ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ξόρκισε τα φαντάσματα και πέτυχε νίκη… χαρακτήρα στο Βελιγράδι

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι.

Ξόρκισε τα φαντάσματα και πέτυχε νίκη… χαρακτήρα στο Βελιγράδι

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από την αρχή της περιόδου, αφού υπέστη 3 συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, οι οποίες γέμισαν αμφιβολίες και ανησυχίες τους οπαδούς του. Και όχι μόνο… Το ακόμα πιο ανησυχητικό ήταν ότι η εικόνα του «τριφυλλιού» σε αυτά τα ματς (στο επιθετικό κομμάτι) δεν ήταν ακριβώς ενθαρρυντική. Ειδικά στο παιχνίδι με τον Άρη, όπου έδειχνε εντελώς ασύνδετη και «άνοστη» ομάδα.

Σ’ όλα αυτά προσθέστε ότι κλήθηκε τώρα να αντιμετωπίσει έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο (βλ. Ερυθρός Αστέρας) σε μια εχθρική έδρα, όπου υπέφερε τα τελευταία χρόνια (σ.σ. 6 ήττες στα 7 πιο πρόσφατα ματς εκεί). Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Ράντονιτς κατέθεσαν και την ψυχή τους στη «Χάλα Πιονίρ» και ξόρκισαν τα φαντάσματα στο Βελιγράδι.

Οι «πράσινοι» έδειχναν να… ψάχνονται στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά είχαν μια εξαιρετική δεύτερη περίοδο (24-14 το επιμέρους σκορ), μάλλον την κορυφαία τους κατά τη φετινή σεζόν. Σ’ αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός επέβαλε την κυριαρχία του και μέσα από την άμυνά του πήρε ώθηση και απέκτησε προβάδισμα στο ημίχρονο, έχοντας απόλυτη ευστοχία στις βολές (!) και τους Άντριους, Γκριγκόνις να εκτελούν με συνέπεια.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ό,τι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.274 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο μέρος ωστόσο, το «τριφύλλι» άρχισε να κάνει… νερά, αφού σπατάλησε (πολλές) βολές και υπέπεσε σε αχρείαστα λάθη, ενώ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μπέντιλ και τον Μάρτιν, οι οποίοι έκαναν μεγάλη ζημιά. Συν τοις άλλοις, το (αναγκαστικό) ροτέισον του Ράντονιτς στοίχισε αρκετά, καθώς οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (οι περισσότεροι τουλάχιστον) έδειχναν να βρίσκονται σε… άλλο γήπεδο.

Όσο το ματς πλησίαζε στην τελική του ευθεία, η πίεση γινόταν μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό κι αυτό αποτυπωνόταν στα «δώρα» που έκανε στους γηπεδούχους. Από το 61-63 φτάσαμε στο 68-63 (35’), με τους «πράσινους» να δείχνουν σαστισμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν.

Το μεγάλο τρίποντο του Γκριγκόνις, που μείωσε στο -2, αποτέλεσε μια αχτίδα φωτός, ενώ στο τελευταίο τρίλεπτο «μίλησαν» οι Γκουντάιτις και Πονίτκα, που ανέτρεψαν το -5. Ο Λιθουανός σέντερ κέρδισε κατά κράτος τους αντίπαλους ψηλούς (πετυχαίνοντας 5 σερί πόντους) και κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ ο Πολωνός φόργουορντ ήταν… παντού -παρότι έπαιζε με πρόβλημα στα δόντια- και σε εκείνον ανήκουν οι δύο πλέον καθοριστικές φάσεις: η τάπα στον Μπέντιλ στο 73-71 (στο 1:34) και το κλέψιμο-καλάθι στο 73-75 (στα 21’’).

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ολική ανατροπή του σκηνικού στο τελευταίο δίλεπτο κι έκανε… σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα. Η νίκη αυτή προσφέρει πολύτιμη ηρεμία και τονώνει με αυτοπεποίθηση την ομάδα, που θα εμφανιστεί καλύτερη με την επιστροφή του Ουόλτερς. Όπως οφείλει και να καλύψει το κενό στη θέση «4», πίσω από τον Ουίλιαμς.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.