ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Νέα μαρτυρία από επιβάτη της πτήσης της Emirates – «Ήταν τρελή η πορεία του αεροσκάφους» (vid)

Λεπτό προς λεπτό για τα όσα βίωσε μέσα στην πτήση-θρίλερ της Emirates, περιέγραψε επιβάτης του αεροσκάφους το οποίο απογειώθηκε από το «Ελ. Βενιζέλος» για τη Νέα Υόρκη, αλλά επέστρεψε στην Αθήνα μετά από πληροφορίες για ύπαρξη υπόπτου για τρομοκρατία.

Νέα μαρτυρία από επιβάτη της πτήσης της Emirates - «Ήταν τρελή η πορεία του αεροσκάφους» (vid)

Ο Γιάννης Σπυριδάκης, επιβάτης της πτήσης ΕΚ209, αρχικά ανέφερε στο Open ότι ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Ιταλία, ανακοινώθηκε ότι γυρίζει πίσω στην Αθήνα: «Στην αρχή, πιστεύαμε πως δεν είχαμε ακούσει καλά την ανακοίνωση γιατί έγινε από τον πιλότο. Στη συνέχεια όμως το προσωπικό του αεροπλάνου μας ενημέρωσε ότι όντως γυρνάμε στην Αθήνα. Αρχικά δεν έλεγαν τον λόγο επιστροφής, μετά από προσπάθειες δικές μας είπαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας».

Όσο για τα F-16 που συνόδευαν το αεροπλάνο, δήλωσε πως δεν κατάφερε να τα διακρίνει: «Λόγω και της περασμένης ώρας δεν φαινόταν τίποτα, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να αντιληφθεί ότι υπήρχε συνοδεία. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, ξαφνικά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε ίντερνετ στο αεροσκάφος», σημείωσε.

Τόνισε δε ότι μέσα στο αεροσκάφος δεν υπήρξε πανικός: «Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή οτιδήποτε, απλά σίγουρα άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όλοι αναρωτιόμασταν τι συμβαίνει».

Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές
Δημοσκοπικές εκπλήξεις: Το χειρότερο σενάριο για τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές 7.949 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ωστόσο ο κ. Σπυριδάκης έκανε λόγο για «τρελή πορεία» του αεροσκάφους, η οποία έγινε αντιληπτή και από τους επιβάτες: «Εμείς επειδή είχαμε μόνιτορ στην πτήση, μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία του αεροπλάνου και καταλαβαίναμε ότι ακολούθησε μία τρελή πορεία μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» υπήρχε κινητικότητα από τις αρχές στο αεροδρόμιο: «Ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές».

Κατέληξε λέγοντας ότι οι επιβάτες απέκτησαν καθαρή εικόνα μόνο όταν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο: «Καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε και είχαμε πλέον ίντερνετ. Μέσω των social media καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Μας ανέφεραν αρχικά ότι θα πετάξουμε με την επόμενη πτήση δηλαδή σήμερα (11/11) στις 8 η ώρα το απόγευμα, αλλά χθες αργά, μας ανακοίνωσαν ότι θα φύγουμε με την πτήση των 5:20».

Δεν υπήρξε αναστάτωση, αλλά υπήρχε περίεργο κλίμα στο αεροσκάφος», δήλωσε ο επιβάτης της πτήσης Γιάννης Σπυριδάκης, προσθέτοντας πως καταλάβαιναν πως ακολουθούσαν μια τρελή πορεία." />

Πηγή: Newsbomb.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.