ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τσιατσιάμης: «Μπορεί να είναι και νώριτερα έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Όλα όσα είπε στον BWINΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνος για το πρότζεκτ του Βοτανικού, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Τσιατσιάμης: «Μπορεί να είναι και νώριτερα έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Δημάρχου για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού: «Τη συμμερίζομαι απολύτως. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα, γιατί εμείς συνήθως συζητάμε για τεχνικά ζητήματα σε τέτοιου είδους έργα. Θα σας δώσω ένα περίγραμμα της κατάστασης πώς εξελίσσεται. Εμείς έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της δημοπράτησης του έργου και μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούμε να μιλάμε για έναν προσωρινό ανάδοχο μέχρι να οριστικοποιηθεί και να υποβάλλει τις μελέτες. Μέσα στο χειμώνα θα έχουμε τον ανάδοχο και μέχρι να γίνουν οι έλεγχοι θα ξεκινήσει η διαδικασία του γηπέδου που θα ολοκληρωθεί το 2026. Αυτή είναι η διαδικασία όπως ακριβώς σας το έχω πει. Ο κύκλος ζωής ενός έργου έχει συγκεκριμένες ημερομηνίες που ακολουθούμε, οι οποίες δεν είναι ανελαστικές. Αν τεθεί ένα θέμα, μπορεί να καθυστερήσει 20 μέρες, και μπορεί να πάει πιο πίσω η όλη διαδικασία. Εμείς λαμβάνουμε τους φακέλους. Για εμάς ο τίτλος είναι: Χριστούγεννα στο γραφείο, αλλά δεν θα ήθελα να πω ότι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Πρέπει να την κάνουμε σωστά για να μπορέσουμε να πάμε στο επόμενο επίπεδο του έργου».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενες προσφυγές: «Ένα έργο το οποίο είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένο και έχουμε προσέξει την παραμικρή λεπτομέρεια. Και τεχνικά και οικονομικά, με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε σε αυτή τη φάση ενστάσεις αναφορικά με τη συγκεκριμένη διαδικασία. Όταν κάνεις πολύ προσεκτικές δουλειές, δύσκολα δημιουργούνται ενστάσεις σε αυτή τη φάση της διαδικασίας του έργου. Από την ώρα που θα υπογράψουμε σύμβαση, θα βγουν οι μελέτες και θα προκύψουν οι αδειοδοτικές διαδικασίες θέλουμε 9 μήνες για να ξεκινήσει. Εννιά μήνες μετά από τη στιγμή που θα έχουμε τον ανάδοχο, θα ξεκινήσει το έργο».

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.640 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από τη στιγμή που θα έχουμε τον προσωρινό ανάδοχο, μπορεί να προχωρήσει παράλληλα η αναθεώρηση της άδειας: «Τυπικά όχι, αλλά η ουσιαστικά θα κινηθούν παράλληλα».

Για το επόμενο βήμα: «Μετά θα πάμε εκεί και θα δείξουμε τις πρώτες εργασίες για το γήπεδο, στο οποίο από τότε που μπορεί να ξεκινήσουν τα έργα θα χρειαστούν 36 μήνες για την ολοκλήρωσή του. Έχουμε συναντήσει τέτοιες διαδικασίες και κάποιος ανάδοχος να το τελειώνει νωρίτερα κάποιο έργο. Είναι συνάθροιση των τεχνικών δυνατοτήτων που μπορείς να έχεις κάθε στιγμή. Δεν είναι μία εύκολη κατασκευαστική διαδικασία ένα τέτοιο έργο, αλλά πράγματι υπάρχει το ενδεχόμενο να τελειώσει νωρίτερα».

Για τα συνοδά έργα πέριξ του γηπέδου: «Πρέπει να σας πω πως σε αυτή τη δημοπράτηση έχουμε συμπεριλάβει άμεσα έργα για να είναι λειτουργικό το γήπεδο. Από εκεί και πέρα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση, στις αρχές του 2023, όλων των έργων που είναι ένας προϋπολογισμός γύρω στα 90 εκατ. ευρώ που αφορά τις υποδομές, των χώρων πρασίνου, τον φωτισμό και ό,τι άλλο υπάρχει. Έχουμε συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Αυτό είναι ένα έργο που εμείς θα δημοπρατήσουμε».

Για τη δομή φιλοξενίας πότε φεύγει: «Είναι θέμα χρόνου. Έχουμε συνεργαστεί ήδη με το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και θεωρώ πως όταν ξεκινήσουμε με τα έργα θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση του κόσμου. Αυτό το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, κοντά στα Χριστούγεννα υπολογίζεται ότι θα είναι ο προσωρινός ανάδοχος, θα κάνουμε τον καθαρισμό της περιοχής και στη συνέχεια θα εξελιχθεί η διαμόρφωση του κόσμου. Ισχύει η δέσμευσή μας πως εκεί στα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει η διαδικασία και θα είναι ένα έργο για τη διαμόρφωση του χώρου, να μαζέψουμε τα σκουπίδια που είδαμε ότι είναι πάρα πολλά και θα φτιάξουμε ένα περιβάλλον για να έρθει ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση. Το έργο με την πολυπλοκότητα που έχει, ο κύκλος ζωής του ορίζεται μέχρι το 2026. Μιλάμε για το σύνολο του έργου».

Περισσότερα σε λίγο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.