ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ – Νίκησε την Μπολόνια με διαστημικό Γουίλιαμς!

Με εξωπραγματικό Γουιλιαμς (26 πόντοι και καθοριστικό τρίποντο), ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και νίκησε 88-85 στην παράταση τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 3-6 το πράσινο ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ - Νίκησε την Μπολόνια με διαστημικό Γουίλιαμς!

Με εξωπραγματικό Γουιλιαμς (26 πόντοι και καθοριστικό τρίποντο), ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και νίκησε 88-85 στην παράταση τη Βίρτους Μπολόνια στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 3-6 το πράσινο ρεκόρ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Γουόλτερς, Γ.Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη και είχε ως μοναδικό ζητούμενο την αντίδραση και τη νίκη κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια. Με τρίποντο του Γουόλτερς το τριφύλλι άνοιξε το σκορ, ενώ  ο Παπαγιάννης έκανε το 5-2.  Το παιχνίδι πήγαινε σε αργό τέμπο με τον Μπέικον να κάνει τα 6-3 με 1/2 βολές για να ισοφαρίσει ο Χάκετ με τρίποντο. Ο ίδιος με νέο τρίποντο με ταμπλό έκανε το 6-11. Οι πράσινοι είχαν μπλοκάρει για τα καλά και δεν έβρισαν τρόπους να σκοράρουν. Η Μπολόνια ξέφυγε κάνοντας το σκορ 6-15. Με επιμέρους 14-1 για τους φιλοξενούμενους το σκορ έγινε 7-17 και ο Παναθηναϊκός παρουσίαζε ξανά κακό πρόσωπο με μεγάλο νεκρό διάστημα.  Ο Λι με τρίποντο έκανε το 12-19. Οι διαιτητές δεν έδωσαν καθαρό φάουλ σε τρίποντο του Μποχωρίδη, σε ένα σημείο που το τριφύλλι θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 12-21 μέσα σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο!

Με τρίποντο του Γουόλτερς το σκορ έγινε 15-24. Ο Οτζελέγιε έκανε το 17-27 και ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ.Οι πράσινοι είχαν 1/11 δίποντα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν. Ο Μπέικον έβαλε τρίποντο και πήρε φάουλ για το 21-28. Ακολούθησε νέο γκολ  – φάουλ, αυτή τη φορά από τον Γκουντάιτις για το 24-28. Ο Γουόλτερς έκανε το 26-30 με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο ίδιος ο Αμερικανός μείωσε στους δυο, φτάνοντας τους 10 πόντους.  Ο Γουίλιαμς έκανε το 30-32. Η Μπολόνια απάντησε με τρίποντο για το 30-35. Σε νέο καθαρό φάουλ στον Πονίτκα, οι διαιτητές δεν είδαν ξανά τίποτα!  Με καλάθι του Μπέικον στον αιφνιδιασμό το σκορ έγινε 32-35. Ο Λούντμπεργκ με τρίποντο έδωσε αέρα 6 πόντων στην Μπολόνια, αλλά ο Μπέικον μείωσε ξανά σε 34-38. Ο Καλαϊτζάκης με μια βολή έκανε το 35-38. Ο Λούντμπεργκ ξανά σημείωσε γκολ-φάουλ και το σκορ έγινε 35-41. Ο Γουίλιαμς απάντησε με τρίποντο. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 38-41.

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.408 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με κάρφωμα του Γουίλιαμς στον αιφνιδιασμό το σκορ έγινε 40-45, αφού είχαν προηγηθεί 4 πόντοι των Ιταλών. Ο Γουόλτερς σκόραρε για τρεις για το 43-45, αλλά ο Μίκι απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Η Μπολόνια πήρε ξανά διαφορά για το 45-53. Ο Λι έδωσε ανάσα για το 48-53.  Έπειτα από εκπληκτικό κλέψιμο του Γουόλτερς, ο Γουίλιαμς με γκολ φάουλ μείωσε ΣΕ 53-55 και έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ!  Ο Γουόλτερς με τρίποντο έβαλε μπροστά το τριφύλλι για το 56-55. Ο Λι με τρίποντο έκανε το 59-55 και  Γουίλιαμς με τον ίδιο τρόπο έκανε το 62-55. Οι πράσινοι έτρεχαν ένα επιμέρους 17-2. Με τέσσερις πόντους του Τεόντοσιτς ο σκορ έγινε 62-59, αλλά ο Λι απάντησε για το 64-59. Ο Τεόντοσιτς ξανά με τρίποντο έκανε το 64-62, αλλά με μπάζερ μπίτερ τρίποντο του Γουίλιαμς η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 67-62.

Ο Πονίτκα έκανε το 69-62 και οι πράσινοι είχαν το μομέντουμ παίζοντας καλό μπάσκετ. Ο Γκουντάιτις με ωραίο φόλοου έκανε το 71-64. Στο 5λεπτο το σκορ ήταν 71-66. Η Μπολόνια μείωσε στους τρεις και ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γουίλιαμς με νέο τρίποντο έκανε το 74-68. Ο Λούντμπεργκ απάντησε για το 74-71. Η Μπολόνια μείωσε στον πόντο με τον Οτζελέγιε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επιθετικό φάουλ του Παπαγιάννη. Όλα αυτά στα 2.19 για το φινάλε.  Ο Μπέικον έκλεψε και οδήγησε σε λάθος την Μπολόνια. Ο Αμερικανός αστόχησε και η μπάλα πήγε ξανά στους Ιταλούς.  Ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έκανε το 74-76. Το φινάλε έγινε θρίλερ και ο Παναθηναϊκός έπρεπε ξανά να ανατρέψει εις βάρος του κατάσταση. Απέμενε 1.07 για το φινάλε με την Μπολόνια να έχει να δώσει φάουλ. Ο Μπέικον αστόχησε σε τρίποντο, αλλά η Μπολόνια αστόχησε. Στα 24 δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά φάουλ.  Ο Λι ισοφάρισε σε 76-76 και απέμεναν 11 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε, ο Λι παραλίγο να βάλει τρίποντο πίσω από το κέντρο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση!

Όλα λοιπόν άρχιζαν από το… μηδέν στον έξτρα χρόνο. Η Μπολόνια έκανε το 76-78. Ο Γουίλιαμς έκλεψε και πήρε γκολ – φάουλ για να ισοφαρίσει. Η άμυνα βγήκε με τους Ιταλούς να κάνουν «3 δευτερόλεπτα».  Ο Γκουντάιτις σκόραρε για το 80-78. Η Μπολόνια ισοφάρισε ξανά με βολές. Ο Γουόλτερς αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Οτζελέγιε.  Ο Λι αστόχησε με τη σειρά του και η επίθεση χάθηκε. Ο Χάκετ με τρίποντο έκανε το 80-83. Ο Μπέικον απάντησε με γκολ – φάουλ και ισοφάρισε!  Η Μπολόναια έκανε το 83-85. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο έκανε το 86-85 κι ενώ απέμεναν 16 δευτερόλεπτα. Ο Λουντμπεργκ έκανε επιθετικό φάουλ στην προσπάθειά του να κάνει μπάσιμο και η μπάλα πήγε στον Παναθηναϊκό!  Ο Μπέικον πήρε φάουλ και πήγε στη γραμμή για δυο βολές, ενώ απέμεναν 6,8 δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός έκανε το 88-85. Ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε μακρινό τρίποντο και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια δύσκολη και πολύ σημαντική νίκη!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.