ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Βιλερμπάν με σούπερ Μπέικον!

Με άμυνα που... τσάκιζε κόκκαλα και τον Μπέικον να είναι ασταμάτητος (25 π.) ο Παναθηναϊκός νίκησε 77-58 τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 4-6 το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός, διέλυσε τη Βιλερμπάν με σούπερ Μπέικον!

Με άμυνα που… τσάκιζε κόκκαλα και τον Μπέικον να είναι ασταμάτητος (25 π.) ο Παναθηναϊκός νίκησε 77-58 τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ για τη 10η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Στο 4-6 το ρεκόρ του τριφυλλιού.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, έπειτα από αυτή κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια πριν από δυο ημέρες στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι άρχισαν με Γουόλτερς, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Παπαγιάννη. Με κάρφωμα του Γουίλιαμς από ασίστ Μπέικον το τριφύλλι άνοιξε το σκορ. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Μπέικον να καρφώνει για το 4-2. Με τρίποντο του Καλαϊτζάκη το σκορ έγινε 7-4. Ο Μπέικον με φοβερή κίνηση έκανε το 9-6 με τον Αμερικανό να δείχνει κεφάτος από την αρχή. Ο Γουόλτερς άνοιξε κι αυτός λογαριασμό για το 11-6. Η πράσινη άμυνα ήταν υποδειγματική και ο Μπέικον με δυο βολές έκανε το 13-6. Ο Τζάκσον μείωσε στους 5 πόντους και σκόραρε για τη Βιλερμπάν έπειτα από αρκετό διάστημα. Ο Γκουντάιτις με όμορφο τελείωμα από ασίστ Πονίτκα έκανε το 15-8. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-11.

Η Βιλερμπάν έβγαλε μια μικρή αντίδραση και μείωσε στον πόντο, αλλά ο Λι έκανε το 19-16. Με Μποχωρίδη και Μπέικον το σκορ έγινε γρήγορα 23-16 μέσα σε αποθέωση. Οι πράσινοι παρουσίαζαν σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση και αυτό ήταν άκρως θετικό.  Με καλάθι του Μπέικον και βολές του Γκουντάιτις το σκορ έγινε 27-18 για τον Παναθηναϊκό κι ενώ βρισκόμασταν στα μισά της δεύτερης περιόδου. Ο Παπαγιάννης με δίποντο έκανε το 29-18 για την πρώτη διψήφια διαφορά στο παιχνίδι.  Ο Πονίτκα σημείωσε καλάθι και φάουλ και έκανε το σκορ 32-20. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 35-20 με τον Παναθηναϊκό να κάνει πάρτι στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Βιλερμπάν.  Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 39-24.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 5.711 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μετά το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήθελε να συνεχίσει σε ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο. Ο Μπέικο με βολές έκανε το 41-26. Ο Γουίλιαμς με τρίποντο έκανε το 44-26. Ο Μπέικον σκόραρε και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους με τη Βιλερμπάν να δείχνει να τα έχει χαμένα. Ο Αμερικανός με τρίποντο έκανε το 49-26 και έφτανε τους 17 πόντους. Ο ίδιος ο Αμερικανός με νέο τρίποντο έκανε το 52-26. Το τριφύλλι έπαιζε πλέον απελευθερωμένα έχοντας πάρει μια μεγάλη διαφορά απέναντι στους Γάλλους. Η άμυνα ήταν εξαιρετική και οι πράσινοι πραγματοποιούσαν το καλύτερό τους παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ο Λι με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 56-31. Ο Παπαγιάννης με τρίποντο έκανε το 63-35.  Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 66-37 έπειτα από κάρφωμα του big pappa.

Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με τη Βιλερμπάν να βάζει δυο συνεχόμενα καλάθια για το 66-41. Ο Μπέικον με τρίποντο έκανε το 69-43. Ο Γουόλτερς με τον ίδιο τρόπο έκανε το 72-46.  Τα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά και ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να σφραγίσει τη δεύτερη διαδοχική νίκη στην Ευρωλίγκα και τέταρτη συνολικά. Οι Γάλλοι μείωσαν σε 72-55. Ο Πονίτκα με τρίποντο από τη γωνία έκανε το 75-55. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 77-58.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.