ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Γιοβάνοβιτς: «Πετύχαμε κάτι ξεχωριστό – Χαρούμενος για τους παίκτες μου»

Όλα όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τη νίκη επί του Βόλου στη συνέντευξη Τύπου.

Γιοβάνοβιτς: «Πετύχαμε κάτι ξεχωριστό - Χαρούμενος για τους παίκτες μου»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Βόλου:

Για τον λόγο που δυσκολεύτηκαν οι πράσινοι μέχρι το γκολ: «Πρωτίστως είναι λόγω του αντιπάλου. Ο Βόλος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν βρίσκεται τυχαία σε αυτή την θέση στην βαθμολογία. Σήμερα, ανεξάρτητα από το σκορ, ο Βόλος έτρεξε, προσπάθησε και δεν ήταν καθόλου εύκολο για μας. Επρεπε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί και με υπομονή να δημιουργήσουμε τις φάσεις. Ο Βόλος ήταν καλός σήμερα, αλλά εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και καταφέραμε σε κάποια κρίσιμα σημεία να είμαστε πιο εύστοχοι. Βέβαια και η παρουσία του κόσμου. Μετά από πολλά χρόνια ήρθαν τόσοι πολλοί σε εκτός έδρας ματς. Είμαστε περήφανοι για τους οπαδούς μας. Ήταν και μία έξτρα θετική επιβάρυνση για να κάνουμε κάτι που θα τους αφήσει ικανοποιημένους και να γυρίσουν χαρούμενοι στα σπίτια τους».

Για το αν αυτό το μεγάλο σκορ θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος: «Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε να έχουμε πάντα μια πολύ καλή απόδοση. Οι φίλαθλοί μας περιμένουν, μιας και είμαστε και πρώτοι στη βαθμολογία, να έχουμε πάντα καλή απόδοση. Προσπαθούμε να τους δικαιώσουμε, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο γιατί δεν είμαστε μόνοι. Όλες οι ομάδες είναι ικανές σε μια καλή μέρα να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μπορεί να συμβεί και σε εμάς αυτό, αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Προσπαθούμε να είμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Όσο συνεχίζουμε και κερδίζουμε η πίεση αυξάνεται όλο και πιο πολύ. Καταλαβαίνουμε ότι όλοι έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Στο ποδόσφαιρο δεν εξαρτώνται όλα από την  ομάδα που είναι φαβορί. Όλες οι ομάδες μπορούν να παίξουν με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια μιας μεγάλης ομάδας. Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, διότι κάθε λάθος μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Πολλές φορές καταδικάζουμε τις ομάδες που είναι φαβορί, διοτί θεωρούμε ότι όλα τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα θα τα κερδίσουν. Δεν είναι έτσι. Το στοιχείο που έχουμε σαν ομάδα,  είτε είμαστε ανεβασμένοι στη διάρκεια του αγώνα είτε όχι, δεν μας πιάνει πανικός και είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι για να μην δουλέψουμε εις βάρος μας. Πάντα είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για το τι είναι αυτό που ξεχωρίζει από την ομάδα φέτος: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι οι παίκτες μου θυσιάζονται. Όλοι πρέπει να κάνουν αυτοθυσίες και αυτό που αρέσει στους φιλάθλους της ομάδας είναι η πειθαρχία, το αγωνιστικό προφίλ που δεν αλλάζει όποιον και να έχουμε απέναντί μας, η προσήλωση στο παιχνίδι, αλλά και τα τρεξίματά μας. Πολλες φορές φτάνουμε στα όρια μας. Είναι κάτι που με κάνει πολλοί χαρούμενο, καθώς έχουμε παίκτες που δίνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν θα μείνει δυσαρεστημένος από την διάθεσή τους. Θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν ότι και να γίνει».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 33.079 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βάζει πολλά γκολ εκτός έδρας και αν βολεύει το τριφύλλι όταν ο αντίπαλος παίζει πιο… ανοιχτά: «Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Παίξαμε και με ομάδες σε ανοιχτό γήπεδο, όπως στα ντέρμπι. Όταν έχουμε αντιπάλους που παίζουν κλειστά, μας είναι πιο δύσκολο. Δεν μπορεί κανένας να πει στον αντίπαλο πως να αγωνιστεί, αλλά εμείς σαν μια ομάδα με πιο υψηλούς στόχους θα πρέπει να βρούμε λύσεις τόσο αν το ματς είναι πιο ανοιχτό όσο και αν ο αντίπαλος παίζει πιο κλειστά. Μέχρι τώρα βρίσκουμε λύσεις και γι΄ αυτό έχουμε θετικά αποτελέσματα. Η πίεση είναι στις ομάδες που έχουν τους μεγαλύτερους στόχους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αγωνιστούμε και κόντρα σε ομάδες που παίζουν ανοιχτά, αλλά και σε ομάδες που παίζουν κλειστά. Μπορούμε να δυσκολευτούμε παραπάνω, αλλά από αυτές κινδυνεύουμε περισσότερο».

Για τα γκολ που έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός σε open play: «Δεν μας απασχολεί πως πετυχαίνουμε τα γκολ μας και θα πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι. Στη διάρκεια του παιχνιδιού μπορεί ένα ματς να αλλάξει πολύ. Πρέπει να είμαστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις που θα βρούμε απέναντί μας. Ότι και να είναι αυτό. Όταν έχεις υψηλούς στόχους τόσο περισσότερο πρέπει να δουλεύεις και τόσο περισσότερο προσεκτικός να είσαι. Πραγματικά με τους συνεργάτες μου, μαζί με τους παίκτες πάντα, δουλεύουμε πολύ στο κομμάτι της τακτικής και είναι κάτι που θα μας χρειαστεί».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της 10 στα 10: « Σήμερα είναι η πρώτη φορά που αναφερθήκαμε σε αυτό μετά το παιχνίδι. Ήταν κάτι που το αξίζαν. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό. Όταν έγινε αυτό ήμουν ακόμα παίκτης. Τα παιδιά αυτά λοιπόν μαζί με τους φίλους της ομάδας που ήταν στο γήπεδο δημιούργησαν κάτι που θα έχουν να το λένε. Είναι σημαντικό αυτό το challenge. Είναι κάτι που ο καθένας πρέπει να επιζητά, για να μην ξεχαστεί γρήγορα».

Για το γεγονός ότι βρίσκει συνεχώς νέους πρωταγωνιστές ο Παναθηναϊκός: «Κοιτάξτε. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Έχουμε καλή ομάδα, όμως ο Αϊτόρ θα μας λείψει. Όπως και ο Τρουιγιέ, όπως και ο Φρόκου. Σίγουρα ο Αϊτόρ λίγο παραπάνω, καθώς είναι πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας. Μπορούμε να να ευχηθούμε να επιστρέψουν υγιείς, αλλά σίγουρα όλοι θα μας λείψουν. Αυτή η προσπάθεια μας να λειτουργούμε σαν ομάδα, μας βοηθάει έτσι ώστε να μπορούν και άλλοι ποδοσφαιριστές στις δύσκολες στιγμές να δώσουν το κάτι παραπάνω και να βοηθήσουν. Σίγουρα ο Αϊτόρ σαν Αϊτόρ θα μας λείψει».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει φαβορί σε ένα παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα που έχει ποιότητα. Μπορεί να μην ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαν και ευρωπαϊκά παιχνίδια πολλά, που τους επιβάρυναν. Ο Ολυμπιακός θα στρέψει την προσοχή του στο πρωτάθλημα. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολλά πρωταθλήματα και γι΄ αυτό έχει και εμπειρία. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί. Ούτε πέρυσι που ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα αποδεχόμουν ότι είναι φαβορί στα μεταξύ μας ματς, γιατί θεωρούσα ότι τα ματς αυτά είναι θέμα ημέρας και λεπτομέρειας. Καμία ομάδα δεν έχει το πάνω χέρι σε αυτά τα ματς».

Για το πόσο σημαντική είναι η νίκη επί του Βόλου: «Είναι πολύ σημαντική. Ο Βόλος είναι καλός και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται εδώ. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε και σε φιλικό μας τους το καλοκαίρι. Η πορεία τους στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή. Δεν πήραν τη νίκη με τον Αστέρα, επειδή δέχτηκαν γκολ στις καθυστερήσεις. Έχουν κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Την διαφορά την έκανε η αποτελεσματικότητα μας. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντι σε αυτή την ομάδα, καθώς δεν είναι εύκολα σε αυτή την κατηγορία να έχεις αυτή την θέση. Το αξίζει να είναι εδώ. Για μένα προσωπικά είναι η πιο ευχάριστη νότα του φετινού πρωταθλήματος. Έχει πολλές πιθανότητες να παλέψει για μια θέση στην Ευρώπη».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.