Ερασιτέχνης

«Πράσινο» γλέντι στον Ολυμπιακό με επική ανατροπή!

Ο Παναθηναϊκός έχανε με 2-0 σετ στον «Αγ. Θωμά», ωστόσο με επική αντεπίθεση γύρισε το ματς και πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Το ματς

Με άσσο του Γιάκομπσεν ο Παναθηναϊκός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο πόντων στον αγώνα (5-3), αλλά πολύ γρήγορα ο Ολυμπιακός από τα καλά σερβίς του Ιντάλγκο μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ και να κάνει το 6-7, έργο που συνέχισε ο Παγιένγκ όπου με δύο σερί άσσους «έγραψε» το 8-10. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν το μομέντουμ αλλά και ισχυρό μπλοκ ανοίγοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (11-16). Η διαφορά των πέντε πόντων διατηρήθηκε και στην εξέλιξη του σετ (16-21), αλλά οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το ματς. Με αντεπίθεση διαρκείας και άσσο του Γιάκομπσεν, το «τριφύλλι» μείωσε σε 21-23, αλλά έχασε την ευκαιρία σε κόντρα μπάλα να πλησιάσει ακόμα περισσότερο και στη συνέχεια απώλεσε και το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ, η ομάδα του Πειραιά μπήκε ξανά παίρνοντας το προβάδισμα, με τον Παναθηναϊκό ν’ απαντά αποκτώντας προβάδισμα τριών πόντων (7-4). Μέχρι τα μέσα του σετ, οι «πράσινοι» ήταν μπροστά στο σκορ, με τον Ολυμπιακό ν’ ανατρέπει το εις βάρος του σκορ (13-15).

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε τέσσερις πόντους πριν την κατάκτηση του σετ, όντας στο +4 (17-21), ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ανέτρεψαν το σκορ, φτάνοντας σε set ball (24-22). Όμως τον τελευταίο λόγο είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι με δύο μπλοκ του Κουμεντάκη ισοφάρισα (24-24) και στη συνέχεια με δύο ακόμη πόντους πήραν το σετ με σκορ 26-24 για το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός δεν είχε περιθώριο νέας απώλειας και έτσι προηγήθηκε με 3-0 και 8-4. Η εικόνα του σετ δεν άλλαξε στην πορεία, αφού οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν από το σερβίς και έχουν καλή λειτουργία στην επίθεση και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 15-10. Ο Ολυμπιακός αν και φαινόταν υποτονικός μπόρεσε και πάλι να μαζέψει τη διαφορά (16-14), αλλά η «πράσινη» απάντηση ολοκληρώθηκε με μονό μπλοκ του Φράγκου για το 20-15. Οι «πράσινοι» παρουσίασαν και πάλι προβλήματα στο να τελειώσουν το σετ, επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να μειώσουν και πάλι σε 22-20, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος να καλέσει τάιμ άουτ. Εν τέλει το «τριφύλλι» βρήκε τις λύσεις και με 25-22 πήρε το τρίτο σετ μειώνοντας σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 4-7 στο τέταρτο σετ, έπειτα από άσσο του Παγιένγκ. Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού δεν άργησε να έρθει (8-8), αλλά στην πορεία ο Ολυμπιακός διατήρησε μία διαφορά δύο πόντων (13-15) που συνόδευσε τις δύο ομάδες στο τέταρτο σετ. Με το σκορ στο 18-19, ο Ερνάντεζ πήγε στο σερβίς, ο Ρανγκέλ μπλόκαρε τον Ιντάλγκο και ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 19-19, για να προσπεράσει αμέσως μετά με άσσο του Κουβανού (20-19). Οι λεπτομέρειες στο τέταρτο σετ ήταν με την πλευρά του Παναθηναϊκού και με δύο καρμπόν πόντους από τον Ερνάντεζ που πήρε ισάριθμα μπλοκ άουτ διαμορφώθηκε το 25-22, με το «τριφύλλι» να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ του αγώνα, οι «πράσινοι» μπήκαν με φόρα από το προηγούμενο κερδισμένο σετ, αποκτώντας προβάδισμα τεσσάρων πόντων (6-2). Ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις στο σερί του Παναθηναϊκού, μειώνοντας στο ελάχιστο (7-6), με τους γηπεδούχους να… τρέχουν ξανά ένα επιθετικό σερί και να φτάνουν στο +3 (9-6). Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει δύο πόντους από την κατάκτηση του σετ, διατηρώντας το +3 (13-10) για να κάνει το απαραίτητο σερί (15-10) και να υπογράψει μία τεράστια ανατροπή και μία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-2 σετ.

Τα σετ: 3-2 (22-25, 24-26, 25-22, 25-22, 15-10)

Exit mobile version