ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Φύλακας άγγελος: Το απίστευτο στατιστικό του Μπρινιόλι

19 παιχνίδια, μόλις 4 γκολ και αυτά σε ντέρμπι, μηδέν ήττες, 15/19 clean sheets. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι μόνο... σπαθιά δεν καταπίνει.

Φύλακας άγγελος: Το απίστευτο στατιστικό του Μπρινιόλι

Ενα από τα μεγάλα μυστικά του φετινού Παναθηναϊκού είναι η ομοιογένεια. Οι πράσινοι έχουν διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό τους και αυτό βγαίνει στο γήπεδο, βοηθώντας την ομάδα να έχει φτάσει σε αυτό το οχτώ στα οχτώ και να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Ενα δεύτερο δεν είναι και τόσο… μυστικό. Και αφορά φυσικά τα γκολ που (δεν) δέχεται ο Παναθηναϊκός. Διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με μόλις δύο γκολ στο παθητικό του. Στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, γκολ πάντως που δε στοίχισαν αφού οι πράσινοι γύρισαν τα ματς και πήραν νίκες.

Ενας από τους στυλοβάτες και του φετινού Παναθηναϊκού είναι φυσικά ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας καθιερώθηκε στον Παναθηναϊκό μετά το περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αλλωστε ο στόχος του όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2021, ήταν να καθιερωθεί στην ομάδα και όχι να παίζει τον ρόλο της εναλλακτικής επιλογής.

Το κατάφερε και πλέον το στατιστικό που… τρέχει εδώ και μήνες τον καθιστά ως τον κορυφαίο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα. Ποιο είναι αυτό; Ο Ιταλός εδώ και 19 σερί παιχνίδια που δεν έχει φύγει ηττημένος από το γήπεδο. Και σε αυτά τα 19 παιχνίδια, έχει δεχτεί μόλις τέσσερα γκολ, τα οποία έχουν προέλθει μόνο σε ντέρμπι! Δύο από την ΑΕΚ, ένα από τον Ολυμπιακό και ένα από τον ΠΑΟΚ. Ο Μπρινιόλι έπαιξε στα οχτώ από τα δέκα ματς του Παναθηναϊκού στα περσινά πλέι οφ, στα οποία δέχτηκε γκολ στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και στο 2-1 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Ηταν στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι και τη μοναδική ήττα του Παναθηναϊκού στη διαδικασία των πλέι οφ, το 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού!
Το ποδοσφαιρικό bullying Μπακασέτα-Ιωαννίδη στα playoffs και το… 76% συμμετοχής στα γκολ του Παναθηναϊκού! 752 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αγωνίστηκε επίσης στους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με τη Λαμία και στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, τρία ματς που οι πράσινοι κέρδισαν με μηδέν παθητικό. Και ερχόμαστε στη φετινή σεζόν, στην οποία είναι ο βασικός τερματοφύλακας και στα οχτώ έως τώρα παιχνίδια, με τον Παναθηναϊκό να έχει οχτώ νίκες, έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ. Από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. 19 συνεχόμενες συμμετοχές επί ελληνικού πάντα εδάφους, στα οποία ο Παναθηναϊκός δεν έχασε από κανέναν.

19 παιχνίδια στα οποία ο Μπρινιόλι μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του μόλις τέσσερις φορές, όλες σε ματς που τελικά ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Ο… φύλακας άγγελος της εστίας του Παναθηναϊκού, που με την παρουσία του εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.