ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Πρασίνισε» ολόκληρη η Ελλάδα – Μαθήματα ποδοσφαίρου και εξέδρας!

Κόσμος από άλλον πλανήτη και μια ομάδα που τη χαίρεται η Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Βόλο με 5-1, σε ένα Πανθεσσαλικό καταπράσινο από 15.000 φίλους του, έγραψε ιστορία με το δέκα στα δέκα και περιμένει τον Ολυμπιακό για το... πάρτι του αιώνα. Οι σκόρερ για το «τριφύλλι» οι Παλάσιος (39΄ και 44΄), Χούανκαρ (63΄), Τσέριν (68΄) και Σπόραρ (77΄). Για τους γηπεδούχος ο Νοκέρ βρήκε δίχτυα με πέναλτι (84΄).

«Πρασίνισε» ολόκληρη η Ελλάδα -  Μαθήματα ποδοσφαίρου και εξέδρας!

Κόσμος από άλλον πλανήτη και μια ομάδα που τη χαίρεται η Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τον Βόλο με 5-1, σε ένα Πανθεσσαλικό καταπράσινο από 15.000 φίλους του, έγραψε ιστορία με το δέκα στα δέκα και περιμένει τον Ολυμπιακό για το… πάρτι του αιώνα.

Το ματς

Με το Πανθεσσαλικό να μετατρέπεται σε «Απ. Νικολαΐδης», από τους 15 και πλέον χιλιάδες θεατές, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκαν δυναμικά, πήραν από τα πρώτα λεπτά την κατοχή μπάλας και με καλή κυκλοφορία, «έχτιζαν» παιχνίδι. 

Μόλις στο 3ο λεπτό, έφτιαξαν και την πρώτη καλή φάση με τον Σπόραρ να φεύγει πλάγια αριστερά να γυρίζει στον Βέρμπιτς που σούταρε από καλή θέση αλλά ψηλά άουτ. Ο Βόλος είχε καλή στιγμή στο 7΄ όταν μετά από διώξιμο αμυντικού, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς που σούταρε αλλά ο Μάγκνουσον ήταν παρόντας και διέκοψε την πολλά υποσχόμενη ευκαιρία των γηπεδούχων. 

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.358 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Βόλος με το πρώτο δεκάλεπτο συμπληρωμένο, ήταν συμπαγής, δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί λάθη και τυχόν κενά, αλλά ο Μπερνάρ με ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα βρήκε τον Βέρμπιτς που έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ από την εστία του Κλέιμαν στο 12΄. 

Οι «πράσινοι» είχαν άλλες δύο καλές στιγμές πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο και συγκεκριμένα μία με τον Βέρμπιτς με το σουτ του Σλοβένου εξτρεμ να καταλήγει άουτ στο 15΄ και δύο λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Σάντσες πέρασε και αυτή άουτ. 

Το «τριφύλλι» είχε υπομονή στο παιχνίδι του, έψαχνε πότε κυρίως από τα άκρα με Μπερνάρ και Παλάσιος να δημιουργήσει ρήγμα και καλές προϋποθέσεις, με τους γηπεδούχους να διατηρούν παθητικό ρόλο. 

Στο 24΄ ήταν η σειρά του Σπόραρ να απειλήσει την εστία του Κλέιμαν, με τον Σλοβένο φορ να σουτάρει εν κινήσει και τον τερματοφύλακα του Βόλου σε ετοιμότητα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 31΄ ο Βέρμπιτς σπατάλησε άλλη μια καλή στιγμή, με το σουτ να φεύγει άουτ. 

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τελικά αυτό το πολυπόθητο γκολ, με τρομερή ατομική ενέργεια και σουτ του Παλάσιος μέσα από την περιοχή στο 39ο λεπτό, με το «τριφύλλι» να δείχνει με πειστικό τρόπο πως ήρθε στη Μαγνησία για να πάρει ακόμα ένα τρίποντο. 

Στο 44΄ ήρθε και το δέυτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από βολέ του Μπρινιόλι, ο Παλάσιος κατέβασε υπέροχα τη μπάλα, έκανε περιστροφή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κλέιμαν, με τον Αργεντινό εξτρέμ να είναι «καυτός» και με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, να βάζει για τα καλά τον Παναθηναϊκό σε διαδικασία παράστασης νίκης. 

Αμέσως μετά το 0-2, ο διαιτητής της αναμέτρησης Τάσος Σιδηρόπουλος, έστειλε τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια, αφού δεν κρατήθηκαν καθυστερήσεις.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά για τις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός με το 0-2 υπέρ του έκανε συντήρηση δυνάμεων, ο Βόλος βρήκε την ευκαιρία που υπήρξε χαλαρότητα από την πλευρά των «πρασίνων» να απειλήσει δις με σουτ του Οζέγκοβιτς και κεφαλιά Ντέλετιτς μετά από κόρνερ μέσα σε δύο λεπτά (47΄, 49΄). Ο Τσέριν για το «τριφύλλι» είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 52΄ με το δυνατό σουτ να καταλήγει άουτ. Στο 57΄ το γύρισμα του Βέρμπιτς δεν βρήκε συμπαίκτη, με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Ακριβώς με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (60΄) ο Βόλος έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία με τον Οζέγκοβιτς να παίρνει τη μπάλα μετά το λάθος του Σάντσες και να αστοχεί. Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Λούνα πέρασε άουτ.

Στο 63΄ ήρθε και το τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό, με «δράστη» τον Χουάνκαρ όταν σούταρε η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα. Η φάση ωστόσο ελέγχθηκε, ο Σιδηρόπουλος πήγε στο flash review και έστειλε τη μπάλα να στηθεί στη σέντρα για τρίτη φορά. Ο Παναθηναϊκός ήταν ασταμάτητος και βρήκε και τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά από τον Τσέριν στο 67΄, όταν ο Σπόραρ έκανε το τακουνάκι, ο Κλέϊμαν έδιωξε και στη συνέχεια ήρθε ο Σλοβένος χαφ να κάνει προσποίηση και υπέροχο πλασέ για το 4-0!

Με τον Βόλο παραδομένο πλήρως στις ορέξεις των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήρθε και το πέμπτο γκολ από τον Σπόραρ μετά από ασίστ του Μπερνάρ στο 77΄. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βόλος είχε την ευκαιρία να βάλει το γκολ της τιμής, με τον Νοκέρ να σκοράρει με πέναλτι για το 1-5.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ήταν η ώρα της αποθέωσης για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και την υπέροχη ομάδα του από τον καταπληκτικό κόσμο του, που ήταν αξιοπρεπέστατος και παρέδωσε μαθήματα. Επόμενο ματς για το «τριφύλλι» την επόμενη Κυριακή στη φυσική του έδρα κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Σιέληε, Εσκοβάλ, Λούνα (85′ Ουές) – Τσοκάνης, Μπαριέντος (71′ Ματίγια) – Φερνάντες (85’ Μπατόκιο), Μεσκίδα (46’ Νοκέρ), Ντέλετιτς- Οζέγκοβιτς (71’ Κούτσιας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Σάντσες (86’ Κώτσιρας), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ- Τσέριν, Πέρεθ (78’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (86’ Γκάνεα)- Παλάσιος, Βέρμπιτς (69’ Κουρμπέλης), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.