ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου έχει ελπίδα

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη νίκη του «τριφυλλιού» επί της Μπασκόνια.

Ο Παναθηναϊκός του δευτέρου ημιχρόνου έχει ελπίδα

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο ματς με την Μπασκόνια με την πλάτη στον τοίχο, αφού είχε ξεκινήσει με 5 ήττες στις 6 πρώτες αγωνιστικές έχοντας χάσει και τα τρία ματς στο γήπεδό του. Αυτομάτως, γέμισε με περισσότερη πίεση απ’ όσο χρειαζόταν πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «πράσινοι» είχαν απέναντί τους την καλύτερη επίθεση της λίγκας. Μια ομάδα ρυθμού, που σουτάρει χωρίς πολλή σκέψη (αλλά με εξαιρετικά ποσοστά) και τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο σε κάθε ευκαιρία.

Στο πρώτο μέρος, φανερώθηκαν όλες οι παθογένειες και οι αδυναμίες του «τριφυλλιού», που έμοιαζε (πάλι) να μην έχει προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Μπορεί οι παίκτες του Ράντονιτς να μην έκαναν πολλά λάθη σε αυτό το διάστημα, ήταν όμως υπερβολικά άστοχοι (14/36 εντός παιδιάς, 8/14 βολές), ενώ δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα, με συνέπεια να δεχθούν 43 πόντους, οι 25 εξ αυτών στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Αυτό συνέβη διότι οι «πράσινοι» χαλάρωσαν αμυντικά στη δεύτερη περίοδο και σταμάτησαν να… απλώνουν τα χέρια τους για τα απαραίτητα deflections, ενώ έμειναν στον πάγκο οι Πονίτκα και Παπαγιάννης, που έκλειναν πολύ καλά τους διαδρόμους θωρακίζοντας τη ρακέτα του Παναθηναϊκού και περιόριζαν τη δράση του Χάουαρντ, αφού οι αντικαταστάτες τους (Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Γκουντάιτις) δεν είχαν την ίδια προσήλωση και «σκληράδα».

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.677 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν… μπάσκετ και να γίνουν πιο επιθετικοί. Εκμεταλλεύτηκαν δεόντως το γεγονός ότι οι Βάσκοι δεν είναι και οι πιο «σκληροί» στην άμυνα, για να πετύχουν 60 πόντους σε σχεδόν 18 αγωνιστικά λεπτά! Σε αυτό το κομμάτι συνέβαλε τα μέγιστα ο Γουόλτερς, ο οποίος απέδειξε την κλάση του και αποτέλεσε το «κομπιούτερ» του Ράντονιτς εντός παρκέ.

Ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε την μπαγκέτα και ενορχήστρωσε την αντεπίθεση του «Εξάστερου» δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για τους συμπαίκτες του: εκμεταλλεύτηκε άριστα τον Παπαγιάννη και φρόντισε να δώσει λύσεις εκτελεστικά. Αυτομάτως «ανέβηκε» όλη η ομάδα και πήρε μπρος για να ξεσπάσει στους Βάσκους. Για παράδειγμα, μέχρι και ο Γκριγκόνις αφυπνίστηκε στα τελευταία 11 λεπτά κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άφαντος. Ο Λιθουανός ξεδίπλωσε τις αρετές του στο φινάλε του αγώνα κι αυτό μπορεί να αποτελέσει το σημείο-κλειδί για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βρει τον κανονικό εαυτό του.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι 6 «πράσινοι» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Παναθηναϊκό να καταγράφει ρεκόρ παραγωγικότητας τη φετινή σεζόν (με τους 98 πόντους) και να υποπίπτει σε 7 μόλις λάθη, δείχνοντας ότι είχε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση.

Επιπροσθέτως, κατάφερε να περιορίσει την Μπασκόνια στους 83 πόντους και να μαζέψει 12 επιθετικά ριμπάουντ, που του έδωσαν δεύτερες ευκαιρίες. Αν μη τι άλλο λοιπόν, το δεύτερο ημίχρονο του «τριφυλλιού» δείχνει ότι υπάρχει… ελπίδα και θα πρέπει να αποτελέσει μια καλή βάση για τη δύσκολη συνέχεια.

Μοναδικό ψεγάδι οι πολλές χαμένες βολές (9 σε 29 προσπάθειες), που μπορεί να μην στοίχισαν, αλλά σίγουρα αποτελούν μια τεράστια αδυναμία για την ομάδα.

Υ.Γ. Ο Πονίτκα είναι πραγματικά απολαυστικός και ώρες-ώρες αισθάνεσαι ότι βρίσκεται… παντού στο παρκέ. Θετική και η παρουσία του Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε double-double και δείχνει να ανεβάζει στροφές.

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.