ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Θες διάκριση; Απέδειξέ το!

Με την πρώτη πεντάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα να ολοκληρώνεται, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει μόνο με το «διπλό» στο Βελιγράδι και αρκετά πίσω στη βαθμολογία. Το Panathinaikos24.gr αναλύει τι πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» αν θέλει να αλλάξει το κλίμα.

Θες διάκριση; Απέδειξέ το!

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν, δομήθηκε κάπως ανορθόδοξα, άλλαξε όλο σχεδόν το ρόστερ του, είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποχωρεί για άλλες πολιτείες και στο προσκήνιο επανήλθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το έσοδα-έξοδα πλέον δεν υφίσταται, έγινε μια καλή επένδυση από πλευράς διοίκησης με το ρόστερ να μην είναι για να βρίσκεται μετά από πέντε αγώνες στην 14η θέση, αλλά όχι και για τετράδα.

Οι «πράσινοι» επικοινώνησαν πως θα γίνει προσπάθεια για να μην εμφανιστούν δείγματα της προηγούμενης διετίας με συντριβές εντός και εκτός έδρας, αλλά μετά την πρώτη πεντάδα αγώνων, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 1-4 και με μοναδική νίκη το «διπλό» στο Βελιγράδι, κόντρα στο μέτριο έως κακό Ερυθρό Αστέρα.

Στην πεντάδα των αγώνων, υπήρξε η συντριβή από την Άλμπα στο Βερολίνο που δεν την λες και μεγαθήριο, αλλά και οι εντός έδρας ζημιές από Ρεάλ και Μονακό, αλλά και η χθεσινή ήττα στο Τελ Αβίβ κόντρα στην σκληρή Μακάμπι.

Για να ανέβει βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός και να αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα, θα πρέπει να γίνει μια σειρά από γεγονότα. Αρχικά αναφέρουμε πως οι επόμενοι πέντε αγώνες θα δώσουν και το στίγμα για το που θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός και αφότου ολοκληρωθεί και η δέκατη αγωνιστική, θα γνωρίζουμε πως και προς τα που θα κινηθεί το «τριφύλλι» βαθμολογικά στην Ευρωλίγκα τη φετινή σεζόν.

Με τέσσερα από τα πέντε ματς να διεξάγονται στο ΟΑΚΑ (μοναδικό εκτός αυτό με τη Φενέρ που εντυπωσιάζει ως τώρα), οι «πράσινοι» του Ντέγιαν Ράντονιτς θα πρέπει να παρουσιαστούν καλύτεροι, πράγμα όχι αδύνατο βάσει των δυνατοτήτων του υπάρχοντος ρόστερ.

Στις προπονήσεις της ομάδας τις επόμενες ημέρες θα προστεθεί ο Ντουέιν Μπέικον, ένας game changer με αδιαμφισβήτητα προσόντα. Ο Αμερικανός το πιο πιθανό είναι να κάνει ευρωπαϊκό ντεμπούτο, στην αναμέτρηση κόντρα στην Παρτιζάν σε ένα ματς με ιδιαιτερότητες, καθώς οι «πράσινοι» θα συναντηθούν ξανά με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και με και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Πέρα από τον Μπέικον, ο Ράντονιτς θα έχει την ευκαιρία να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας τον Νέιτ Ουόλτερς που έχασε ένα σημαντικό μέρος αγώνων και προπονήσεων λόγω θλάσης, αλλά και τους Γκριγκόνις, Πονίτκα οι οποίοι αλήθεια είναι πως δεν έχουν αποδώσει ως τώρα τα αναμενόμενα.

Στα επόμενα ματς λοιπόν, οι «πράσινοι» στην έδρα τους  για το Νοέμβρη πέρα από την Παρτιζάν (3/11), θα παίξουν με Μπασκόνια (11/11), Βίρτους (23/11) και θα ολοκληρώσουν το μήνα με την Βιλερμπάν (25/11). Ενδιάμεσα θα γίνει το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και η επίσκεψη στην έδρα της Φενέρ (18/11).

Αυτή η πεντάδα αγώνων, είναι ικανή να καταδείξει τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος των «πρασίνων» από την ομάδα τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, καθώς αν οι νίκες έρθουν, τότε και βαθμολογικά θα υπάρξει μια άνοδος σχετικά με αντιπάλους της ίδιας αγωνιστικής κλίμακας με τον Παναθηναϊκό, αν όμως οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν τα ματς -έστω στην έδρας τους- τότε ακόμα μια προσπάθεια θα έχει καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, με τη συνέχεια τουλάχιστον στην Ευρωλίγκα να αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό.

Το πρόγραμμα στην Ευρωλίγκα μέχρι τη 10η αγωνιστική

6η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Παρτιζάν Βελιγραδίου 03/11/22

7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια (11/11/22)

8η αγωνιστική: Φενέρμπαχτσε – Παναθηναϊκός (18/11/22)

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια (23/11/22)

10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν (25/11)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ