ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

«Τρίποντο» που δίνει ανάσα και ηρεμία

Το «τρίποντο» που πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό, ήταν το πιο δύσκολο και υπάρχουν αιτίες. Το Panathinaikos24 αναλύει.

«Τρίποντο» που δίνει ανάσα και ηρεμία

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Αγρίνιο και την έδρα του Παναιτωλικού, ένα γήπεδο που συνήθως έβρισκε εμπόδια και δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, όμως το βράδυ της Τετάρτης, οι «πράσινοι» είχαν λόγους να χαμογελούν και να πανηγυρίζουν.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε απέναντι σε μια πολύ δύσκολη ομάδα, τέσσερις μόλις ημέρες μετά το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, εκεί όπου το «τριφύλλι» τα έδωσε όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να μη χάσει από τον «αιώνιο» αντίπαλο, που έδειξε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός που έχει «χτυπηθεί» πάρα πολύ σκληρά φέτος από τους τραυματισμούς, είχε ακόμα έναν ακόμα πολύ σημαντικό του παίκτη off και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Ο Αργεντινός μετά τον Αϊτόρ που χάνει τη σεζόν, είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Άρα με τον Ισπανό και τον Αργεντίνο εκτός, οι «πράσινοι» έπαιξαν σε μια δύσκολη έδρα και δεν είχαν μαζί τους δύο παίκτες που οι αριθμοί τους τη φετινή σεζόν δείχνουν την πραγματικότητα, φυσικά δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τη συνολική οντότητά τους, ειδικά στα αποδυτήρια της ομάδας, πέρα από το καθαρό αγωνιστικό σκέλος.

Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός έχει λόγο να πανηγυρίζει για το «διπλό» στο Αγρίνιο, καθώς έβγαλε συσσωρευμένη κόπωση, η ομάδα παρά το ότι έβγαλε διάθεση και φάσεις δεν είχε φρεσκάδα, δείγμα του γεγονότος πως παίζει στα «κόκκινα» από τα τέλη Ιουλίου. Άρα το «διπλό» και όπως αυτό ήρθε έχει ακόμα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Τέλος, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα «απόνερα» του ντέρμπι, φαίνεται πως επηρέασαν ακόμα και τη διαιτησία. Στο «τριφύλλι» δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι, κάτι που αν συνέβαινε θα άλλαζε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση, θα έδινε στην ομάδα ένα προβάδισμα αρκετά γρήγορα και η διαχείριση της αναμέτρησης ενδεχομένως να ήταν διαφορετική.

Πλέον, με την τελευταία αναμέτρηση για τον πρώτο γύρο να πλησιάζει, ο Παναθηναϊκός καλείται να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, να κλείσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή και μετά να μπει σε διαδικασία ανασύνταξης και ανασυγκρότησης.

Επιπλέον το πρόσημο από τις επισκέψεις στην Περιφέρεια είναι συν σχετικά με την περσινή σεζόν, καθώς οι «πράσινοι» έχουν βγάλει ήδη μια πεντάδα αγώνων εκτός έδρας με 5 νίκες, όταν πέρυσι μέτρησαν μόνο μία εκείνη επί της Λαμίας, ενώ στα υπόλοιπα ματς (ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Βόλος και Παναιτωλικός) είχαν φύγει με σκληρές ήττες.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.