ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Φιλάκια από Σποράρ και -10!

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός τη χειρότερη, αλλά ούτε τώρα... Με ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ πέναλτι του Σπόραρ σε νεκρό χρόνο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 το ντέρμπι (είχε ανοίξει το σκορ ο Μπιέλ στο 84΄), παρέμεινε αήττητος και κρατάει τον Ολυμπιακό στο -10!

Φιλάκια από Σποράρ και -10!

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός τη χειρότερη, αλλά ούτε τώρα… Με ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ πέναλτι του Σπόραρ σε νεκρό χρόνο (90+6΄) ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 το ντέρμπι (είχε ανοίξει το σκορ ο Μπιέλ στο 84΄), παρέμεινε αήττητος και κρατάει τον Ολυμπιακό στο -10!

Το ματς

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Αυτό το σκεπτικό ασπάστηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επιλέγοντας για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, την αρχική ενδεκάδα που ξεκίνησε τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό στάδιο κόντρα στο Βόλο. 

Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπρινιόλι. Τετράδα στην άμυνα ήταν οι Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Σάντσες. Τριάδα μπροστά οι Τσέριν, Ρούμπεν και ο Μπερνάρ. Στις πτέρυγες τοποθετήκαν οι Βέρμπιτς και Παλάσιος και μοναδικός προωθημένος ο Σπόραρ.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 69.812 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μέσα σε ατμόσφαιρα άκρως εντυπωσιακή όπως αρμόζει σε τέτοια ντέρμπι και χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Πρώτη υποψία φάση ήρθε από την πλευρά του Ολυμπιακού μόλις στο 2ο λεπτό από τον Μπιέλ να κερδίζει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά το λάθος του Σάντσες αλλά με φάουλ στον Μάγκνουσον.  

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό να πατήσει την περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Βέρμπιτς να γλιστρά και να μην προλαβαίνει την εξαιρετική πάσα του Τσέριν. Όλα αυτά πριν συμπληρωθεί πρώτο πεντάλεπτο στο ντέρμπι. 

Ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του Μπιέλ, βρήκε πάνω στον Σάντσες τελευταία στιγμή στο 12, μετά το λάθος του Μάγκνουσον και τον Μασούρα να επωφείλεται και να σεντράρει. Στο 14΄ η εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Χουάνκαρ για τον Παλάσιος ανακόπηκε τελευταία στιγμή από τον Ρέαμπτσιουκ. 

Η επόμενη καλή φάση, ήρθε και πάλι για τον Παναθηναϊκό στο 19΄ όταν ο Σπόραρ έκανε το τακουνάκι, ο Παλάσιος δέχθηκε άψογα τη μπάλα, αλλά το μακρινό εξωτερικό σουτ που δοκίμασε, δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. 

Στο 23΄ το λάθος διώξιμο του Μπρινιόλι, έβγαλε σε φάση επίθεσης τον Ολυμπιακό στην κόντρα, ο Μπακαμπού έβγαλε την πάσα στον Χάμες, που σούταρε πάνω στον Ιταλό τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός με τον Μίτσελ έπαιζε στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή μπάλας, προσπαθούσε να διασπάσει τυχόν κενά που θα υπήρχαν στην ερυθρόλευκη άμυνα.  

Στο 29΄ ο Παλάσιος σκόραρε, η φάση ελέγχθηκε με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά, καθώς ο Αργεντινός ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Βέρμπιτς. Στο 32΄ μετά από φάση διαρκείας, ο Μπρινιόλι εκτινάχθηκε και έβγαλε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μασούρα. Στο 35΄ η κάθετη πάσα-ξυράφι του Παλάσιος, δεν βρήκε κανένα συμπαίκτη, με τον Βέρμπιτς να μην τη βρίσκει για χιλιοστά και να περνάει παράλληλα από το τέρμα του Πασχαλάκη. 

Στο 43΄ ο Μασούρας σούταρε, ο Χουάνκαρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκοψε την ορμή της προς το τέρμα, με τη φάση να περνάει. Ο Ολυμπιακός είχε ανεβεί στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, με τον Παναθηναϊκό να οπισθοχωρεί, γεγονός που είχε βάλει τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς στην περιοχή τους. 

Εν τέλει στο επιπλέον ένα λεπτό των καθυστερήσεων, δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο με τον Δανό ρέφερι να στέλνει τις ομάδες στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο 48΄, όταν Μπιέλ και Μπακαμπου συνεργάστηκαν, αλλά το σουτ του πρώτου βρήκε πάνω στον Μπρινιόλι και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.  

Στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε και ο τραυματισμός του Παλάσιος που αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, με τον Γιοβάνοβιτς να κάνει αλλαγή στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδα του. Το σουτ του Παπασταθόπουλου μετά από φάση διαρκείας στο 58΄ έφυγε ψηλά άουτ, την ίδια ώρα που το «τριφύλλι» ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο για να βρει τη συνοχή του.  

Στο 61΄ η κεφαλιά του Μασούρα βρήκε στο χέρι του Μπρινιόλι και έφυγε κόρνερ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χάμες απείλησε από μακριά, η μπάλα βρήκε ελάχιστα το κεφάλι του Μάγκνουσον με τον Μπρινιόλι να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ. 

Μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, ο Ολυμπιακός συνέχιζε να αμύνεται στο μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός την ίδια ώρα έψαχνε το κενό για να φύγει στην κόντρα. Στο 76΄ ο Σπόραρ σκόραρε, η φάση ελέγχθηκε και το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Σλοβένος ήταν φανερά εκτεθειμένος.  

Ο Παναθηναϊκός από το 76΄ μέχρι το 80΄ είχε πολύ μεγάλες ευκαιρίες να βρει το γκολ, πρώτα με τον Σπόραρ που πλάσαρε και την τελευταία στιγμή έβαλε το σώμα του ο Παπασταθόπουλος και στην εξέλιξη της φάσης μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρούμπεν σούταρε στην κίνηση, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να εκτιναχθεί και διώξει. 

Στο 84΄ ήρθε η ψυχρολουσία στη Λεωφόρο, με τον Μπιέλ να σκοράρει για τον Ολυμπιακό, μετά από φάση διαρκείας και γύρισμα του Ελ Αραμπί. Τα επόμενα λεπτά μέχρι το 90΄ κύλησαν δραματικά. Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία, με το μακρινό σουτ του Χουάνγκ να πηγαίνει στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε μια κεφαλιά του Σπόραρ στο 90΄ που πέρασε άουτ. Όσο περνούσε και ο χρόνος των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε τη δική του καλή στιγμή.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε χτύπημα του Αβιλά στον Ιωαννίδη, επικράτησε πανδαιμόνιο, υπήρξε σύρραξη με τις γνωστές γραφικότες των παραγόντων του Ολυμπιακού να υβρίζουν χυδαία τους «πράσινους» και το Δανό ρέφερι, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο έληξε.

Ο Σπόραρ το εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο που έχασε μια «σίγουρη» νίκη και τους οπαδούς του «τριφυλλιού» στα ουράνια για το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (46’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Τσέριν (87′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53’ λ.τρ. Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλες): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (75′ Βρουσάι), Μπιέλ (93′ Μπόουλερ), Χάμες Ροντρίγκες (86′ Φορτούνης), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...