ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τραγικός Παναθηναϊκός στο Βερολίνο και διασυρμός από την Άλμπα!

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς θύμιζε... Παναθηναϊκό μόνο από τις φανέλες στο Βερολίνο και παίζοντας κάτι από μπάσκετ γνώρισε βαριά ήττα με 94-65 από την Άλμπα για την 3η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Τραγικός Παναθηναϊκός στο Βερολίνο και διασυρμός από την Άλμπα!

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς θύμιζε… Παναθηναϊκό μόνο από τις φανέλες στο Βερολίνο και παίζοντας κάτι από μπάσκετ γνώρισε βαριά ήττα με 94-65 από την Άλμπα για την 3η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 1-2 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Λι, Γκριγκόνις, Καλαϊτζάκη, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη απέναντι στην Άλμπα. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον Μπλατ να απαντάει. Ο Αμερικανός με ωραία προσπάθεια έκανε το 3-5 για το «τριφύλλι» με τον Σίγκμα να ισοφαρίζει.  Με ½ βολές ξανά από τον Γουίλιαμς οι πράσινοι πήραν εκ νέου προβάδισμα. Με συνεχόμενα τρίποντα η Άλμπα έκανε το 11-6. Οι «πράσινοι» έκαναν ξαφνικά εύκολα λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να έχουν «κολλήσει» στο σκορ. Η διαφορά πήγε στους 11 (17-6) με τον Παναθηναϊκό να έχει σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή η Άλμπα είχε ήδη πέντε τρίποντα!  Με βολές του Πονίτκα το σκορ έγινε 17-8. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 17-9 με τους πράσινους, εκτός των άλλων, να έχουν 4 άστοχες βολές.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με καλάθι του Άντριους για το 17-11. Με τρίποντο από τον Μαντζούκα η διαφορά μειώθηκε τους 5 (19-14) με το τριφύλλι να θέλει να βγάλει αντίδραση.  Ο Άντριους σκόραρε κι αυτός για τρεις και το σκορ έγινε 21-17. Ο Γκουντάιτις έκανε το 21-19. Με το σκορ στο 25-21 οι διαιτητές έδωσαν ανύπαρκτο φάουλ στην Άλμπα για τρεις βολές του Μπλατ.  Το σκορ έγινε 28-21. Οι χαμένες βολές και τα εύκολα χαμένα σουτ, αντί να μειώσουν τη διαφορά έκαναν την Άλμπα να προηγηθεί με 9 πόντους (30-21). Με τρίποντο του Λι το σκορ έγινε 32-24. Η Άλμπα έκανε το 38-26, αλλά ο εξαιρετικός Άντριους με γκολ – φάουλ από τρίποντο κρατούσε όρθιο τον Παναθηναϊκό με το σκορ να γίνεται 38-30. Ο Μπλατ με τρίποντο έκανε το 41-30 και έπειτα από νέο λάθος το σκορ έγινε 43-30! Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι άστοχοι. Ο Γκριγκόνος συνδέθηκε, επιτέλους, με το καλάθι και με τρίποντο έκανε το 43-33, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 220.133 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η τρίτη περίοδος άρχισε με δυο επιθέσεις και ισάριθμα λάθη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έπρεπε πάση θυσία να βελτιωθούν επιθετικά για να διεκδικήσουν το παιχνίδι. Η αστοχία συνεχιζόταν με την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς να έχει σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία. Το σκορ έγινε 47-33 και το «τριφύλλι» σημάδευε συνεχώς… σίδερο! Η Άλμπα σαν σε προπόνηση έκανε το 50-33. Ο Μπλατ με τρίποντο εκτίναξε τη διαφορά στους 20 πόντους.  Με νέο τρίποντο των Γερμανών το σκορ έγινε 56-33 με τους «πράσινους» να παρουσιάζουν άθλια εικόνα στο παρκέ. Στα 5 λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου το σκορ είχε γίνει 60-33 με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βάλει ούτε πόντο! Ο Λι σκόραρε το πρώτο καλάθι στα 4 λεπτά  πριν από τη λήξη του δεκαλέπτου και ο Γκουντάιτις έκανε το 60-37. Με γκολ – φάουλ του Γκριγκόνις το σκορ έγινε 62-41. Ο Λι σκόραρε για το 62-43. Ο Αμερικανός με δυο βολές έκανε το 62-45.  Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 64-45.

Με τρίποντο από τον Γκριγκόνις το σκορ έγινε 66-50, αλλά η διαφορά παρέμενε πολύ μεγάλη. Η Άλμπα έκανε το 72-50 και η κατάσταση έδειχνε μη αναστρέψιμη.  Η διαφορά εκτινάχθηκε με το σκορ να γίνεται 85-54 και τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει άθλια εμφάνιση.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής. Κόντρα στην Άλμπα των ελλείψεων, το τριφύλλι ήταν εξωφρενικά κακό.  Το ματς μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε με σκορ 94-65.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.