ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Πράσινο» γλέντι στον Ολυμπιακό με επική ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός έχανε με 2-0 σετ στον «Αγ. Θωμά», ωστόσο με επική αντεπίθεση γύρισε το ματς και πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

«Πράσινο» γλέντι στον Ολυμπιακό με επική ανατροπή!

Το ματς

Με άσσο του Γιάκομπσεν ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων στον αγώνα (5-3), αλλά πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός από τα καλά σερβίς του Ιντάλγκο μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ και να κάνει το 6-7, έργο που συνέχισε ο Παγιένγκ όπου με δύο σερί άσσους «έγραψε» το 8-10. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν το μομέντουμ αλλά και ισχυρό μπλοκ ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (11-16). Η διαφορά των πέντε πόντων διατηρήθηκε και στην εξέλιξη του σετ (16-21), αλλά οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το ματς. Με αντεπίθεση διαρκείας και άσσο του Γιάκομπσεν, το «τριφύλλι» μείωσε σε 21-23, αλλά έχασε την ευκαιρία σε κόντρα μπάλα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και στη συνέχεια απώλεσε και το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ, η ομάδα του Πειραιά μπήκε ξανά παίρνοντας το προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό ν’ απαντά αποκτώντας προβάδισμα τριών πόντων (7-4). Μέχρι τα μέσα του σετ, οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό ν’ ανατρέπει το εις βάρος του σκορ (13-15).

Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς
Για τη νίκη που θα στείλει τους τελικούς σε 5ο ματς 101 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε τέσσερις πόντους πριν την κατάκτηση του σετ, όντας στο +4 (17-21), ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ανέτρεψαν το σκορ, φτάνοντας σε set ball (24-22). Όμως τον τελευταίο λόγο είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με δύο μπλοκ του Κουμεντάκη ισοφάρισα (24-24) και στη συνέχεια με δύο ακόμη πόντους πήραν το σετ με σκορ 26-24 για το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώριο νέας απώλειας και έτσι προηγήθηκε με 3-0 και 8-4. Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε στην πορεία, αφού οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν από το σερβίς και έχουν καλή λειτουργία στην επίθεση και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 15-10. Ο Ολυμπιακός αν και φαινόταν υποτονικός μπόρεσε και πάλι να μαζέψει τη διαφορά (16-14), αλλά η «πράσινη» απάντηση ολοκληρώθηκε με μονό μπλοκ του Φράγκου για το 20-15. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν και πάλι προβλήματα στο να τελειώσουν το σετ, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να μειώσουν και πάλι σε 22-20, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να καλέσει τάιμ άουτ. Εν τέλει το «τριφύλλι» βρήκε τις λύσεις και με 25-22 πήρε το τρίτο σετ μειώνοντας σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 4-7 στο τέταρτο σετ, έπειτα από άσσο του Παγιένγκ. Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει (8-8), αλλά στην πορεία ο Ολυμπιακός διατήρησε μία διαφορά δύο πόντων (13-15) που συνόδευσε τις δύο ομάδες στο τέταρτο σετ. Με το σκορ στο 18-19, ο Ερνάντεζ πήγε στο σερβίς, ο Ρανγκέλ μπλόκαρε τον Ιντάλγκο και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19, για να προσπεράσει αμέσως μετά με άσσο του Κουβανού (20-19). Οι λεπτομέρειες στο τέταρτο σετ ήταν με την πλευρά του Παναθηναϊκού και με δύο καρμπόν πόντους από τον Ερνάντεζ που πήρε ισάριθμα μπλοκ άουτ διαμορφώθηκε το 25-22, με το «τριφύλλι» να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ του αγώνα, οι «πράσινοι» μπήκαν με φόρα από το προηγούμενο κερδισμένο σετ, αποκτώντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (6-2). Ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις στο σερί του Παναθηναϊκού, μειώνοντας στο ελάχιστο (7-6), με τους γηπεδούχους να… τρέχουν ξανά ένα επιθετικό σερί και να φτάνουν στο +3 (9-6). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει δύο πόντους από την κατάκτηση του σετ, διατηρώντας το +3 (13-10) για να κάνει το απαραίτητο σερί (15-10) και να υπογράψει μία τεράστια ανατροπή και μία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (22-25, 24-26, 25-22, 25-22, 15-10)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.