ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Πέθανε ο ιδρυτής της Red Bull Dietrich Mateschitz -Πώς έβγαλε δις με το σλόγκαν «σου δίνει φτερά»

Ο Dietrich Mateschitz, συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull και ιδιοκτήτης των δύο ομάδων της Red Bull στη Formula 1(Red Bull Racing και Alpha Tauri), πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Πέθανε ο ιδρυτής της Red Bull Dietrich Mateschitz -Πώς έβγαλε δις με το σλόγκαν «σου δίνει φτερά»

Ο Dietrich Mateschitz, συνιδρυτής της εταιρείας ενεργειακών ποτών Red Bull και ιδιοκτήτης των δύο ομάδων της Red Bull στη Formula 1(Red Bull Racing και Alpha Tauri), πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Ο Αυστριακός επιχειρηματίας μετέτρεψε το καφεϊνούχο ποτό  σε ένα από τα πιο γνωστά brand παγκοσμίως, με το σλόγκαν «το Red Bull σου δίνει φτερά» και τις καμπάνιες μάρκετινγκ που περιστρέφονταν γύρω από τα extreme sports.

Ο Dietrich Mateschitz είχε περιουσία η καθαρή αξία της οποίας υπολογίζεται περίπου στα 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Μαζί με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία Chaleo Yoovidhya ίδρυσαν τη Red Bull το 1984, πούλησαν τα πρώτα ενεργειακά ποτά τους στην Αυστρία τρία χρόνια αργότερα και επεκτάθηκαν στις ΗΠΑ το 1997. Ο Yoovidhya πέθανε το 2012.

Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές
Κρυφή δημοσκόπηση: Αυτό είναι το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 422.632 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Red Bull ο κολοσσός

Περισσότερα από 9,8 δισ. κουτιά Red Bull πωλήθηκαν σε σε 172 χώρες πέρυσι, αυξημένα κατά περίπου 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά παρόμοιο ποσοστό στα 7,8 δισ. ευρώ. Η Red Bull στο τέλος του περασμένου έτους απασχολούσε πάνω από 13.600 εργαζομένους.

Από τις οδοντόκρεμες στα ενεργειακά ποτά Ο Mateschitz γεννήθηκε στη Στυρία τον Μάιο του 1944 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιος δύο δασκάλων δημοτικού σχολείου. Αφού απέκτησε πτυχίο μάρκετινγκ σε ηλικία 28 ετών το 1972 εντάχθηκε στην Unilever, προωθώντας αρχικά απορρυπαντικά. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρεία καλλυντικών Blendax, όπου στα προϊόντα του περιλαμβάνονταν και οδοντόκρεμες.

Η έμπνευση για το ενεργειακό ποτό ήρθε στον Mateschitz κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Ταϊλάνδη ως διευθυντής μάρκετινγκ της Blendax που ανήκει πλέον στην Procter & Gamble.

Ενώ ταξίδευε για δουλειές στην Ασία, ανακάλυψε τυχαία το τονωτικό ποτό που τελικά θα λανσάριζε στην Ευρώπη ως Red Bull, αφού ίδρυσε την εταιρεία με αυτό το όνομα το 1984 σε συνεργασία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία και συνεργάτη της Blendax Chaleo Yoovidhya. Η αρχική του επένδυση ήταν 500.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα ο Mateschitz και ο Ταϊλανδός επενδυτής Chaleo Yoovidhya ίδρυσαν την Red Bull το 1984, αφού ο Mateschitz είδε ότι μπορούσε να εμπορευτεί το Krating Daeng – ένα άλλο ενεργειακό ποτό που δημιούργησε ο Chaleo – στη Δύση. Η Red Bull λέει ότι ο Mateschitz εργάστηκε πάνω στη φόρμουλα για τρία χρόνια πριν το τροποποιημένο ποτό κυκλοφορήσει με το νέο του όνομα στη γενέτειρά του, την Αυστρία, το 1987.

Από τα ενεργειακά ποτά στα extreme sports

Υπό την καθοδήγηση του Mateschitz, η Red Bull αύξησε γρήγορα το μερίδιό της στην αγορά, πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθούμενη από τις εκστρατείες μάρκετινγκ που προωθούσαν τις ισχυριζόμενες διεγερτικές ιδιότητες του ποτού και τις εκτεταμένες συμφωνίες χορηγίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, τα extreme sports και τη μουσική βιομηχανία.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank”

href=”https://www.iefimerida.gr/stories/pethane-o-idrytis-tis-red-bull-kai-idioktitis-tis-omadas-stin-f1-dietrich-mateschitz-pos”>Πέθανε ο ιδρυτής της Red Bull Dietrich Mateschitz -Πώς έβγαλε δις με το σλόγκαν «σου δίνει φτερά» – iefimerida.gr</a></p>

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.