ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Έρχεται υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος και αυστηρές ποινές!

Ο πιο δύσκολος ενεργειακά χειμώνας είναι προ των πυλών και η εξοικονόμηση ενέργειας από τους Ευρωπαίους πολίτες θεωρείται κομβικής σημασίας για να μην υπάρξει μπλακ άουτ στο ρεύμα.

Έρχεται υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος και αυστηρές ποινές!

Ο πιο δύσκολος ενεργειακά χειμώνας είναι προ των πυλών και η εξοικονόμηση ενέργειας από τους Ευρωπαίους πολίτες θεωρείται κομβικής σημασίας για να μην υπάρξει μπλακ άουτ στο ρεύμα.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ καλούνται να μειώσουν υποχρεωτικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πετύχει τον στόχο μέσω της ενεργοβόρου βιομηχανίας. Τα νοικοκυριά καλούνται εθελοντικά να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το 65% της συνολικής κατανάλωσης στην Ελλάδα έρχεται από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Οσο για τις ώρες που πρέπει να γίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 και από τις 18:00 έως και τις 22:00.

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία!
Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα πάντα: Το χειρότερο σενάριο για τη Νέα Δημοκρατία! 2.417 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Υποχρεωτική μείωση κατανάλωσης ρεύματος

Από την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας δεν εξαιρούνται και οι φορείς του δημόσιου τομέα, για τους οποίος μάλιστα είναι υποχρεωτικό. Στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης ρεύματος αρχικά κατά 10% με τελικό στόχο το 30%. Στα κτήρια και τις εγκαταστάσεις του δημοσίου πρέπει να υπάρχει ενεργειακός υπεύθυνος και να συντηρηθούν τα κλιματιστικά, το κλείσιμο του φωτισμού και των υπολογιστών μετά την αποχώρηση των υπαλλήλων.

Τα μέτρα όμως θα έχουν και κυρώσεις για όσους δεν τα τηρούν! Στο δημόσιο οι φορείς που δεν συμμορφώνονται θα εξετάζεται αν θα ενταχθούν στον προγραμματισμό προσλήψεων ή όχι ενώ δεν εντάσσονται στον κύκλο κινητικότητας. Επίσης τα αιτήματα των φορέων που δεν θα προσέχουν την ενεργειακή κατανάλωση και θα αφορούν δαπάνες δεν εξετάζονται. Ουσιαστικά το κράτος δεν θα δώσει έκτακτη βοήθεια στο τέλος του έτους, εάν δεν επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση κατά 10% σε σχέση με τον οδοφωτισμό, που αποτελεί δεσμευτικό στόχο.

Σχετικά με τα κίνητρα στους φόρους, ο υπουργός είπε πως στο φετινό σύστημα bonus, που λαμβάνουν υπάλληλοι και διοικήσεις υπηρεσιών, θα περιλαμβάνεται πλέον ο στόχος της 10% μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, όσοι καταφέρουν να εξοικονομήσουν 15% θα λαμβάνουν ενίσχυση με 5% ποσό στον προϋπολογισμό ή τακτικής δαπάνης.

Πηγή: instanews.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.