ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Κιβωτός του Κόσμου: Απειλές δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο – «Ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή θα σε σκοτώσω»

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, με άγνωστο να του στέλνει μήνυμα λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό και θα τον σκοτώσει.

Κιβωτός του Κόσμου: Απειλές δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε για ασέλγεια τον πατέρα Αντώνιο - «Ή θα τα πάρεις όλα πίσω ή θα σε σκοτώσω»

Απειλές κατά της ζωής του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, με άγνωστο να του στέλνει μήνυμα λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει άτομα να του κάνουν κακό και θα τον σκοτώσει.

Το περιστατικό έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσίευσε ένα μήνυμα που δέχτηκε ο 19χρονος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σε αυτό αναφέρεται: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ…. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω».

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 212.101 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα όμως προκαλεί αίσθηση η χλιδάτη ζωή που φέρεται ότι ζούσαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΜΚΟ: πολυτελή αυτοκίνητα, πανάκριβα ρούχα και κρουαζιέρες, προσωπικούς λογαριασμούς με 130.000 ευρώ και θυρίδες.

Από το 2010 τα έσοδα της οργάνωσης, από δωρεές, φιλανθρωπίες και επιδοτήσεις ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια τα έσοδα φθάνουν τα 5 εκ. ευρώ το χρόνο, με πλεόνασμα μισό με ένα εκατ. ευρώ, ενώ στην εφορία δηλωνόταν ποσό που δεν ξεπερνούσε τα 75.000 ευρώ.

Για «κακή κατασκευή σεναρίων» κάνει λόγο το περιβάλλον του πάτερ Αντώνιου

Την ίδια ώρα, το περιβάλλον του πατρός Αντώνιου συνεχίζει να διαψεύδει τα πάντα.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι από το περιβάλλον του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ανέφεραν πως «πρόκειται για μια κακή κατασκευή σεναρίων» και υποστήριξαν πως όλες οι κατηγορίες θα καταπέσουν. Αξίζει να σημειωθεί, πως το περιβάλλον του θεωρεί πως θα προκύψουν κι άλλες καταγγελίες, καθώς η όλη υπόθεση είναι «στημένη» όπως λένε.

«Είναι όλα ψέματα. Δεν έχω κάνει κάτι. Ό,τι έκανα στη ζωή μου καλύτερα, είναι να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, για τα οποία είναι όλο το έργο μου στην εκκλησία», φέρεται να είπε ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ μεταφέρει σε άτομα του κύκλου του ότι όλα αυτά που ακούγονται σε βάρος εκείνου, της πρεσβυτέρας και της δομής είναι ψέματα.

Από τον Αύγουστο είχαν γίνει γνωστές οι καταγγελίες

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το MEGA, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και σωματική κακοποίηση είχαν σταλεί από τον περασμένο Αύγουστο αρχικά στο Συνήγορο του Πολίτη και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την Αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η Αστυνομία εκείνη την περίοδο είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση των Σεπολίων.

Η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό «κατεπείγοντως». Επομένως, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να αναζητούσε με σχετικά αργό ρυθμό να ταυτοποιήσει τα καταγγελλόμενα πρόσωπα και τα θύματα κακοποίησης, αλλά και να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Όταν δόθηκε πριν από 10 ημέρες η καταλυτική κατάθεση του 19χρονου αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με ένα γενικόλογο δελτίο Τύπου και με διαρροή καταθέσεων κεντρικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, η διαρροή αυτή αποδίδεται σε σημαντικά στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και εκτιμάται πως ήταν κίνηση για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα. Η διαρροή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα.

Καταγγελία και για θεολόγο της δομής

Στο φως της δημοσιότητας όμως έρχονται πλέον και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών από πρόσωπο που είχε πολύ σημαντικό ρόλο μέσα στην ΜΚΟ. Το εν λόγω άτομο, σύμφωνα με το MEGA, ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά που φιλοξενήθηκαν στην «Κιβωτό» και έτσι από πολύ μικρή ηλικία είχε πολύ στενή σχέση με τον πατέρα Αντώνιο.

Όταν το πρόσωπο αυτό ενηλικιώθηκε, σπούδασε Θεολογία και εν συνεχεία προσελήφθη στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπου είχε τον ρόλο του παιδαγωγού – Θεολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2015 και αφορούν σε ξυλοδαρμό μέσα στη δομή των Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη δομή του Βόλου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κιβωτό του Κόσμου εργάζεται και η σύζυγός του, για την οποία υπάρχει καταγγελία για υπόθεση ξυλοδαρμού.

Ξεσπά η μητέρα του 19χρονου: «Τι ήταν το παιδί μου, το δουλάκι του»;

«Ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει (το πατέρα Αντωνίου) πρωινό στις 7 το πρωί. Τι ήταν το παιδί μου το δουλάκι του; Το σίγουρο είναι ότι το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα, θα δείτε θα αποδειχθεί» λέει η μητέρα του 19χρονου, του πρώτου παιδιού που ζούσε σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Η μητέρα του 19χρονου, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε πως από την αρχή ήθελε να τηλεφωνήσει στο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταγγέλλουν αλλά ο γιος της δεν την άφηνε. Πάντως, αναμένεται να καταθέσει και αυτή στην εισαγγελία τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο εισαγγελείς ανηλίκων λαμβάνουν καταθέσεις υπό άκρα μυστικότητα, ενώ μέχρι στιγμής στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από την κατάθεση του 19χρονου βρίσκονται και άλλες καταθέσεις από πρόσωπα κλειδιά, οι οποίες μιλούν για τρεις ακόμα περιπτώσεις ανηλίκων που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Οι αρχές προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να μιλήσουν, ενώ οι Εισαγγελείς πριν συντάξουν οποιοδήποτε κατηγορητήριο, αναμένουν αν θα προκύψει άλλη επίσημη κατάθεση θύματος.

Ερωτηματικά για χωματερή με ρούχα κοντά στη δομή Πωγωνιανής

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκαλούν εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, που φέρεται να προέρχονταν από δωρεές στην “Κιβωτό του Κόσμου”. Η ΕΡΤ πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού και στο πρώτο σημείο εντόπισε σακούλες με ρούχα.

Το δεύτερο σημείο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πωγωνιανή και σε λάκκο βρέθηκαν μαζί με άλλα σκουπίδια και πεταμένα παιδικά ρούχα. Πριν από δύο ημέρες είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε τα ρούχα που δεν δέχονταν στο ποτάμι μαζί με τις κρεμαστές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...