ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Επιεικώς… απαράδεκτος!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την αποκαρδιωτική εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου.

Επιεικώς… απαράδεκτος!

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε διπρόσωπος στο ματς πρωταθλήματος με τον Κολοσσό Ρόδου και στο φινάλε αγχώθηκε για να φτάσει στη νίκη, αναγκάζοντας τους φιλάθλους του να αποδοκιμάσουν την ομάδα του Ράντονιτς.

Η αλήθεια είναι ότι η αναμέτρηση με τους «νησιώτες» ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού οι παίκτες του «τριφυλλιού» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στην εκκίνηση του αγώνα: έκαναν 7 κλεψίματα στα 6 πρώτα λεπτά (!) με τους Πονίτκα, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Λι να κλείνουν τους διαδρόμους προς τη ρακέτα της ομάδας.

Κάπως έτσι οι «πράσινοι» απέκτησαν την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση και βρήκαν εύκολους πόντους, είτε στο τρανζίσιον, είτε κοντά στο καλάθι. Για του λόγου το αληθές, μέτρησαν 11/14 σουτ εντός παιδιάς στα πρώτα 9 λεπτά, ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο με +19 (32-13).

Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα!
Ο Μπερνάρ χόρευε, ο Άρης κοίταγε και ο Παναθηναϊκός έχει λύσσα για πρωτάθλημα! 1.182 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ράντονιτς άρχισαν να εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια επιθετικού… μπλοκαρίσματος. Υπάρχει βέβαια ελαφρυντικό, αφού ο Μαυροβούνιος τεχνικός άρχισε το ροτέισον με σκοπό να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην τρίτη περίοδο, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πέφτουν σε… τρικυμία και να παρουσιάζουν τις γνωστές παθογένειες που τους συνοδεύουν κατά τη φετινή σεζόν. Σε αυτό το διάστημα σταμάτησαν να… παίζουν και είχαν τραγικές επιλογές με πολλά λάθη και άστοχες προσπάθειες, ενώ οι περισσότερες τους επιθέσεις τους εκδηλώθηκαν στο φινάλε των 24 δευτερολέπτων, κάτι που προκαλεί προβληματισμό αφού δεν αποδίδει καρπούς.

Για να αντιληφθούμε λίγο τι συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο, να αναφέρουμε ότι το «τριφύλλι» είχε 3/12 εντός παιδιάς, 1/4 βολές και 6 λάθη σε αυτό το διάστημα, ενώ έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 7 λεπτά! Από το 25’ μέχρι το 32’… Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Προσθέστε σ’ όλα αυτά την κυριαρχία του Κολοσσού στα ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν θραύση κάτω από την «πράσινη» ρακέτα, με τους παίκτες του Ράντονιτς να εμφανίζονται… απαθείς και πολύ χαλαροί. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ροδίτες είχαν πάρει 16 επιθετικά ριμπάουντ μέχρι το 30’ κι ενώ οι γηπεδούχοι πήραν 15 αμυντικά!

Φυσικό κι επόμενο να μειωθεί η διαφορά στο -6 (56-50 στο 32’) και να γίνει ντέρμπι το ματς στο φινάλε. Κάπου εκεί «μίλησε» ο Πονίτκα, ο οποίος πέτυχε 6 σερί πόντους και κατέβασε 2 ριμπάουντ σε διαδοχικές φάσεις για να φέρει την ομάδα του στο +12 (62-50).

Για έναν ακόμα αγώνα, ο Πολωνός ήταν ο κορυφαίος και πάλευε για όλους και στις δύο άκρες του παρκέ. Παράδειγμα προς μίμηση. Από… κοντά και ο Παπαγιάννης, ο οποίος δείχνει να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει τον πραγματικό εαυτό του.

Κατά τα λοιπά, φανερώθηκαν για πολλοστή φορά οι αδυναμίες της ομάδας. Πρώτο απ’ όλα, η κακή περιφερειακή άμυνα, με τον Σταρκς του Κολοσσού να μοιάζει… Τζόρνταν και να είναι ασταμάτητος ξεχαρβαλώνοντας τα «μετόπισθεν» του Παναθηναϊκού. Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ -όπως προαναφέραμε- στοίχισαν και πάλι, ενώ σε ένα ακόμα ματς οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι για μια ακόμα φορά από τη γραμμή των βολών (14/21).

Η εικόνα του «τριφυλλιού» στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Ροδίτες ήταν επιεικώς απαράδεκτη και χρήζει άμεσης βελτίωσης, αν δεν θέλει να χαθεί πρόωρα μία ακόμα σεζόν (κυρίως στην Ευρωλίγκα). Θα ρωτήσει κάποιος αν υπάρχει περιθώριο για ανάκαμψη και αγωνιστική άνοδο της ομάδας.

Σε πρώτη φάση, ας ελπίσουμε ότι ο Μπέικον θα μεταμορφώσει τους «πράσινους». Από ‘κει και πέρα, επιβάλλονται άμεσα -όπως τονίζαμε και μετά το ματς με τη Μακάμπι- επιθετικές διορθώσεις από τον Ράντονιτς…

Υ. Γ. Σε δεινό εκτελεστή τριπόντων εξελίσσεται ο Παπαγιάννης, που έχει πλέον 5/5 έξω από τα 6,75μ. στα τελευταία παιχνίδια.

Υ. Γ. 2 Όπως όλα δείχνουν, ο Άντριους μετράει… μέρες στον Παναθηναϊκό. Μάλλον «αδικείται» ο Αμερικανός από το επιτελείο της ομάδας, αν αναλογιστούμε ότι έδειχνε ποιοτικά χαρακτηριστικά (ειδικά στην επίθεση) και προσαρμοζόταν όλο και περισσότερο.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...