ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Έλαμψε το άστρο του Φώτη!

Μέσα σε τέσσερις ημέρες, ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το ντέρμπι της Κυριακής, «καθάρισε» για το «τριφύλλι» την υπόθεση νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με «χρυσό» γκολ στο 78΄, δίνοντας στην ομάδα του σπουδαίο «τρίποντο».

Έλαμψε το άστρο του Φώτη!

Μέσα σε τέσσερις ημέρες, ο Φώτης Ιωαννίδης έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το ντέρμπι της Κυριακής, «καθάρισε» για το «τριφύλλι» την υπόθεση νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με «χρυσό» γκολ στο 78΄, δίνοντας στην ομάδα του σπουδαίο «τρίποντο».

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Κώτσιρα. Τριάδα στα χαφ τους Τσέριν, Ρούμπεν και Κουρμπέλη, στις πτέρυγες τους Βέρμπιτς και Μπερνάρ και μοναδικό προωθημένο τον Σπόραρ. 

Οι «πράσινοι» του Γιοβάνοβιτς θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό του από τη σέντρα της αναμέτρησης και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Χουάνκαρ σέντραρε, ο Σπόραρ γύρισε στον Βέρμπιτς αλλά ο Σλοβένος εξτρέμ με κακή τοποθέτηση σούταρε ψηλά και άστοχα. 

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.377 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 11΄ το καλοζυγισμένο φάουλ του Μπερνάρ δε βρήκε συμπαίκτη, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Το «τριφύλλι» ήταν μόνιμα σε φάση επίθεσης, ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι είχαν καθαρά παθητικό ρόλο στο ματς, παίζοντας από τη μέση και πίσω. 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έδειχναν να έχουν όρεξη και θέληση για ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά σε τρεις περιπτώσεις που βγήκαν με προϋποθέσεις στην επίθεση, ήταν βιαστικοί με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι και σε θέση οφσάιντ, με το πρώτο τέταρτο στο γήπεδο του Αγρινίου συμπληρωμένο. 

Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 18΄, με τον Σπόραρ να φεύγει στην αντεπίθεση, να πασάρει στον Βέρμπιτς που με τη σειρά του γύρισε στον Ρούμπεν που σούταρε ψηλά και άστοχα.  

Στο 21΄ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή μετά το σουτ του Σπόραρ, με τον διαιτητή να μην πηγαίνει στο VAR για να ελέγξει ο ίδιος τη φάση. Στο 28΄ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όταν ο Χουάνκαρ με τον Κορνέλιους να παρεμβαίνει η μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά να καταλήγει στην αγκαλιά του Ανέστη. 

Με τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών, ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά, με τον Μόρσει να περνάει ενδιάμεσα από τρεις αμυντικούς, να σουτάρει δυνατά και τον Μπρινιόλι να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Οι «πράσινοι» έκαναν κυρίως παιχνίδι από την αριστερή πτέρυγα με Χουάνκαρ και Βέρμπιτς, αλλά ο Παναιτωλικός καλά κλεισμένος στα καρέ του, είχε μπλοκάρει κάθε δίοδο των «πρασίνων». Στο 35’ ο Σενκέλια από τα 40 μέτρα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπρινιόλι, αλλά το φάουλ πέρασε άουτ και χωρίς κίνδυνο για την «πράσινη» εστία. 

Από εκεί και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε, με τον Βεργέτη με τη συμπλήρωση των πρώτων 45 να στέλνει τις ομάδες στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα. 

Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 46΄από την πλευρά των γηπεδούχων, με τον Σενκέλια να εκτελεί από μακριά, αλλά να μην απειλεί τα καρέ του Μπρινιόλι. Από στημένη φάση, ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ανέστη. 

Έπρεπε να φτάσουμε στο 58΄ για να δούμε φάση στο ματς. Αυτή ήρθε για τον Παναθηναϊκό, όταν οι παίκτες του «τριφυλλιού», άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα, εκείνη έφτασε στον Μπερνάρ, αλλά ο Βραζιλιάνος χαφ σούταρε χλιαρά, με τη μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του Ανέστη.  

Στο 63΄ ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι από τα πλάγια, η σέντρα βγήκε, αλλα η κεφαλιά του Σπόραρ κατέληξε άλλη μια φορά στην αγκαλιά του Ανέστη. Στο 66΄ το «τριφύλλι» έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σπόραρ να πλασάρει άστοχα, μετά τγην εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ από την αριστερή πτέρυγα.  

Πολύ σπουδαία ευκαιρία σπατάλησε ακόμα μια φορά ο Παναθηναϊκός στο 68΄ και πάλι με τον Σπόραρ που πλάσαρε σωστά, αλλά ο Ανέστης είχε βγει έγκαιρα και απέκρουσε σε κόρνερ. 

Στο 78΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γκολ, όταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, Χουάνκαρ σέντραρε, ο Ιωαννίδης πήρε αρχικά την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και στην επαναφορά της, την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1. 

Στο 81΄ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός, όταν σε λάθος γύρισμα του Μάγκνουσον ο Μπρινιόλι ενστικτωδώς απέκρουσε σε κόρνερ. Απελευθερωμένος από το άγχος ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει διαχείριση του αγώνα στα επόμενα λεπτά, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι μονίμως όρθιος και να παροτρύνει τους παίκτες του.

Στο 89΄ ο Καρέλης λίγο έλειψε να «πληγώσει» την πρώην ομάδα του, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός με ένστικτο αυτοσυντήρησης,, διαχειρίστηκε ιδανικά τον υπολειπόμενο χρόνο, με το φινάλε να τον βρίσκει πανάξια νικητή σε μια δύσκολη ομολογουμένως έδρα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Λάρσον, Κορνέλιους, Μλάντεν (75’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίαζ (75’ Κολοβός), Σενγκέλια (61’ Νταγκό), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Πέδρο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90′ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90′ Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (84’ Τσόκαϊ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.