ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Παναθηναϊκός: Έχει πετύχει σχεδόν το 30% των γκολ του από στατικές φάσεις! (vids)

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις στατικές φάσεις, μιας και ήδη έχει πετύχει επτά γκολ δια μέσου αυτών. Το Panathinaikos24.gr αναλύει.

Παναθηναϊκός: Έχει πετύχει σχεδόν το 30% των γκολ του από στατικές φάσεις! (vids)

Το τριφύλλι έχει ξεκινήσει ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει 37/39 πόντους, έχει κάνει το 12/13 ενώ έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, έχει βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του σε σχέση με πέρυσι. Ένα από αυτά λοιπόν είναι το γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τις στατικές φάσεις. Αυτό έχει γίνει πολύ έντονα την φετινή σεζόν και η διαφορά είναι ήδη εμφανής από τις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Μετά από 13 αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει επτά τέρματα από στατικές φάσεις ενώ έχει κερδίσει μάλιστα και ένα πέναλτι από μια τέτοια κατάσταση. Με λίγα λόγια σχεδόν 30% των γκολ του τριφυλλιού έχουν προέλθει με αυτόν τον τρόπο. Θυμίζουμε ότι για να εκμεταλλευτεί ένα φάουλ ή ένα κόρνερ ο Παναθηναϊκός πέρυσι έπρεπε να φτάσει η 23η αγωνιστική και η αναμέτρηση με την Λαμία, όταν ο Φώτης Ιωαννίδης είχε σκοράρει με το κεφάλι.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.180 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την φετινή σεζόν, οι πράσινοι έχουν βάλει τρία τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ (2 ο Αϊτόρ, 1 ο Μάγκνουσον), αλλά τρία γκολ με κεφαλιές από εκτελέσεις φάουλ ενώ το τριφύλλι έχει κερδίσει και ένα πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Την ίδια στιγμή στα αμυντικά στημένα είναι άψογος. Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έχει απειληθεί ελάχιστα, με μεγαλύτερη φάση αυτή του Καρέλη στο Αγρίνιο, όπου η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-0 (4΄ Βέρμπιτς)

Ο Παναθηναϊκός στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό κέρδισε φάουλ στα πλάγια. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Βέρμπιτς να παίρνει την κεφαλιά, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίζει τη νίκη στο τριφύλλι.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1 (το πέναλτι του 1-1 41΄, προήλθε από κόρνερ)

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Στο 41ο λεπτό ο Τσέριν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Χατζισαφί και τον Καμπάκοφ να δίνει σωστά πέναλτι. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ισπανό να σκοράρει και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 3-0 (απευθείας εκτελέσεις φάουλ Αϊτόρ στο 44΄και στο 54΄)

Σε άλλο ένα ματς στη σεζόν που το τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις στατικές φάσεις με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός στο 44ο λεπτό άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 54΄ διπλασίασε τα τέρματά του με τον ίδιο τρόπο.

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2 (73΄ Σάντσες)

Ο Παναθηναϊκός είχε πάρει κεφάλι στο σκορ στο 23ο λεπτό του αγώνα με τον Παλάσιος και στο 73ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ο Σάντσες από κοντά έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0 (93΄ Σπόραρ)

Το σκορ στο ματς με τον Άρη στη Λεωφόρο ήταν στο 0-0 μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο 93ο λεπτό του αγώνα ο Χουάνκαρ κέρδισε το κόρνερ από τα αριστερά. Ο Βέρμπιτς ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην εστία του Κουέστα.

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0 (93΄Μάγκνουσον)

Στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου ο Παναθηναϊκός άνοιξε στο 80ο λεπτόν του αγώνα με τον Ιωαννίδη. Στο 93΄ ο Γιώργος Βαγιαννίδης κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Μάγκνουσον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη εκτέλεση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.