ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στόφα πρωταθλητή και 8Χ8!

Αίμα, άμμος και διπλό τίτλου στη Λαμία. Ο Μπερνάρ... χόρευε, Παλασιος (23') και Σάντσες (73') έβαλαν αργεντίνικη υπογραφή στη νίκη με 2-0 του Παναθηναϊκού. Σοβαρός τραυματισμός για τον Τρουιγιέ, τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές από το... ξύλο των γηπεδούχων, στον κόσμο του ο Φωτιάς που έβγαλε σε ολόκληρο το ματς τρεις κίτρινες.

Στόφα πρωταθλητή και 8Χ8!

Αίμα, άμμος και διπλό τίτλου στη Λαμία. Ο Μπερναρντ… χόρευε, Παλασιος (23′) και Σάντσες (73′) έβαλαν αργεντίνικη υπογραφή στη νίκη με 2-0 του Παναθηναϊκού. Σοβαρός τραυματισμός για τον Τρουιγιε, τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές από το… ξύλο των γηπεδούχων, στον κόσμο του ο Φωτιάς που έβγαλε τρεις κίτρινες.

Το ματς

Από τη σέντρα του αγώνα ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και μόλις στο 2’ απείλησε την εστία των γηπεδούχων με την κεφαλιά του Μάγκνουσον. Δύο λεπτά αργότερα (4’), ήρθε νέα ευκαιρία για το «τριφύλλι» με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ να σουτάρει δυνατά και να μπλοκάρει ο Σαράνοφ.  

Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί και έχασαν νέα ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 6΄, όταν μετά από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό εξτρέμ που σούταρε δυνατά και στην κίνηση με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.  

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.584 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η σέντρα του Χουάνκαρ στο 10, έφτασε χωρίς κίνδυνο στα χέρια του Σαράνοφ, με το «τριφύλλι» να παίζει στο μισό γήπεδο την ομάδα της Λαμίας, που είχε καθαρά αμυντικό ρόλο. Το γύρισμα του Αϊτόρ στο 12΄ δεν βρήκε συμπαίκτη, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να βγαίνει και να μαζεύει τη μπάλα στην αγκαλιά του. 

Με το πρώτο εικοσάλεπτο συμπληρωμένο, ο ρυθμός έπεσε, ο Παναθηναϊκός πίεζε και κατάφερε στο πρώτο κενό της Λαμίας, να βρει το γκολ, με τον Παλάσιος να φεύγει στο χώρο και να πλασάρει τον Σαράνοφ για το 0-1 στο 23΄. 

Αμέσως μετά τη σέντρα, ο Παναθηναϊκός έχασε νέα ευκαιρία για το 0-2, με τον Ιωαννίδη αλλά η πολύ ωραία ενέργεια και το σουτ του Έλληνα φορ, βρήκε τον Σαράνοφ σε ετοιμότητα. Στο 30΄ ο Μπερνάρ έβγαλε νέα εξαιρετική πάσα, με τον Αϊτόρ τελευταία στιγμή να μην προλαβαίνει να πλασάρει προς την εστία που ήταν κενή. 

Έπρεπε να περάσουν οκτώ λεπτά για να δούμε νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να φεύγει στον κενό χώρο να κάνει ατομική ενέργεια, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν ιδανική για να σκοράρει και δεύτερο τέρμα. Στο 42΄ είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή για την γηπεδούχο ομάδα, με τον Μανούσο να παίρνει τη μπάλα να κάνει την ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.  

Στα επόμενα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Φωτιά να στέλνει τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το «τριφύλλι» να διατηρεί το προβάδισμα. 

Στην επανάληψη, ο Αϊτόρ αποχώρησε με πρόβλημα στον προσαγωγό, τη θέση του πήρε ο Βέρμπιτς, με το «τριφύλλι» να διατηρεί τον ίδιο σχηματισμό. Έπρεπε να φτάσουμε ένα λεπτό πριν την μια ώρα αγώνα για να δούμε ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με τον Τσόκαϊ να κάνει την ατομική ενέργεια να γυρίζει τη μπάλα, ο Βέρμπιτς να κάνει «τσαφ» και ο Αντέτζο να διώχνει τη μπάλα πριν γίνουν απειλητικοί οι «πράσινοι». 

Ο Παναθηναϊκός άντεχε στο ξύλο των παικτών της Λαμίας, ο ρυθμός είχε «παγώσει», οι γηπεδούχοι είχαν ξεθαρρέψει και ανέλαβαν τα ηνία στην κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να δημιουργούν ρήγματα στο «τριφύλλι», με το ματς να οδεύει στο τελευταίο εικοσάλεπτο. 

Στο 72΄ ο Μάγκνουσον έχασε ευκαιρία να κάνει το 0-2 με κεφαλιά, ο Σαράνοφ απέκρουσε, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Σάντσες με πλασέ μετά από φάση διαρκείας έκανε το 0-2 για το «τριφύλλι». Όλα επισκιάστηκαν στο 80΄ με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Τρουιγιέ που κόλλησε το πόδι του στο χορτάρι, με το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με παίκτη λιγότερο.

Στα τελευταία λεπτά για το 90΄ συν τις καθυστερήσεις δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει με το «διπλό», αλλά λαβωμένος από το γήπεδο της Λαμίας ενόψει Άρη. Αποθεώθηκαν από τους 500 και πλέον οπαδούς της ομάδας στο φινάλε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες της ομάδας.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης (67′ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Τσιλούλης (78′ Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (82′ Μαρμεντίνι), Ασκόφσκι (46′ Νούνιες), Μανούσος (78′ Ρόμανιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Τσέριν (52′ λ.τ. Τσόκαϊ), Αϊτόρ (46′ λ.τ. Βέρμπιτς), Μπερνάρ (78′ Γκάνεα), Παλάσιος (78′ λ.τ. Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71′ λ.τ. Τρουιγέ)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.