ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Χαμένος στη… μετάφραση

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Παρτίζαν.

Χαμένος στη… μετάφραση

Ένα ακόμα κακό βράδυ για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε με την 5η ήττα στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Μια ήττα που μπορεί να χαρακτηριστεί και οδυνηρή, αφού ήρθε στο ΟΑΚΑ από έναν αντίπαλο που δεν αποτελούσε φόβητρο. Βέβαια, η Παρτίζαν αποδείχθηκε πολύ πιο… ομάδα από τους γηπεδούχους, παρότι περιορίστηκε σε ροτέισον 7 παικτών και παρατάχθηκε χωρίς τον πολύτιμο Νάναλι.

Οι «πράσινοι» φάνηκαν… χαμένοι στη μετάφραση στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πέρασαν μπροστά στο σκορ σε καμία στιγμή. Ξεκίνησαν το ματς χωρίς να έχουν προσανατολισμό στο παιχνίδι τους και δίχως έναν μπούσουλα. Ήταν φανερό ότι δεν ήξεραν τι πρέπει να κάνουν, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δέχθηκαν 31 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τους Σέρβους να έχει ενεργητικό 54 πόντων. Για την ιστορία, η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε την καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση πριν ξεκινήσει αυτή η αγωνιστική, ενώ ήταν η πιο εύστοχη στα τρίποντα.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.622 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Και αντί οι παίκτες του Ράντονιτς να παρουσιαστούν υποψιασμένοι και με μάτι που γυαλίζει σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση, έπραξαν το ακριβώς αντίθετο. Με μια αδιανόητη χαλαρότητα και αδιαφορία στην άμυνα και στα ριμπάουντ (6 επιθετικά πήρε η Παρτίζαν), κάτι που είχε ως συνέπεια να βρεθούν στο -13 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Προσθέστε δε, ότι δεν είχαν κάνει φάουλ στα πρώτα 7,5 λεπτά του αγώνα! Λες κι έπαιζαν… φιλικό… Όχι βέβαια ότι στην επίθεση παρουσίαζαν καλύτερο πρόσωπο σε αυτό το διάστημα. Ίσα-ίσα συνέχισαν τα ίδια αβίαστα λάθη που κάνουν σε όλα τα ματς της τρέχουσας περιόδου και «χάρισαν» κατοχές στους φιλοξενούμενους. Μετά την ανάπαυλα η εικόνα του «τριφυλλιού» άλλαξε άρδην, κυρίως διότι αποφάσισε να παίξει άμυνα. Με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να γίνεται… σκιά του Πάντερ, ο οποίος ήταν ασταμάτητος στο πρώτο μέρος (σ.σ. πέτυχε 20 πόντους), η ομάδα του Ράντονιτς επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά της έλειψε το κάτι παραπάνω για να περάσει μπροστά.

Με τους Ουόλτερς, Ουίλιαμς και Μπέικον να ανεβάζουν στροφές επιθετικά, οι «πράσινοι» έδειξαν ανταγωνιστικοί, όμως στις κρίσιμες στιγμές δεν είχαν το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν. Ο 31χρονος γκαρντ έδειξε τι μπορεί να προσφέρει εκτελεστικά και δημιουργικά κι αν δεν χρεωνόταν το 4ο φάουλ στην αρχή της 4ης περιόδου, πιθανότατα η μοίρα του αγώνα να ήταν διαφορετική.

Από την άλλη, ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός έδειξε διάθεση και θέληση, πήρε φάσεις πάνω του σε καταστάσεις απομόνωσης, ωστόσο ήταν άστοχος (4/15 εντός παιδιάς). Θα το βρει στην πορεία σίγουρα. Αυτός που συνεχίζει να προβληματίζει είναι ο Γκριγκόνις, ο οποίος απέχει ακόμα από τον πραγματικό εαυτό του.

Σε κακή βραδιά βρέθηκαν επίσης ο Λι (πάλι άστοχος στα τρίποντα) και ο Γκουντάιτις, με τον Λιθουανό σέντερ να ταλαιπωρείται από τους αθλητικούς ψηλούς των Σέρβων, που έστησαν… πάρτι κάτω από τις δύο ρακέτες (28 πόντοι, 21 ριμπάουντ είχαν συνολικά). Ίσως να μπορούσε να προσφέρει κάτι με την αθλητικότητά του και την ενέργειά του ο Μαντζούκας, που δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Και μέσα σ’ όλα, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει τα φαλτσοσφυρίγματα των 3 διαιτητών, με πιο χαρακτηριστικό το πεντακάθαρο φάουλ που δεν έδωσαν υπέρ του Μπέικον με το σκορ στο 78-84. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι ρέφερι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους: για παράδειγμα χρέωναν τεχνικές ποινές με χαρακτηριστική ευκολία τους «πράσινους» κι ενώ έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά στις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Η ουσία είναι ότι το «τριφύλλι» πληρώνει τον τραγικό σχεδιασμό του το φετινό καλοκαίρι και δείχνει να μένει πολύ πίσω στην εκκίνηση της σεζόν, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Από ‘δω και πέρα, κάθε ματς θα μοιάζει με «τελικό» και πλέον άπαντες κρίνονται, αφού πέρασε η περίοδος χάριτος…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.