ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τον Κολοσσό

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα, αλλά τελικά πήρε τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Κολοσσού Ρόδου με 77-67.

Δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τον Κολοσσό

Το ματς

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός!

Η καλή άμυνα οδήγησε και στην… ευστοχία για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, η οποία βρέθηκε μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού στο +10 (12-2) έχοντας υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους σε τέσσερα λάθη και μόλις σ’ ένα σουτ εντός παιδιάς. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το παιχνίδι ξεκίνησε πριν καν… αρχίσει. Η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις καθώς στο επόμενο πεντάλεπτο είχε φτάσει στο +20 (24-4 στο 8′) ενώ ο μεγαλύτερος δείκτης σημειώθηκε (32-10) λίγο πριν από το τέλος της α’ περιόδου (32-13). Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε!

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.205 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάτι που αποτυπώθηκε και στους αριθμούς καθώς είχε 7/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 9/13 βολές, έναντι 5/13 σουτ εντός παιδιάς του Κολοσσού. Βέβαια το στατιστικό που έκανε την αίσθηση στην 1η περίοδο ήταν τα λάθη, καθώς οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν προλάβει να μετρήσουν 10! Και γι’ αυτόν (κυρίως) τον λόγο ο Παναθηναϊκός «άνοιξε» από νωρίς την διαφορά στο σκορ με καλάθια στο transition.

Έκτοτε οι «πράσινοι» έριξαν ρυθμούς, κατέβασαν ταχύτητα και έπαιξαν… τόσο-όσο χρειαζόταν για να διατηρήσουν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους. Μάλιστα ο Ράντονιτς δοκίμασε διάφορα σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχές σε ελληνικές πεντάδες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η μεγαλύτερη διαφορά του ημιχρόνου ήταν το +23 (46-23) για λογαριασμό του «τριφυλλιού» ύστερα από δύο σερί τρίποντα του Μαντζούκα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε 12/14 δίποντα (!) 5/13 τρίποντα, 9/13 βολές (σ.σ. δεν επιχείρησε καμία στην 2η περίοδο), ενώ ο Κολοσσός 9/20 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 3/9 βολές ενώ είχε μόλις ένα λάθος στο β’ δεκάλεπτο. Στο α’ ημίχρονο είχαν ξεχωρίσει από τον Παναθηναϊκό οι Παπαγιάννης (11π., 4ριμπ., 2ασ., 1κοψ.) και Πονίτκα (6π., 4ριμπ., 2ασ., 2κλ., 1κοψ.) ενώ από τον Κολοσσό ο Σταρκς (14π., 6/11 σουτ).

Ο Κολοσσός συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό, μέσα από την άμυνά του, με τη διαφορά να μειώνεται ακόμα περισσότερο δια χειρός Χρυσικόπουλου (56-50, 32′). Ο Πονίτκα φώναξε παρών και έδωσε λύση στον Παναθηναϊκό μετά από ώρα (58-50, 33′). Οι παίκτες του Ράντονιτς βρήκαν λύσεις στην επίθεση με Πονίτκα και Λι, ανεβάζοντας τη διαφορά (64-54, 36′).

Το επιμέρους αυξήθηκε στο 23-4 καθώς στο 31′ ο Κολοσσός είχε μειώσει στους 6 πόντους (56-50) μετατρέποντας έναν διαφαινόμενο περίπατο του Παναθηναϊκού σε… ματς και πάλι. Με συνεχόμενες προσπάθειες του Πονίτκα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο +12 (62-50) αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν ήταν και αρκετό για να αποτελέσει και μαξιλάρακι ασφαλείας. Ο Κολοσσός όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά με νέο επιμέρους 9-2 μείωσε ακόμα περισσότερο (64-59) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Μάλιστα έφτασε και στο -4 (71-67 στο 39′) αλλά τα δύο τρίποντα που ακολούθησαν από Γ. Καλαϊτζάκη και Πονίτκα γλίτωσαν τα… χειρότερα για τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 32-13, 48-27, 56-48, 77-67

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.