ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Εύκολο απόγευμα κόντρα στον ΠΑΟΚ και τώρα… Ζαλγκίρις

Ο Παναθηναϊκός με φόρα από τις νίκες με Βίρτους - Βιλερμπάν και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπέικον επικράτησε με 87-63 του ΠΑΟΚ.

Εύκολο απόγευμα κόντρα στον ΠΑΟΚ και τώρα... Ζαλγκίρις

To ματς

Οι «πράσινοι» λειτούργησαν εξαιρετικά στις πρώτες τους επιθέσεις βγάζοντας στο παρκέ όμορφες συνεργασίες, αλλά την ίδια ώρα δεν ίσχυσε κάτι ανάλογο στην άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρουν μικρό προβάδισμα (8-5), τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Η είσοδος του Πάρις Λι αντί του Ουόλτερς στον αγώνα αύξησε την πίεση στην μπάλα, ενώ βοήθησε τους γηπεδούχους να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όποτε είχαν την ευκαιρία κάτι που έκαναν επιτυχημένα για να προηγηθούν με καλάθι του ορεξάτου Μπέικον με 12-5 στο 5’. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κόλλησε επιθετικά, επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να τρέξει σερί 6-0. Έτσι ο «δικέφαλος» κατέβασε τη διάφορά στον πόντο (12-11 στο 6’), την ώρα που ο Φράνκε (3/4 τρίποντα και 1/1 δίποντα) είχε σκοράρει και τους 11 πόντους των φιλοξενούμενων! Το κακό διάστημα του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε έως το τέλος της περιόδου και ολοκληρώθηκε με καλάθι του Χάντς που έφερε το ματς στα ίσια (16-16).

Mε την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι τα πατήματά του στο παρκέ και με τον Γκουντάιτς να πετυχαίνει 5 συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 23-16 στο 12′, φτάνοντας και πάλι στο +7. Στο 14′ το «τριφύλλι» με τον Μπέικον να βρίσκει ρυθμό έξω από τα 6,75μ. ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με +14 (31-17), «τρέχοντας» επιμέρους σερί 15-1 στο δεκάλεπτο, με Αμερικανό άσο να έχει 11 πόντους, χωρίς να έχει χάσει σουτ (3/3 τριπ., 1/1 διπ.). Ο ΠΑΟΚ όμως δεν άφησε τους «πράσινους» να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά και με τον Φράνκε και πάλι (16 π.), μείωσε σε 31-24 στο 17′, με δικό του σερί 7-0. Η απάντηση όμως ήταν άμεση, αφού στο 18′ η ομάδα του Ράντονιτς προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με +16 (40-24), «τρέχοντας» σερί 9-0, κάνοντας το επιμέρους σκορ της περιόδου 24-8. Ο Μπέικον είχε και πάλι… κέφια και στο 19′ διαμόρφωσε το 44-26, φτάνοντας τους 17 πόντους και το «τριφύλλι» να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +14 (44-28).

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.449 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην 3η περίοδο οι «πράσινοι» όχι μόνο έδωσαν μία και καλή τέλος στην υπόθεση της νίκης, αλλά ήραν… σαρωτικοί! Με επιμέρους 20-4 έφτασαν την διαφορά στο +32 (64-32 στο 25′) και αυτό χάρη στον Πάρις Λι ο οποίος είχε πάρει την σκυτάλη από τον Ντουέιν Μπέικον! Σε αυτό το διάστημα και μέχρι να φτάσει η διαφορά σε αστρονομικές διαστάσεις, είχε πετύχει 12 πόντους στο πεντάλεπτο της 3ης περιόδου, εκ των οποίων τους εννέα συνεχόμενους. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς στο 3ο δεκάλεπτο ήταν το +35 (74-39) λίγο πριν από το τέλος της περιόδου (74-41).

Η τέταρτη περίοδος ήταν πια διαδικαστική, με τους Μαντζούκα και Χουγκάζ να μπαίνουν στο παιχνίδι και να έχουν χρόνο συμμετοχής. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα με κορυφαίο τον Σαλούστρο κατάφερε να φέρει τη διαφορά σε πιο… φυσιολογικά επίπεδα, και το ματς ολοκληρώθηκε με τρίποντο του νεαρού Κωνσταντινίδη για το τελικό 87-63! Τα δεκάλεπτα: 16-16, 44-28, 74-41, 87-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.