ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Θεός είναι πράσινος!

Σχιζοφρένεια στη Λεωφόρο. Ο Σπόραρ στο 92' με κεφαλιά λύτρωσε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη (1-0) και τον κόσμο του που... έριξε το γήπεδο. Εννιά στα εννιά για την αρμάδα του Γιοβάνοβιτς και η... προπαίδεια συνεχίζεται!

Ο Θεός είναι πράσινος!

Σχιζοφρένεια στη Λεωφόρο. Ο Σπόραρ στο 92′ με κεφαλιά λύτρωσε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη (1-0) και τον κόσμο του που… έριξε το γήπεδο. Εννιά στα εννιά για την αρμάδα του Γιοβάνοβιτς και η… προπαίδεια συνεχίζεται!

Το ματς

Να «πνίξει» τον Άρη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης θέλησε ο Παναθηναϊκός, με την εικόνα της ομάδας να είναι ορμητική στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι «πράσινοι» συνεπικουρούμενοι από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους, είχαν ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο, χάνοντας σε τρεις περιπτώσεις ιδανική ευκαιρία για να βάλουν το γκολ που ήθελαν και να πάρουν το προβάδισμα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.927 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτα ο Τσέριν είδε το σουτ που δοκίμασε μόλις στο 2ο λεπτό, να βρίσκει σε πόδια αμυντικού και να εξοστρακίζεται κόρνερ με τον Κουέστα απλό παρατηρητή στη φάση. Η δεύτερη πολύ καλή στιγμή για το «τριφύλλι» ήρθε από τον Ιωαννίδη ακριβώς στο 10΄, όταν δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Παλάσιος, αλλά το πλασέ του στην κίνηση πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (12΄) ήταν η σειρά του Μπερνάρ να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, όταν δέχθηκε τη μπάλα, απέφυγε εντυπωσιακά τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το δυνατό σουτ που δοκίμασε βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Άρη που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από το 15΄ και μετά ο Άρης ισορρόπησε τον αγώνα, είχε ευκαιρία με τον Ιτούρμπε για να «σοκάρει» τη Λεωφόρο, όταν μετά το τραγικό λάθος του Σάντσες ο ποδοσφαιριστής του Άρη είδε τον Σένκεφελντ τελευταία στιγμή να του κλείνει το οπτικό πεδίο και τον Μπρινιόλι να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 22΄ ο Βέρμπιτς παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς… όταν μετά από γύρισμα του Σάντσες ο Σλοβένος έκανε το ψαλιδάκι με τη μπάλα να φεύγει χιλιοστά πάνω από την εστία του Κουέστα. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ο Παναθηναϊκός συνέχισε όμως να είναι δημιουργικός, αλλά χωρίς τη μεγάλη φάση. Ο Άρης από την πλευρά του, ήταν ακίνδυνος με το ημίχρονο να λήγει χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τον Ιωαννίδη που με ψαλιδάκι προσπάθησε να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 53΄ ο Βέρμπιτς δέχθηκε την εξαιρετική κάθετη του Μάγκνουσον, αλλά είδε τον Κουέστα να προλαβαίνει και να μαζεύει τη μπάλα. Το ματς στο ξεκίνημα του β΄ μέρους είχε ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα κινητικός και τον Άρη να έχει τις στιγμές του, αλλά να μην απειλεί.

Στο 56΄ έπιασε δουλειά ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο Νταμπάνοβιτς που μοίρασε κάρτες σε Ετέμπο για μαρκάρισμα στον Βέρμιτς, αλλά και σε Ιτούρμπε και Σένκεφελντ για τη μεταξύ τους διαμάχη. Ένα σημείο μάλιστα που τα αίματα άναψαν για τα καλά. Ακριβώς στο 60΄, οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Παλάσιος μέσα στην περιοχή, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άρης με τον Ματέο Γκαρσία απείλησε την εστία του Μπρινιόλι, αλλά ο Ιτούρμπε δεν βρέθηκε ποτέ στην πορεία της μπάλας.

Στο 68΄ ο Μπερνάρ σκόραρε μετά από φάση διαρκείας, η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με τον Νταμπάνοβιτς να πηγαίνει και ο ίδιος στο flash review και να ακυρώνει το γκολ για φάουλ του Βέρμπιτς στον Ετέμπο, σε μια φάση που σηκώνει πολλή συζήτηση, καθώς φαίνεται πως ο Σλοβένος δεν βρίσκει τον αντίπαλο και το τέρμα, θα έπρεπε να μετρήσει κανονικά.

Στο 78΄ ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέρμπιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι σε μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρει τα ηνία στο σκορ ο Παναθηναϊκός.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεσή τους, έκλεισαν τον Άρη στα καρέ του και έπρεπε να φτάσουμε στο 90+2΄ για να πετύχει ο Παναθηναϊκός το πολυπόθητο γκολ, με τον Βέρμπιτς να εκτελεί στο πίσω δοκάρι και τον Σπόραρ να παραβιάζει την εστία του Κουέστα για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τα επόμενα λεπτά συν τις καθυστερήσεις κύλησαν σε απόλυτη παράνοια… με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει έξαλλα με το τελικό σφύριγμα ένα χρυσό όπως φάνηκε «τρίποντο»!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπερνάρ (79’ Τσοκάι), Παλάσιος (79’ Αϊτόρ λ.τ. 83’ Βαγιαννίδης), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (64’ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Πάρντιου): Κουέστα, Φαμπιάνο, Εν’ Κουλού, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Ετέμπο, Νταμπό, Εμπακατά (80’ Ντιόπ), Ιτούρμπε (63’ Γκρέι), Ματέο Γκαρσία (91’ Πίρσμαν), Ζερβίνιo (63’ Πάλμα).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.