «κλειδώσει» το ΔΑΚ για να μην αισθανθούν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς σαν να παίζουν στη Λεωφόρο, ενώ είχε παραχωρήσει μετά χαράς ένα «πέταλο» για τις ανάγκες των οπαδών της ΑΕΚ στην πρεμιέρα, ήταν πλήρως αναμενόμενη.

Η επιχειρηματολογία του για να δικαιολογήσει τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει, δεν πείθει ούτε μωρά παιδιά. Όμως το θέμα δεν είναι ο Παπαϊωάννου, ούτε η Λαμία και η λύσσα με την οποία προβλέπεται να αγωνιστεί. Είναι ο Παναθηναϊκός.

Το τριφύλλι θα πρέπει να περιμένει ποδοσφαιρικά ανάλογο «πούλμαν» με αυτό του Ηρακλή Μεταξά από τον Τζανλούκα Φέστα, παρεμφερείς ψευτοτσαμπουκάδες και πεσίματα καθυστερήσεων στο χορτάρι για ψύλλου πήδημα, στρατηγική μείωσης του καθαρού ποδοσφαιρικού χρόνου παιχνιδιού και σφυρίγματα εναρμονισμένα σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως συνέβη με τον Παπαδόπουλο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να περιμένει «πόλεμο» και άπαντες στην ομάδα επιβάλλεται να βάλουν φούμο στα πρόσωπά τους και να παντρέψουν πείσμα και πάθος με καθαρό μυαλό και συγκέντρωση για το «οκτώ στα οκτώ», μία στροφή πριν τη φιλοξενία της ομάδας του Καρυπίδη στην ιστορική του έδρα.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Κώστας Μανωλιουδάκης Σημαδιακό ή όχι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, πλην όμως δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Το ιστορικό γεγονός της αποχώρησης του «καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη, από τον Παναθηναϊκό, συνέπεσε με το ξεκίνημα της ενασχόλησης του Κώστα Μανωλιουδάκη με το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Από τον Μάιο του 2000 μέχρι σήμερα βίωσε… διακρίσεις, ταξίδια πολλά, κατέγραψε ιστορικά γεγονότα, ένδοξες και τραγικές στιγμές, με αποκλειστικό κριτήριο τον σεβασμό και την ενημέρωση των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού.
Εκτός από το panathinaikos24.gr γράφει για τους Πράσινους στην ιστοσελίδα sdna.gr και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Υπήρξε ρεπόρτερ του Τριφυλλιού στην εφημερίδα «Goal News» από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της, συνεργάστηκε με τις ιστοσελίδες prasinanea.gr, sportnet.gr και onsports.gr, καθώς επίσης και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Sport-FM, Sentra FM και Sport24 Radio.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.