ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Πράσινος» θρίαμβος στην Πολωνία!

Νικηφόρα πρεμιέρα για τον Παναθηναϊκό στο Eurocup γυναικών, με τις «πράσινες» να επικρατούν 51-38 της Λούμπλιν στην Πολωνία.

«Πράσινος» θρίαμβος στην Πολωνία!

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη ήταν εξαιρετικές και με όπλο την πολύ καλή τους άμυνας, άρχισαν ιδανικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις τη φετινή χρονιά. Κορυφαία των «πράσινων» ήταν η Ριντ με 21 πόντους, ενώ τη βοήθησε και η Αλεξανδρή με 10 πόντους. Για τη γηπεδούχο ομάδα, ξεχώρισαν Μακ με 12 και Κλάουντεν με 11 πόντους.

Το ματς

Οι γηπεδούχες ήταν αυτές που ξεκίνησαν καλύτερα στον αγώνα καταφέρνοντας να πάρουν το προβάδισμα με 7-4, εκμεταλλευόμενες την αστοχία και τα λάθη των «πρασίνων», παρόλο την ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτριες της Καπογιάννη στην άμυνα.

Οι «πράσινες» έσφιξαν ακόμα περισσότερο την άμυνα τους και μέσα από αυτήν βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, παίρνοντας το προβάδισμα με 7-8 (μετά το αρχικό 0-2) στο 8’. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε το «τριφύλλι» να διατηρεί βραχεία κεφαλή (9-11), με την Ριντ να έχει ήδη φτάσει τους 8 προσωπικούς πόντους.

Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο
Κράτα γερά ψυχάρα Πέννυ: Η Ρόγκα ανακοίνωσε τη μάχη της με τον καρκίνο 271 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η καλή αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η πίεση στην μπάλα από την Αλεξανδρή είχε αποδιοργανώσει δημιουργικά την Λουμπλίν και η Ελληνίδα γκαρντ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έγραψε το 11-17 στο 15’. Το «τριφύλλι» κυριαρχούσε στο παρκέ και έτσι δεν άργησε η πρώτη διψήφια διαφορά για τις «πράσινες» (15-26) στο 18’. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει διαφορά 13 πόντων (15-28), η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά επιθετικά στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο παρά τους δύο πόντους που είχε πετύχει, κατάφερε να διατηρήσει διψήφια διαφορά (20-30). Οι «πράσινες» γρήγορα «ξεκόλλησαν» και με σερί 0-8 μεγάλωσαν το προβάδισμά τους στο +18 (20-38) στο 27’.

Κάπου εκεί οι «πράσινες» έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, οι παίκτριες της Λουμπλίν το εκμεταλλεύτηκαν και ανοίγοντας τον ρυθμό μείωσαν σε 29-40, έχοντας μπει στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» στο +13 (30-43).

Οι «πράσινες» έμειναν και πάλι χαμηλά στο σκοράρισμα στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης και τελευταίας περιόδου και η Λουμπλίν, με κορυφαία την Μακ, κατέβασε τη διαφορά στο -11 (38-49 στο 35’), κάνοντας την τελική της αντεπίθεση για να επιστρέψει στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και έχοντας την απαραίτητη ψυχραιμία στο παιχνίδι του πάγωσε τον ρυθμό, φτάνοντας στη νίκη, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα με τελικό σκορ 38-51.

Τα δεκάλεπτα: 9-11, 15-28, 30-43, 38-51.

Παναθηναϊκός A.O. (Καπογιάννη): Αλεξανδρή 10, Παυλοπούλου 9 (1), Πότερ 4, Ριντ 21, Σωτηρίου 2, Μπουντούρη 2, Χαιριστανίδου, Κωτούλα 3 (1), Θεοδωρομανωλάκη.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.