ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

«Κέρδος» οι Μαντζούκας, Π. Καλαϊτζάκης και η πραγματικότητα για Μπέικον

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο ματς με το Λαύριο και όλα όσα συμβαίνουν με τον Ντουέιν Μπέικον.

«Κέρδος» οι Μαντζούκας, Π. Καλαϊτζάκης και η πραγματικότητα για Μπέικον

Το ζητούμενο για τον Ντέγιαν Ράντονιτς στο ματς του Παναθηναϊκού με το Λαύριο ήταν να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και να δοκιμάσει πράγματα ενόψει της «διαβολοβδομάδας» στην Ευρωλίγκα με Άλμπα στο Βερολίνο (19/10) και Μονακό στο ΟΑΚΑ (21/10).

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός τα… κατάφερε λοιπόν σε αυτό το παιχνίδι και συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Κι αυτό διότι δεν «ταλαιπώρησε» κάποιο από τα εξέχοντα στελέχη του, που είχαν τραβήξει κουπί στις πρώτες υποχρεώσεις του «τριφυλλιού», είτε λόγω απουσιών (π.χ. Γουόλτερς), είτε εξαιτίας της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων (στη θέση «4»).

Συν τοις άλλοις, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που μέχρι τώρα είχαν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα ή και καθόλου. Επιπροσθέτως, αποκόμισε και… κέρδος, αφού δύο (κυρίως) παίκτες του εκμεταλλεύτηκαν και αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε σε αυτή την αναμέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για αρχή, ο Ράντονιτς είδε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να μετατρέπεται σε πρώτο βιολί της ομάδας στο πρώτο μέρος, με τον 23χρονο να εκτελεί με συνέπεια σ’ αυτό το διάστημα, καθώς πέτυχε 12 πόντους με 3/5 τρίποντα (3/4 επί της ουσίας) και μοίρασε 2 ασίστ.

Ο διεθνής γκαρντ/φόργουορντ έδειξε ότι έχει βελτιώσει αισθητά το σουτ του και δεν διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες, παρότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν το ίδιο… επιθετικός.

Από ‘κει και πέρα, ο Μαυροβούνιος προπονητής εμπιστεύτηκε αρκετά (και για πρώτη φορά φέτος) τον Λευτέρη Μαντζούκα. Ο 19χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για 18 λεπτά και απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει. Πήρε πολλές προσπάθειες -κυρίως έξω από τα 6,75μ.- και ευστόχησε (4/7 συνολικά), ενώ είχε διάθεση και βοήθησε και στην άμυνα βάζοντας δυνατά το κορμί του στις φάσεις.

Το ζήτημα για τον ταλαντούχο παίκτη του «τριφυλλιού» είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να πάρει την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση για να αποκτήσει σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα. Θα χρειαστεί μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσήλωση σε επίπεδο τακτικής προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ράντονιτς.

Επειδή πρόκειται για ένα παιδί με τρομερά φυσικά χαρίσματα και εξωπραγματικό κορμί για την ηλικία του, θεωρούμε ότι μέσα στη χρονιά θα βρει χρόνο και ευκαιρίες. Στο χέρι του είναι. Ούτως ή άλλως πίσω από τον Γουίλιαμς υπάρχει κενό στη θέση «4» και μέχρι να αποκτηθεί κάποιος παίκτης, θα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και διαθέσιμος… χώρος.

Στο τέλος πήραν λεπτά συμμετοχής και οι Χουγκάζ, Σαμοντούροβ, με τον πρώτο να αναλαμβάνει κάποιες πρωτοβουλίες επιθετικά και να βοηθάει στα ριμπάουντ (πήρε 4). Ενθαρρυντικό ότι και ο Παπαγιάννης είχε καλό απόγευμα εκτελεστικά (πέτυχε και 2/2 τρίποντα!), κάτι που μπορεί να τον μπουστάρει ψυχολογικά, αφού το είχε τόσο ανάγκη.
Πάμε και στο «καυτό» ζήτημα των τελευταίων ημερών. Ντουέιν Μπέικον. Ο Αμερικανός φόργουορντ παραμένει ελεύθερος και αποτελεί τον διακαή πόθο των φίλων του Παναθηναϊκού, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναφέρεται στην ομάδα. Δικαιολογημένη η… κάψα των φιλάθλων του «τριφυλλιού» αν αναλογιστούμε την αξία του και την κλάση του. Είναι τέτοια πάστα παίκτη που δεδομένα θα σε ανεβάσει επίπεδο και θα σου δώσει το κάτι παραπάνω.
Μόνο που οι πληροφορίες που συνέλλεξαν οι άνθρωποι της ομάδας για τον χαρακτήρα του 27χρονου δεν είναι καθόλου θετικές (το λέμε κομψά). Κάθε άλλο… Άλλωστε, το ξεκαθάρισε και ο Ράντονιτς στη συνέντευξη Τύπου, όπου το… ξέκοψε δηλώνοντας ότι οφείλουμε να τα λαμβάνουμε όλα υπόψιν μας. Λέτε να είναι… τρελός ο Μαυροβούνιος και να μην θέλει στη φαρέτρα του ένα «πυρηνικό» όπλο;
Ρητορική η ερώτηση. Προφανώς και θα επιθυμούσε έναν παίκτη τόσο υψηλού επιπέδου. Μόνο που δεν θα ρισκάρει να βάλει μια… κινητή βόμβα στα αποδυτήρια και έναν τόσο μεγάλο πονοκέφαλο για να καταστρέψει το ενδοοικογενειακό κλίμα. Μήπως είναι τυχαίο ότι δεν τον θέλει καμία ομάδα; Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν ρωτήσει πολλοί για εκείνον και όλοι έχουν μάθει τα χειρότερα από τον Ομπράντοβιτς και τους ανθρώπους της Μονακό.
Υ.Γ. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος βρίσκεται… παντού μέσα στο παρκέ και κάνει τρομερές -αθόρυβες- δουλειές στις δύο άκρες του παρκέ. Χρησιμότατος και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στο ματς με το Λαύριο, φαίνεται ότι μπορεί να δώσει πράγματα, κυρίως στην άμυνα.
Υ.Γ. 2 Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με πεντάδα: αδέρφια Καλαϊτζάκη, Μαντζούκα, Χουγκάζ και Σαμοντούροβ! Λαμπρό το μέλλον!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...