ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

O Γκατσίνοβιτς στον φετινό Παναθηναϊκό δε θα έβρισκε χώρο

Η απάντηση στο γιατί ο Γιοβάνοβιτς δεν επιχείρησε να κρατήσει τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στον Παναθηναϊκό έρχεται από τον Άνταμ Τσέριν. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

O Γκατσίνοβιτς στον φετινό Παναθηναϊκό δε θα έβρισκε χώρο

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η εικόνα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ σε έναν ρόλο που δεν μας είχε συνηθίσει στην Ελλάδα. Προσοχή, στην Ελλάδα, γιατί στη Γερμανία ο Σέρβος έχει παίξει και εξτρέμ (με επιτυχία), έχει παίξει ακόμα και μπακ – χαφ (με λιγότερο καλές εμφανίσεις). Και το γνώριζε ο Αλμέιδα αυτό γι’ αυτό και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τον δοκίμασε στην άκρη, δίνοντάς του όλη την πλευρά.

Δεν του βγήκε, άλλαξε έτσι κι αλλιώς σχήμα και άφησε πίσω του εκείνο με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να που ο Γκατσίνοβιτς  βρέθηκε σε ρόλο εξτρέμ. Να πηγαίνει στο ένας εναντίον ενός, να πατάει στην περιοχή του αντιπάλου, να σκοράρει, κάτι που αν μη τι άλλο δεν είχε συνηθίσει να κάνει. Ολο αυτό το step up του Σέρβου με την κιτρινόμαυρη φανέλα βγάζει αυθόρμητα την ερώτηση. Μα γιατί ο Γιοβάνοβιτς δεν κράτησε τον Γκατσίνοβιτς; Ή δεν επιχείρησε να τον αγοράσει, σε ένα καλοκαίρι που από τη διοίκηση του είπαν “πάρε όποιον θέλεις;”.

Η απάντηση είναι πως στο μυαλό του προπονητή του Παναθηναϊκού υπήρχε ένας παίκτης που θα… κούμπωνε στο δικό του σχήμα με διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ αυτά που έχει ο Γκατσίνοβιτς. Και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ανταμ Τσέριν.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.670 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ξετρελαμένος ήταν ο Σέρβος με τον Σλοβένο χαφ από την πρώτη στιγμή που τον είδε. Και το διαπίστωσε όταν τον είδε και στο γήπεδο. Κι αρχίζει να παίρνει πράγματα από εκείνον που δεν του έδινε ο Γκατσίνοβιτς. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να συγκρίνουμε τον έναν παίκτη με τον άλλον. Αλλά τα χαρακτηριστικά που έχουν. Ο Τσέριν είναι περισσότερο “box to box” χαφ και αυτό ήθελε ο Γιοβάνοβιτς. Και πιο ικανός στο άμεσο ποδόσφαιρο, της μίας επαφής.

Μάλιστα όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τον Μπερνάρ και είχε ήδη στο ρόστερ του τον Τσέριν, έψαχνε κι άλλους κεντρικούς χαφ. Αλλά είχε σταματήσει να αναζητεί παίκτη από το… πάνω ράφι λόγω του Σλοβένου. Ο Γιοβάνοβιτς είχε ξεκαθαρίσει στο πλάνο του πως ο Τσέριν όχι απλά θα είναι βασικός, αλλά θα αποτελέσει παίκτη – βαρόμετρο για όλη τη λειτουργία της ομάδας. Και πορεύτηκε με αυτόν, δείχνοντας του εμπιστοσύνη και με αυτόν τον τρόπο. Με το να μη φέρει δηλαδή κάποιον άλλον τύπου Μπερνάρ.

Ο εξτρέμ Γκατσίνοβιτς κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ και γενικά ο Σέρβος είναι ένας καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, με πολλές αρετές, όμως στον φετινό Παναθηναϊκό δεν θα έβρισκε χώρο. Και γιατί στα χαφ θα… κουτούλαγε με Τσέριν και Μπερνάρ και γιατί στα εξτρέμ με Παλάσιος, Αϊτόρ, Βέρμπις συν τον Μπερνάρντ δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει όσο το κάνει στην ΑΕΚ από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Τσούμπερ και επί της ουσίας τον αντικατέστησε.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.