ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Τυφώνας» ο Παναθηναϊκός – Πέρασε εμφατικά και από τη Λευκάδα

Ακάθεκτος και αήττητος ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα της Νίκης Λευκάδας (76-55) για την 5η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών.

«Τυφώνας» ο Παναθηναϊκός - Πέρασε εμφατικά και από τη Λευκάδα

Το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη αγωνίστηκε στη Λευκάδα με αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός αναμέτρησης λόγω ασθένειας έμεινε η Πότερ, ενώ και η Κάρτερ έπαιξε με διάστρεμμα.

Κορυφαίες της αναμέτρησης ήταν οι Ριντ (21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ), Σωτηρίου (12 π., 6 ριμπ.), Πηνελόπη Παυλοπούλου (11 π.) και Διονυσία Αλεξανδρή (11 π.).

Το ματς

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τον αγώνα με τις Παυλοπούλου, Κάρτερ, Σωτηρίου, Ριντ και Μπουντούρη, ενώ οι πρώτες πέντε για τη Νίκη Λευκάδας ήταν οι Οκόνορ, Ντάλα, Φουράκη, Χερντ και Κάρεϊ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και έχοντας ως πρωταγωνίστρια την Ριντ κατάφερε να προηγηθεί με 6-15 στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα. Η Οκόνορ ήταν από πλευράς γηπεδούχων η μεγαλύτερη απειλή για το «τριφύλλι» και η Αμερικανίδα μείωσε τη διαφορά σε 11-17 στο 7’, αλλά οι «πράσινες» αφού ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (11-21), ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα επτά πόντων (14-21).

Η Νίκη στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου κατέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (18-23 στο 12’), αλλά ο Παναθηναϊκός με τρίποντο της Θεοδωρομανωλάκη πήρε και πάλι διψήφια διαφορά (18-28 στο 13’). Με την Ριντ να συνεχίζει να σκοράρει κατά βούληση, διαμορφώθηκε το 22-33, πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μισό της περιόδου ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε ανάλογη εικόνα. Η γηπεδούχος ομάδα εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στα ριμπάουντ και αφού αρχικά απάντησε με σερί 8-2, «γράφοντας» το 30-35 στο 18’, έκλεισε το πρώτο μέρος στο -4 (35-39), επιστρέφοντας στη διεκδίκηση της νίκης.

Στην τρίτη περίοδο η ομάδα της Λευκάδας έφερε το ματς στα ίσια (39-39 στο 22’), αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο παρκέ την ποιότητα του και πήρε και πάλι μεγάλη διαφορά. Συγκεκριμένα οι «πράσινες» με σερί 7-0 προηγήθηκαν με 39-46 στο 24’ και με την Σωτηρίου να αναλαμβάνει δράση στο σκοράρισμα πήραν και πάλι διψήφια διαφορά στο 27’ (42-52). Οι φιλοξενούμενες ολοκλήρωσαν την περίοδο έχοντας σημαντική διαφορά 14 πόντων (44-58), ενόψει της τέταρτης και τελευταίας περιόδου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στη Νίκη Λευκάδας να επιστρέψει στο ματς, ενώ παράλληλα διεύρυνε τη διαφορά που είχε πάρει. Κάπως έτσι η Αλεξανδρή έγραψε το 50-70 στο 35’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη για το «τριφύλλι». Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και εν τέλει ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Νίκης με 55-76.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 35-39, 44-58, 55-76.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.