ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Νίκη… αντίδρασης που χαρίζει χρόνο και ψυχολογία

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την ψυχωμένη εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια.

Νίκη… αντίδρασης που χαρίζει χρόνο και ψυχολογία

Μετά τη σφαλιάρα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε, ο Παναθηναϊκός είχε άμεση ανάγκη την επιστροφή στις νίκες, αλλά και στις καλές εμφανίσεις. Το πρώτο ήρθε σίγουρα κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια (88-85 στην παράταση), το δεύτερο σηκώνει… συζήτηση.

Ειδικά αν αναλογιστούμε την εικόνα του «τριφυλλιού» στα πρώτα 14-15 λεπτά του εν λόγω αγώνα.

Στο εν λόγω διάστημα, οι παίκτες του Ράντονιτς έμοιαζαν να συνεχίζουν από εκεί που… σταμάτησαν στην Ulker Sports Arena. Κι αυτό διότι παρουσιάζονταν αποκαμωμένοι και δίχως ιδιαίτερη μαχητικότητα στο παιχνίδι τους. Επιθετικά δεν υπήρχε σχέδιο και πλάνο, με συνέπεια οι περισσότερες των επιθέσεων να εκδηλώνονται με ατομικές προσπάθειες και καταστάσεις «ένας εναντίον όλων».

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 865 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χωρίς να έχει κάνει κάτι… φοβερό στο παιχνίδι, η Βίρτους πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα 3 πόντων (38-41), με τους Οτζελέγε και Τζαϊτέ να κάνουν μεγάλη ζημιά στους γηπεδούχους. Πιθανότατα βέβαια αν βρισκόταν άλλη, πιο ποιοτική ομάδα στη θέση της, η διαφορά να ήταν τουλάχιστον διψήφια, αφού θα εκμεταλλευόταν το κάτι σαν μπάσκετ που προσπαθούσαν να παίξουν οι «πράσινοι».

Η εντυπωσιακή άνοδος στην απόδοση του Γουίλιαμς άλλαξε τα δεδομένα για τον «Εξάστερο» στην τρίτη περίοδο, με τον Αμερικανό φόργουορντ να κουβαλάει επιθετικά την ομάδα του, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση των Γουόλτερς και Λι, που εκτελούσαν με συνέπεια, εκμεταλλευόμενη την αμυντική αδυναμία του Τεόντοσιτς, ο οποίος εκτέθηκε σε αυτό το κομμάτι.

Κάπως έτσι ήρθε το σερί 14-0 (από 48-55 σε 62-55) και το επιμέρους σκορ 29-21 στο εν λόγω δεκάλεπτο. Κι ενώ όλα έδειχναν να γέρνουν προς το μέρος του «τριφυλλιού», άρχισαν πάλι να παρουσιάζονται οι παθογένειες αυτής της ομάδας. Ένα σχεδόν καταστροφικό διάστημα από το 34’ μέχρι το 39’, έφερε τους Ιταλούς σε θέση ισχύος και αγκαλιά με το ροζ φύλλο αγώνα.

Σε αυτό το 5λεπτο του… τρόμου, ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 3 πόντους και εκδήλωνε τραγικές επιθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων στο τέλος του χρόνου και δίχως να βγαίνουν από κάποιο πλάνο. Πάλι καλά να λέει που έστειλε το ματς στην παράταση, εκμεταλλευόμενος κυρίως την αδυναμία της Βίρτους να «σκοτώσει» τον αντίπαλο, ιδίως στη φάση με το χαμένο λέι-απ του Τζαϊτέ στο 74-76 (στα 30’’ για το τέλος). Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην παράταση, με τους «πράσινους» να επιδίδονται σε απερίσκεπτες ενέργειες στην επίθεση και να σκοράρουν μετά κόπων και βασάνων. Στο φινάλε όμως μίλησε η κλάση των Μπέικον και Γουίλιαμς, που πέτυχαν τους 8 τελευταίους πόντους του «Εξάστερου» κι έβγαλαν την ομάδα τους από τη δύσκολη θέση μετατρέποντας το 80-83 σε 88-85.

Ο Γουίλιαμς ήταν απλά απολαυστικός και τελείωσε τον αγώνα με 26 πόντους (5/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα!) και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ράντονιτς είδε τους δύο πόιντ γκαρντ του να προσφέρουν το κάτι παραπάνω (18 πόντοι, 4 ασίστ ο Γουόλτερς και 15 πόντοι, 3 ασίστ ο Λι), αλλά και τον Γκουντάιτις να επανέρχεται στις καλές εμφανίσεις (10 πόντοι, 3 ασίστ, 3 ριμπάουντ). Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός «τσέπωσε» το ροζ φύλλο που τόσο ανάγκη είχε και κέρδισε πολύτιμο χρόνο. Επιπροσθέτως, ανέκτησε ψυχολογία με τον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη, όμως επιβάλλεται να βελτιωθεί αρκετά και να αποφύγει τα τόσα «νεκρά» διαστήματα που έχει στα παιχνίδια του και του στοιχίζουν αρκετά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...