ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τώρα πρέπει να βγουν μπροστά Μπερνάρ και Βέρμπιτς

Ήρθε η ώρα που ο Βραζιλιάνος και ο Σλοβένος θα... καθαρίσουν παιχνίδια.

Τώρα πρέπει να βγουν μπροστά Μπερνάρ και Βέρμπιτς

Έχει ενδιαφέρον να δούμε από πότε ο Παναθηναϊκός έχει να αγωνιστεί χωρίς και τους δύο βασικούς εξτρέμ του εδώ και 1,5 χρόνο, δηλαδή τον Αϊτόρ και τον Παλάσιος. Δύο παίκτες που υπενθυμίζω πως πέρσι ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας και οι πιο επιδραστικοί στο μεσοεπιθετικό της παιχνίδι. Και φέτος ο μεν Ισπανός είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα σκοράροντας παντού και πάντα, ο δε Αργεντινός είχε βάλει έως σήμερα πολύ κρίσιμα γκολ.

Άνοιξε το σκορ σε Κρήτη, Λαμία και Βόλο (εκεί πέτυχε δύο) με τον τρόπο κάθε φορά που σκόραρε να είναι όλο και πιο εντυπωσιακός από τον προηγούμενο. Ο Αϊτόρ τελείωσε λόγω του χιαστού για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Παλάσιος δε θα αγωνιστεί στα δύο ματς που απομένουν για τη λήξη του πρώτου γύρου: αύριο στο Αγρίνιο και την Κυριακή στη Λεωφόρο με τον Ατρόμητο. Πάλι καλά να λέμε, γιατί με την κακοδαιμονία που υπάρχει θα μπορούσε να είναι χειρότερη η ζημιά. Πανέτοιμος θα είναι ο Τούκου στην επιστροφή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με την απουσία των δύο βασικών του εξτρέμ, ήρθε η ώρα να βγουν μπροστά δύο παίκτες που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα, είναι ακριβοπληρωμένοι και αποτελούν δύο από τα πιο βαριά ονόματα του ρόστερ: ο Βέρμπιτς και ο Μπερνάρ. Περισσότερο εκλάμψεις έχουν έως τώρα στα παιχνίδια τους, παρά μια σταθερότητα που θα κάνει τον Παναθηναϊκό να στηριχτεί σε αυτούς. Όμως δεδομένα μιλάμε για δύο σούπερ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που ανεβάζουν το επίπεδο της ποιότητας του ρόστερ των πράσινων. Και τώρα είναι η ώρα/ευκαιρία τους.

Είναι πολύ πιθανό πια να δούμε τον Μπερνάρ να πηγαίνει στα αριστερά, εκεί που έχει συνηθίσει περισσότερο να παίζει στην καριέρα του. Και εκεί που έχει… βγάλει μάτια. Και τον Βέρμπιτς να παίζει στα δεξιά, στη θέση του… καλού του ποδιού δηλαδή. Θα το ψάξει ο Γιοβάνοβιτς για να δει τι ταιριάζει και σε ποιον, ώστε να πάρει η ομάδα περισσότερα πράγματα απ’ τους δύο παιχταράδες που διαθέτει.

Ακόμα όμως και αν διατηρηθεί ο Μπερνάρ στον άξονα και δούμε βασικό τον Βαγιαννίδη σε αυτά τα ματς, μιας και ο μικρός έχει πολλές πιθανότητες πια να ξεκινήσει και χαίρει της εμπιστοσύνης του Γιοβάνοβιτς (τον έβαλε με τον Ολυμπιακό σε σημείο που… έκαιγε ο τόπος), πάλι ο Βραζιλιάνος πρέπει να απευλευθερωθεί περισσότερο, να πάρει πιο πολλές πρωτοβουλίες, ίσως να πάει και περισσότερο στο ένας εναντίον ενός. Ακόμα και από τον άξονα. Το ‘χει άλλωστε με ευκολία.

Βέρμπιτς και Μπερνάρ είχαν στον Βόλο την καλύτερή τους εμφάνιση έως τώρα με τα πράσινα, απέναντι στον Ολυμπιακό χάθηκαν και εκείνη στη γενικότερη αγωνιστική μετριότητα της ομάδας, όμως στα δύο πολύ κρίσιμα ματς που έρχονται τους περιμένουμε. Και τους περιμένει και ο Γιοβάνοβιτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...