ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Αλλάξαμε τα Σαββατοκύριακα του κόσμου – Χτίζουμε νοοτροπία νικητή»!

Τη διάθεση των παικτών του, σχολίασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στη νοοτροπία νικητή που αποκτά η ομάδα μετά από τέτοιες νίκες.

Γιοβάνοβιτς: «Αλλάξαμε τα Σαββατοκύριακα του κόσμου - Χτίζουμε νοοτροπία νικητή»!

Τη διάθεση των παικτών του, σχολίασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ αναφέρθηκε και στη νοοτροπία νικητή που αποκτά η ομάδα μετά από τέτοιες νίκες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός:

Για το 9X9 και τον χαρακτήρα νικητή: «Όταν κερδίζεις συνεχόμενα παιχνίδια σίγουρα χτίζεις χαρακτήρα. Ανεξαρτήτως αντιπάλου παίζουμε με τον ίδιο ζήλο. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζουμε καλύτερα και χειρότερα. Για να κερδίσεις σε ένα παιχνίδι πρέπει να υποφέρεις. Εμείς στα περισσότερα παιχνίδια υποφέραμε αλλά έτσι χτίσαμε χαρακτήρα. Σήμερα η αύρα της Λεωφόρου και η διάθεση του κόσμου ήταν μαζί μας ακόμα και αν δεν κάναμε το παιχνίδι που μπορούσαμε».

Για τον τρόπο που προετοιμάζει τους παίκτες του, ενώ τα παιχνίδια δυσκολεύουν από πολλούς παράγοντες: «Το ποδόσφαιρο είναι ενδιαφέρον γιατί παίζει και ο αντίπαλος. Κανείς δεν έχει χάσει πριν παίξει το παιχνίδι. Εμείς βρήκαμε δυσκολίες, οι οποίες αυξάνονται περισσότερο ματς με το ματς, ίσως και για την πίεση που έχουμε για να κερδίσουμε.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.288 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει, η σοβαρότητα που μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι είναι στο μέγιστο βαθμό, αφού είμαστε πρώτοι και όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι. Δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε τους παίκτες σε ένα επίπεδο με τον ίδιο τρόπο σκέψης και το ίδιο επίπεδο δουλειάς.

Κάθε παιχνίδι διαφέρει, αλλά παρότι υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχουμε τη ροή που θέλουμε η πρόσπαθειά μας είναι στο υψηλότατο σημείο. Εκείνο που αλλάζει είναι εάν έχουμε νεύρα στο ματς αν δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε κατά τη διάρκεια του ματς. Αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και σοβαροί, αφού πολλά ματς μπορεί να κριθούν στο ένα γκολ».

Για το όραμα που έχει δημιουργήσει στον κόσμο η ομάδα και αν έχει την ίδια αίσθηση: «Ο καλύτερος κριτής είναι οι φίλαθλοι. Μέσα σε 1,5 χρόνο που είμαι στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος μας έχει βοηθήσει ακόμα και όταν δεν είχαμε τα καλά αποτελέσματα. Η ατμόσφαιρα αυτή λειτουργεί θετικά στην ομάδα και σίγουρα πέρυσι μας βοήθησε τόσο στα πλέι οφ, όσο και φέτος στο βαθμό που δεν το περίμενα και δεν μπορώ να το φανταστώ. Το συζητάμε ανοιχτά στα αποδυτήρια. Μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία γιατί αλλάξαμε το σαββατοκύριακο σε πολλούς ανθρώπους που πλέον περιμένουν να δουν την ομάδα τους να παίζει. Έχουν αποκτήσει ξεχωριστό ενδιαφέρον και έχω πει στους παίκτες μου πως πρέπει να αισθάνονται καλά γι αυτό.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε χίλια προβλήματα, όμως όλοι οι τραυματίας ήθελαν να παίξουν. Ο Φώτης με σπασμένη μύτη ήθελε να παίξει, ο Αϊτόρ το ίδιο. Είναι θέμα πως αισθάνεται ο παίκτης για τον σύλλογο και αυτό το σκηνικό με τον κόσμο βοηθάει την ομάδα».

Για το ψυχολογικό κομμάτι μετά τη νίκη με τον Άρη: «Πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε ένα υγιές περιβάλλον γύρω από την ομάδα που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Προχωράμε μην αλλάζοντας σκέψη και δουλειά για να κάνουμε τους ανθρώπους χαρούμενους».

Για την ισοφάριση του καλύτερου ρεκόρ ξεκινήματος από τη σεζόν 94-95 και αν θα βαδίσει στα χνάρια της ομάδας: «Το 1994 ήμουν στον Ηρακλή και ο Παναθηναϊκός είχε τρομερούς παίκτες. Είναι ωραίο για τους παίκτες να ακούσουν για αυτό το ρεκόρ. Δεν είναι μικρό πράγμα αν κερδίζεις εννέα παιχνίδια. Χτίζει χαρακτήρα η ομάδα. Τα πράγματα είναι καλά για εμάς, όμως έχουμε δρόμο. Ξέρουμε όμως καλά ποιοι είμαστε, ξέρουμε πόσο έχουμε υποφέρει και πόσο πρέπει ακόμα για να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο. Οι παίκτες μου είναι προσγειωμένοι και αυτό μου αρέσει. Όπως είπα και πριν έχουν διάθεση. Για μένα δε πρέπει να λέμε μεγάλα λόγια. Η διάρκεια μετράει».      

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.