ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ισοπεδωτικός για 30 λεπτά, το… χάλασε στο φινάλε

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την καλή εμφάνιση και την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν.

Ισοπεδωτικός για 30 λεπτά, το… χάλασε στο φινάλε

Η διαβολοβδομάδα ολοκληρώθηκε ιδανικά λοιπόν για τον Παναθηναϊκό, που κατατρόπωσε τη Βιλερμπάν και πέτυχε το απόλυτο στα δύο ματς που έδωσε στο ΟΑΚΑ μέσα σε διάστημα 48 ωρών. Ήταν δύο νίκες που χαρίζουν πολύτιμο χρόνο και ψυχολογία στην ομάδα, όπως λέγαμε και μετά την αναμέτρηση με τη Βίρτους Μπολόνια.

Κόντρα στην ομάδα του Πάρκερ, το «τριφύλλι» εμφάνισε τις γνωστές του παθογένειες στην εκκίνηση του αγώνα, όταν και ψαχνόταν επιθετικά, κυρίως γιατί έμοιαζε υπερβολικά πιεσμένο σε πνευματικό επίπεδο. Έτσι, πήγε στράφι η εξαιρετική του άμυνα, που ανάγκασε τους Γάλλους σε 5 λάθη (και 0 ασίστ) και σε ενεργητικό μόλις 11 πόντων, παρότι μάζευαν σαν… στραγάλια τα επιθετικά ριμπάουντ.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά όμως, οι «πράσινοι» θωράκισαν τη ρακέτα τους και πάτησαν το γκάζι επιθετικά. Άλλωστε, στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο το συνολικό επιμέρους σκορ ήταν 51-26 (!), με τους παίκτες του Ράντονιτς να συνεχίζουν με την ίδια αυταπάρνηση στην άμυνα, κάτι που τους έδινε έξτρα ώθηση και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο!
Στον τελικό της χρονιάς γκρέμισαν ότι έχτιζαν όλο τον χρόνο! 1.109 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καθοδηγητής του «Εξάστερου» ήταν ο Μπέικον. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν σεληνιασμένος κι έβλεπε σαν… βαρέλι το αντίπαλο καλάθι. Γι’ αυτό κι έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με τους 25 πόντους, οι οποίοι ήρθαν με εξαιρετικά ποσοστά (6/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα), ενώ πέτυχε 10 από τους 13 πόντους του «τριφυλλιού» στο καθοριστικό σερί 13-0 στα μισά της τρίτης περιόδου (από το 39-26 στο 52-26).

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει όμως στον Ματέους Πονίτκα. Ο Πολωνός έκανε όλες τις άλλες… δουλειές στο παρκέ και συνέβαλε τα μέγιστα έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Έριχνε το κορμί του στη… φωτιά λες και επρόκειτο για τελικό Ευρωλίγκας, μοίραζε σωστά την μπάλα και φρόντισε να βοηθήσει αρκετά και στα «σκουπίδια»: 10 πόντοι, 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα κατέγραψε στη στατιστική του! Αναμφίβολα πρόκειται για πολυεργαλείο, για έναν παίκτη… ομάδας. Από εκείνους που λατρεύουν οι προπονητές.

Την… ισοπεδωτική εικόνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα 30 λεπτά αμαύρωσε σίγουρα η τελευταία περίοδος. Εκεί οι παίκτες του Ράντονιτς χαλάρωσαν ανεξήγητα και… σταμάτησαν να παίζουν. Σίγουρα όχι καλή νοοτροπία, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έχει πληρώσει πολλάκις τη φετινή σεζόν τα νεκρά της διαστήματα. Πάλι καλά που η Βιλερμπάν δεν είναι το κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα και δεν μπορούσε να απειλήσει τους «πράσινους». Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να επαναληφθεί αυτό το έργο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα το πληρώσουν ακριβά.

Πλέον, το «τριφύλλι» αναρριχήθηκε βαθμολογικά και με ρεκόρ 4-6 μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Αρκεί να συνεχίσει να βελτιώνεται και να ελαχιστοποιήσει τις κακές του στιγμές μέσα στα ματς…

Γιώργος Πετρίδης
Γιώργος Πετρίδης Ο Γιώργος Πετρίδης είναι γεννημένος στις 7 Αυγούστου του 1983 και εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης από το 2010. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τη στοιχηματική εφημερίδα Kingbet, όπου παρέμεινε για 4 χρόνια. Ακολούθησαν συνεργασίες με στοιχηματικά έντυπα και sites, όπως η εφημερίδα 12Χ, το betblog.gr, το foxbet.gr και το betonews.com. Από το 2014 συνεργάζεται με τον ΣΠΟΡFM 94,6, όπου έκανε ραδιοφωνικές μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ. Από το 2021 ανέλαβε το ρεπορτάζ και τις μεταδόσεις του μπασκετικού Παναθηναϊκού και από το 2022 συνεργάζεται με το Panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.