ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Εφιάλτης στο Βερολίνο και μια «κοιμισμένη» ομάδα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη συντριβή του Παναθηναϊκού από την Άλμπα.

Εφιάλτης στο Βερολίνο και μια «κοιμισμένη» ομάδα

Στον αθλητισμό και δη στο μπάσκετ δεν είναι κακό να χάνεις ένα παιχνίδι. Σεβαστό και εντός… ορίων είναι. Δεν είναι αποδεκτό όμως (απαράδεκτο θα το λέγαμε) να χάνεις με κάτω τα χέρια από μια ομάδα μετρίου αναστήματος, που παρατάχθηκε με σημαντικές απουσίες, αφού έλειψαν οι Λο, Σμιθ και Τίμαν (δεν βάζουμε τον Έρικσον).

Αυτό ακριβώς συνέβη στο Βερολίνο για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έζησαν ένα εφιαλτικό βράδυ και γνώρισαν τη συντριβή από την Άλμπα. Η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες στιγμές του αγώνα φάνηκε που οδηγείται το παιχνίδι. Δεν είναι ότι η ομάδα του Ράντονιτς πέτυχε μόλις 6 πόντους στα πρώτα 8 λεπτά (σχεδόν) και όλοι ήρθαν από τον Ουίλιαμς. Οι υπόλοιποι εξαφανισμένοι…

Οι παθογένειες του «τριφυλλιού» καμουφλαρίστηκαν στη δεύτερη περίοδο από την αγωνιστική άνοδο του Άντριους, ο οποίος πάλευε μόνος του στην επίθεση και προσπαθούσε να κρατήσει στον αφρό το… καράβι. Όπως και στο Βελιγράδι, ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την ομάδα του στις πλάτες του σε αυτό το διάστημα και πυροβολούσε κατά ριπάς (13 πόντοι στο πρώτο μέρος).

Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του
Τον… ξεμυάλισε η Μακάμπι, τον ξελάσπωσε ο Μήτογλου και τον απογείωσε ο κόσμος του 1.576 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όμως έμεινε στον πάγκο στην αφετηρία της τρίτης περιόδου, με τον Ράντονιτς να τα κάνει… μαντάρα. Δεν μοιάζει και πολύ λογικό να μην ξεκινάς στο δεύτερο ημίχρονο με τον μοναδικό παίκτη σου που βρίσκει… διχτάκι. Προφανώς και θόλωσε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Κάπως έτσι η Άλμπα «έτρεξε» 17-0 σερί στα πρώτα 6 λεπτά της τρίτης περιόδου και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη φτάνοντας στο +27 (60-33)! Από την άλλη πλευρά, βλέπαμε μια άψυχη και απαθέστατη ομάδα, που δεν είχε κανένα σχέδιο και έδειχνε παρασυρμένη στις διαθέσεις των αντιπάλων.

Σε καμία στιγμή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει το run and gun παιχνίδι των γηπεδούχων και να ανακόψει το τρανζίσιον και τις γρήγορες εκτελέσεις τους. Τα λάθη στην επίθεση δε, ήταν τραγικά, αχρείαστα και αβίαστα κι έδιναν εύκολους πόντους στην ομάδα του Βερολίνου.

Σημειωτέο πως η απουσία του Ουόλτερς δεν αποτελεί άλλοθι σε ένα τέτοιο ματς. Γίνεται όλο και πιο φανερό πάντως ότι η ομάδα πάσχει επιθετικά. Σήμερα έμεινε στους 65 πόντους με 12/40 δίποντα και 14/24 βολές, ενώ μόνο με το Λαύριο ανέβηκε ψηλά στο σκοράρισμα. Μήπως τα ίδια δεν είχαν γίνει με Ολυμπιακό στο Super Cup, με Άρη στο πρωτάθλημα και Ρεάλ στην Ευρωλίγκα;

Κλείνοντας, το «τριφύλλι» γκρέμισε στο Βερολίνο ό,τι με κόπο έχτισε στο Βελιγράδι και καλείται να συνέλθει άμεσα, αφού έρχεται σε 48 ώρες στο ΟΑΚΑ η ποιοτικότατη Μονακό. Και με 1-3 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας, αλλά και ήττες από Ολυμπιακό και Άρη στις εγχώριες διοργανώσεις, η πίεση θα γίνει πιο έντονη στο «πράσινο» στρατόπεδο…

Υ.Γ. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου της ομάδας στο Βερολίνο!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.