ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά!

Ούτε το... πούλμαν του Ατρομήτου κατάφερε να τα βγάλει πέρα με το «τριφύλλι». Ο game changer Ιωαννίδης σκόραρε ξανά (80'), ο Μαγκνουσον (90+3') ζωγράφισε με φαουλάρα και ο Παναθηναϊκός θα... αράξει να δει Μουντιάλ ως πρώτος, καλύτερος και με 12 νίκες στα 13 ματς του πρώτου γύρου.

Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά!

Ούτε το… πούλμαν του Ατρομήτου κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τον Παναθηναϊκό. Ο game changer Ιωαννίδης σκόραρε ξανά (80′), ο Μάγκνουσον (90+3′) ζωγράφισε με φαουλάρα και ο Παναθηναϊκός θα… αράξει να δει Μουντιάλ ως πρώτος, καλύτερος και με 12 νίκες στα 13 ματς του πρώτου γύρου.

Το ματς

Να «πνίξει» τον Ατρόμητο από τη σέντρα της αναμέτρησης θέλησε ο Παναθηναϊκός, που παρατάχθηκε ίδιος και απαράλαχτος όπως στο μεσοβδόμαδο αγώνα στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. 

Οι «πράσινοι» ήταν φρέσκοι, είχαν φαντασία και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, έχασαν πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό ο Σπόραρ έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε από καλή θέση, με τη μπάλα να βρίσκει σε αντίπαλο και να φεύγει κόρνερ. Στο 14΄ τη σέντρα του Μπερνάρ τη μπλόκαρε εύκολα ο Γιαννιώτης. 

Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του
Αλαφούζος σε μεγάλη συνέντευξη: Το πρωτάθλημα, η αποτυχία, τα 130 εκατ, το παρασκήνιο με Γιοβάνοβιτς – Τερίμ, η διαφθορά και το όνειρό του 3.330 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο 17΄ η ωραία ατομική ενέργεια του Βέρμπιτς και το σουτ, βρήκε σε σώματα και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος. Στο 19΄ ο Μπερνάρ εκτέλεσε το «στημένο» από καλή θέση, με την άμυνα των φιλοξενουμένων να απομακρύνει. 

Ο Παναθηναϊκός μόνιμα σε φάση επίθεσης, είχε όρεξη για ωραίο ποδόσφαιρο, είχε γρήγορες μεταβάσεις στο επιθετικό τρίτο, προσπαθούσε να διασπάσει τα κενά του Ατρόμητου που έπαιζε κλειστά και με σφικτές τις γραμμές του. Ο Κώτσιρας στο 28’ με ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να απομακρύνεται. Η πρώτη τελική για τον Ατρόμητο ήρθε στο 31’ με το σουτ του Ροτάριου να φεύγει ψηλά άουτ. 

Στο 35’ υπήρξε η διαφοροποίηση στον αριθμό των παικτών του Ατρομήτου, καθώς ο Έρλινγκμαρκ, πάτησε τον Ρούμπεν, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μανούχος να δείξει τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Ατρομήτου και να τους αφήσει με δέκα ποδοσφαιριστές. Στο 38’ ήρθε η σπουδαία φάση για τον Παναθηναϊκό, με τον Σπόραρ να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Κουρμπέλης τη δεύτερη, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και μετά να περνάει άουτ. 

Στο 42’ οι «πράσινοι» είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Σένκεφελντ να παίρνει την κεφαλιά και τον Γιαννιώτη να απομακρύνει εντυπωσιακά. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (43’), ο Μπερνάρ σέντραρε παράλληλα με το τέρμα, ωστόσο δεν τη βρήκε κανείς για να της αλλάξει πορεία και να τη στείλει προς τα δίχτυα. 

Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους, ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μια σπουδαία στιγμή, με τον Σένκεφελντ να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι του Γιαννιώτη, με το 0-0 να παραμείνει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τον Μανούχο να στέλνει τις δύο ομάδες στ΄ αποδυτήρια για την ανάπαυλα.  

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι πιεστικός, να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα για να βρει το πολυπόθητο γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε μετά από σουτ του Κουρμπέλη στο 52’ με τον Γιαννιώτη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.  

Ο Ατρόμητος από την πλευρά του, είχε ένα σουτ του Κιάρτασον στο 57’ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Το σουτ του Τσέριν στο 58’ ήταν χλιαρό και πέρασε άουτ, σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός ήταν μόνιμα έξω από τα καρέ της περιοχής των φιλοξενουμένων. 

Τα decibel στη Λεωφόρο ανέβηκα, ο κόσμος που γέμισε γι’ ακόμα μια φορά την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» ήθελε γκολ, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να μην σταματούν και να συνεχίζουν την προσπάθεια της διάσπασης της αμυντικής ζώνης του Ατρομήτου.

Οι «πράσινοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα, συνέχιζαν να προσπαθούν και με τον Κώτσιρα δημιούργησαν μια καλή στιγμή στο 62’ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα (66’), ο Μπερνάρ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, αλλά το γύρισμα του δεν βρήκε κανένα συμπαίκτη για να μπορέσει να σουτάρει προς την εστία του Γιαννιώτη. Στο 67’ ο Σπόραρ σπατάλησε ακόμα μια τελική προσπάθεια, όταν σούταρε αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε άουτ. 

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, αλλά ο Μπερνάρ που ανέλαβε την εκτέλεση δε σημάδεψε σωστά, με τη μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να απομακρύνεται. 

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και να παλεύει, αλλά ανεπιτυχώς, με τον Ατρόμητο να κρατά τη διπλή ζώνη άμυνας και να διατηρεί ανέπαφη την περιοχή του.  

Στο 76’ ο Μπερνάρ βρέθηκε μόνος του έξω από την περιοχή, είδε τέρμα και σούταρε με τη μπάλα να μην του κάνει και πάλι το χατίρι και να περνάει άουτ βασανιστικά. Στο 78΄ το δυνατό σουτ του Ντε Μποκ πέρασε άουτ, με τον Ατρόμητο να βγαίνει μετά από ώρα σε φάση επίθεσης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ατρόμητος βγήκε και πάλι στην επίθεση και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τζοβάρα να σουτάρει δυνατά αλλά άστοχα. 

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός έλυσε το «γρίφο» και πήρε το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη να σκοράρει και να πανηγυρίζει έξαλλα για το 1-0, μετά την εξαιρετική πάσα του Σπόραρ και το τελειώμα με το «μυτάκι».

Στα επόμενα λεπτά, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του, ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε και σε φρεσκάρισμα των παικτών του με αλλαγές. Στις καθυστερήσεις ο Βαγιαννίδης δημιούργησε για τον εαυτό του, αλλά το φαλτσαριστό σουτ έφυγε άουτ. Ο Μάγκνουσον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, έβαλε το… κερασάκι για το 2-0 το οποίο έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, ολοκληρώνοντας εξαιρετικά ακόμα μια τεράστια εμφάνιση του Παναθηναϊκού που κλείνει ονειρικά τον πρώτο γύρο, πρώτος, αήττητος και πάει… τρένο για το πρωτάθλημα!

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Πέρεθ, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (87′ Τσόκαϊ), Σπόραρ.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαϊας, Μαυρομμάτης (86′ Τζαβίδας), Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (64’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (45’ Οικονομίδης), Κιάρτανσον (64’ Φριντζόνσον).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.