ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Ανάλυση: Ο… χορευτής και επιδραστικός Μπερνάρ (vids)

Ο Μπερνάρ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Λαμία και συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη νέα νίκη. Το panathinaikos24.gr αναλύει.

Ανάλυση: Ο... χορευτής και επιδραστικός Μπερνάρ (vids)

Στο 5ο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα, ο Μπερνάρ πραγματοποίησε την καλύτερή το εμφάνιση με το τριφύλλι. Ηταν εντυπωσιακός με την μπάλα στα πόδια, έχει συμμετοχή και στα δυο γκολ της ομάδας κόντρα στη Λαμία, έβγαλε τρομερή ποιότητα στο χορτάρι και φυσικά ήταν επιδραστικός. Ο Βραζιλιάνος σιγά σιγά μπαίνει στα… καλούπια της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προσαρμόζεται στα νέα, γι αυτόν, δεδομένα, με αποτέλεσμα να πατάει όλο και καλύτερα στο γήπεδο και να βγάζει αυτοπεποίθηση.

Αγωνιζόμενος, ξανά, ως κεντρικός χαφ χθες και έχοντας ελευθερία κινήσεων, ο Μπερνάρ στο πρώτο ημίχρονο έκανε σχεδόν ό, τι ήθελε! “Χόρευε” στο μισό γήπεδο της Λαμίας, είχε μια εντυπωσιακή απλότητα στο παιχνίδι του και “έκοβε” στη μέση την άμυνα των γηπεδούχων με τις κάθετες που έβγαζε.

Η ασίστ του στο 0-1 του Παλάσιος είναι ένα δείγμα της ποιότητας. Με ωραία κίνηση και ένα “χάιδεμα” της μπάλας, ο Βραζιλιάνος έβγαλε σε θέση τετ α τετ για τον Παλάσιος. Αν παρατηρήσετε ξανά το βίντεο, θα διαπιστώσετε ότι με το που δίνει την πάσα ο έμπειρος χαφ, γυρίζει αμέσως το πρόσωπό του προς τον βοηθό για να δει αν υπάρχει οφσάιντ ή όχι!

Λίγο αργότερα, ο Μπερνάρ με παρόμοιο τρόπο θέλησε να δώσει ένα έτοιμο γκολ στον Αϊτόρ. Το έκανε, αλλά ο Ισπανός ήταν μισό βήμα πίσω με αποτέλεσμα να μην κάνει κοντρόλ.

Ο Βραζιλιάνος είχε κι άλλες πολύ καλές ενέργειες στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να αποτελεί μια μόνιμη… πηγή κινδύνου για την άμυνα της Λαμίας. Στην επανάληψη, με τον ρυθμό να πέφτει λόγω των πολλών αναγκαστικών αλλαγών δε δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στον Μπερνάρ να πάρει πρωτοβουλίες και να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Ήταν, όμως, ξανά εκεί! Στο γκολ του Σάντσες για το 0-2, ο βραχύσωμος χαφ έχει εκτελέσει με πολύ όμορφο τρόπο το κόρνερ. Η μπάλα πάει συστημένη στον Αργεντινό και ο Παναθηναϊκός με αυτόν τον τρόπο “σφράγισε” τη νίκη στη Λαμία.

Βλέποντας, τα νούμερα του Μπερνάρ και τη στατιστική του, κατανοούμε ότι η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική.

Ο Βραζιλιάνος είχε 75% ποσοστό επιτυχίας στις ντρίμπλες (!) με 3/4. Δε… μάσησε από το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων και κέρδισε τις 7 από τις 13 μονομαχίες που έδωσε. Είχε, δηλαδή, επιτυχία κατά 54%, τη στιγμή που στον συγκεκριμένο τομέα έχει μέσο όρο 44,8%. Είχε μια ασίστ, 27/34 πάσες (79%). Οι συνολικές του ενέργειες ήταν 63, με τις 35 να έχουν επιτυχία. Παραπάνω από τις μισές, δηλαδή, με ποσοσό 56%. Και όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστή που βλέπει γήπεδο και προσπαθεί να προωθήσει την μπάλα, καταλαβαίνουμε γιατί το ποσοστό είναι καλό.

Ο Μπερνάρ είχε 4/6 πάσες στο επιθετικό τρίτο, 5/7 πάσες στην περιοχή και 8/11 προωθημένες μπαλιές! Συμμετείχε εξαιρετικά στη δημιουργία της ομάδας και στην μεσοεπιθετική ανάπτυξη. Το μόνο που δεν έκανε ήταν τελική προσπάθεια. Ο Μπερνάρ δε σούταρε στο χθεσινό ματς, έχοντας το μυαλό του περισσότερο στο να “φτιάξει” παιχνίδι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...