ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Η συνέχεια στον Παναθηναϊκό και το τέλος στην τοξικότητα και την προπαγάνδα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει τις επόμενες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού μετά το ισόπαλο (1-1) και στα... απίστευτα (;) που συμβαίνουν από το τέλος του μεγάλου ματς και μετά.

Η συνέχεια στον Παναθηναϊκό και το τέλος στην τοξικότητα και την προπαγάνδα

*Αγωνιστική ανάλυση για το ντέρμπι κάναμε τόσο μέσω συνεχόμενων αρθρογραφιών και θεμάτων στο site, όσο και μέσω της χθεσινής εκπομπής στο κανάλι μας στο youtube. Το 1-1, έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του αγώνα, κρίνεται θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” σε ένα κακό απόγευμα και έχοντας απέναντί τους έναν καλύτερο Ολυμπιακό, δεν έχασαν, οι διαφορές στη βαθμολογία παρέμειναν ίδιες και η ζωή συνεχίζεται.

*Δυστυχώς, τα όσα άρχισαν από τη φάση του πέναλτι και συνεχίστηκαν για το επόμενο διήμερο είναι από κωμικά έως τοξικά. Δεν αναφερόμαστε στις διαμαρτυρίες. Αυτές ήταν, είναι και θα είναι πάντα κομμάτι του παιχνιδιού. Αναφερόμαστε σε όλα τα υπόλοιπα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο. Καφρίλες, ύβρεις, χειρονομίες από παράγοντα των “ερυθρόλευκων” προς την κερκίδα, προσπάθεια εμπλοκής κυβέρνησης, δηλώσεις για παρακράτη και λοιπές χαζομάρες, αποπροσανατολισμός, προπαγάνδα στα ύψη και ένας επικοινωνιακός – προπαγανδιστικός αχταρμάς που μπαχαλοποίησε πλήρως την κατάσταση και όξυνε τα πνεύματα.

*Όποιος εκφράζει γνώμη για το πέναλτι ή κάποια άλλη φάση αυτομάτως μπαίνει στο στόχαστρο. Είτε είναι δημοσιογράφος, είτε αναλυτής διαιτησίας, είτε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Απαγορεύεται να έχεις διαφορετική άποψη, διότι έτσι πρέπει. Και να οι αναρτήσεις, να τα κείμενα, οι συκοφαντίες, οι απειλές, οι ύβρεις στα social media κι όλα αυτά τα ωραία που ζούμε από “επαγγελματίες” του χώρου, αλλά και από απλούς οπαδούς.

*Η τοξικότητα σε συνδυασμό με τη χαζή προπαγάνδα πρέπει να σταματήσουν. Κούρασε! Αν ορισμένοι ποντάρουν στο να ανεβάζουν τους τόνους και να συμπεριφέρονται σαν χουλιγκάνοι με κοστούμι ή χωρίς, τότε είναι και άξιοι της μοίρας τους. Μέχρι εκεί μπορούν και τίποτε παραπάνω. Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη μόλις βρεθούν μόνοι στο σπίτι τους κι ας αναρωτηθούν αν όλο αυτό τους τιμάει ή δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Είτε είναι “επώνυμοι”, είτε όχι. Θα υπενθυμίσουμε κάτι το πολύ απλό: Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Για αθλητισμό. Τώρα τι σχέση έχουν τέτοιοι τύποι με αθλητισμό, το αφήνουμε στην κρίση όσων φιλάθλων βλέπουν τα πράγματα καθαρά. Πάμε παρακάτω… *Το θετικό για το “τριφύλλι” είναι ότι διατήρησε το αήττητο και μια καλή διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά και από την ΑΕΚ. Το “δώρο” του Άβιλα στο τέλος έδωσε δικαίωμα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μείνει όρθια στο ντέρμπι και να μην επιτρέψει στους “ερυθρόλευκους” να πάρουν σημαντική “ανάσα” στη βαθμολογία. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Μόνο στο πρώτο 35λεπτο ο Παναθηναϊκός θύμισε τον… εαυτό του με την κατοχή, την υπομονή στο παιχνίδι του και την πίεση ψηλά. Είχε ακόμα ένα καλό πεντάλεπτο στην επανάληψη, αλλά μέχρι εκεί.

*Θα έρθουν και τέτοιες εμφανίσεις. Το ζητούμενο είναι να μην έχουν διάρκεια και φυσικά στις κακές σου αποδόσεις να παίρνεις τα θετικά αποτελέσματα. Το βέβαιο είναι ότι στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό η νίκη είναι υποχρεωτική για τους πράσινους. Το τριφύλλι αναζητά επιστροφή στις κατακτήσεις τριών βαθμών και θέλει να πάει μέχρι τη διακοπή με δυο ακόμη νίκες και με μια εξαιρετική συγκομιδή βαθμών. Στη συνέχεια, με καθαρό μυαλό και ηρεμία θα γίνει ο σχεδιασμός για την απαραίτητη μεταγραφική ενίσχυση. Η ομάδα θέλει οπωσδήποτε 2-3 παίκτες που θα δώσουν βάθος στο ρόστερ, θα προσθέσουν ακόμη περισσότερη ποιότητα και θα καλύψουν σημαντικά κενά τραυματισμών που προέκυψαν και έκαναν ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ