ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Διπλό… μισή πρόκριση για τα κορίτσια του τριφυλλιού με τρομερή Παυλοπούλου

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη, με την Παυλοπούλου να κάνει τρομερή εμφάνιση (24 π. με 10/13 σουτ), έφυγαν με τη νίκη από την έδρα της Χασαρόν στο Ισραήλ (62-76) και είναι πλέον μια ανάσα από την πρόκριση.

Διπλό... μισή  πρόκριση για τα κορίτσια του τριφυλλιού με τρομερή Παυλοπούλου

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και ο εύστοχος Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-9 στο 3’. Κάρτερ και Παυλοπούλου ήταν «ζεστές» και βρίσκοντας στόχο πίσω από τα 6,75, με την Ελληνίδα γκαρντ να «γράφει» το 15-21 για το «τριφύλλι» στο 7’, συνεχίζοντας να διατηρεί το προβάδισμα.

Οι γηπεδούχες στο τελευταίο τρίλεπτο δυνάμωσαν την άμυνας τους, έβγαλαν τον Παναθηναϊκό εκτός ρυθμού και κατάφεραν να μειώσουν σε 24-26 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ στο σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου (31-31 στο 13’). Η άμυνα ζώνης που εφάρμοζε η ομάδα από το Ισραήλ, αλλά και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έφεραν σε δύσκολη θέση το «τριφύλλι», το οποίο έμεινε «άκαπνο» για αρκετή ώρα πίσω από τα 6,75, όμως οι «πράσινες» είχαν τον τρόπο να παραμείνουν μπροστά στο σκορ (32-34) στο 16΄.

Οριστικό για… Βοτανικό!
Οριστικό για… Βοτανικό! 2.183 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η σκληράδα στην άμυνα, η αστοχία στην επίθεση και κάποια λάθη εκατέρωθεν συνέχισαν να χαρακτηρίζουν τις κινήσεις των δύο ομάδων στο παρκέ και για τα τελευταία τέσσερα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, το τέλος του οποίου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 34-41.

Τη σκυτάλη από την Κάρτερ πήρε η εκπληκτική Πηνελόπη Παυλοπούλου. Η αφλογιστία της τρίτης περιόδου έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει το προβάδισμά του, με την Παυλοπούλου να φτάνει τους 16 πόντους για το 39-45 του 24ου λεπτού.

Η φθορά των φάουλ άρχισε να… πληγώνει τον Παναθηναϊκό, που είδε την Καρς με ένα έμμεσο τρίποντο να μειώνει στους δύο (46-48), με την Ιβάνοβιτς να ισοφαρίζει στους 48 (στο 28′). Πάλι όμως ένα τρίποντο, αυτό της Κάρτερ έφερε το «τριφύλλι» στο +6 (48-54) με το φινάλε της περιόδου.

Με την Κάρτερ να είναι πραγματικά ασταμάτητη και να κερδίζει τρεις βολές, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το σκορ στο 54-60 στο τελευταίο επτάλεπτο. Αν δεν υπήρχε και το ζήτημα με το αμυντικό ριμπάουντ, οι «πράσινες» θα είχαν τελειώσει πολύ πιο εύκολα την υπόθεση νίκη, αλλά τα 10/16 τρίποντα ήταν το «κλειδί» της νίκης.

Με τα επιθετικά… κανόνια του όμως να συνεχίζουν τη ραψωδία τους και την Μπουντούρη να σκοράρει για τρεις, το σκορ πήγε στο 57-69. Προβάδισμα που με τα ποσοστά του Παναθηναϊκού δε γινόταν να ανατραπεί στα τελευταία τρία λεπτά, παρότι οι Ισραηλινές μείωσαν σε 62-71, 1:30 πριν το τέλος. Το 62-76 σφράγισε το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού, με παίκτριες και σταφ να το πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου μόλις ήχησε η κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 34-41, 48-54, 62-76.

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Μπουντούρη 5 (1), Κωτούλα, Παυλοπούλου24 (2), Ριντ 14, Σωτηρίου 14 (2), Αλεξανδρή, Κάρτερ 19 (5), Χαιριστανίδου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.