ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γιώργος Πετρίδης

Βρήκε… μπούσουλα και προοδεύει

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει στο Panathinaikos24.gr για την απόδοση του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Βρήκε… μπούσουλα και προοδεύει

Σε λιγότερο από 90 ώρες ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να δώσει τρία παιχνίδια στο ΟΑΚΑ για Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα και κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του, αφού έκανε το «3 στα 3».

Πέρα από το βαθμολογικό κίνητρο στις τρεις αυτές υποχρεώσεις, οι «πράσινοι» έπρεπε να αποδείξουν ότι κάνουν βήματα προόδου σε επίπεδο χημείας, ομοιογένειας και συνολικής απόδοσης. Κάτι που σε γενικές γραμμές συνέβη…

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την Basket League, ο Ράντονιτς ήλπιζε να δει από την ομάδα του ότι συνεχίζει στο ίδιο τέμπο. Δευτερευόντως ευελπιστούσε σε ένα εύκολο απόγευμα προκειμένου να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν… άδειες μπαταρίες μετά την υπερπροσπάθεια στα δύο ματς της Ευρωλίγκας.

Το «τριφύλλι» ξεκίνησε πάλι μουδιασμένα και ζοριζόταν κάπως στα πρώτα λεπτά, αλλά -ως συνήθως- πάτησε το γκάζι στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο και χάθηκε στον ορίζοντα φτάνοντας τη διαφορά μέχρι το +37. Πολύ σημαντική σε αυτό το διάστημα ήταν η ενέργεια και η διάθεση που έβγαζαν οι «πράσινοι» στην άμυνα (σ.σ. 8 κλεψίματα), που ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς σε πολλά λάθη (14 τον αριθμό), αλλά και χάρισε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον.

Πρωταγωνιστές επιθετικά ήταν οι Μπέικον και Λι: ο 27χρονος φόργουορντ επιβεβαίωσε πάλι την εκτελεστική του ικανότητα και πως έχει 1000+1 τρόπους για να συνδέεται με τον αντίπαλο καλάθι (21 πόντοι με 9/14 εντός παιδιάς), ενώ ο δαιμόνιος playmaker δείχνει… άλλος άνθρωπος από τότε που η μητέρα του βρίσκεται στην Ελλάδα (14 πόντοι και 4 κλεψίματα σήμερα).

Από ‘κει και πέρα, η εξέλιξη του αγώνα έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή του Παναθηναϊκού να πράξει αυτό που προαναφέραμε. Δεν… ταλαιπώρησε τα «βαριά» όπλα του και μοίρασε την τράπουλα στους υπόλοιπους όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκείνος που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ήταν ο Μαντζούκας, ο οποίος έπαιξε 24,5 λεπτά. Ο 19χρονος το είχε… ανάγκη για να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του, ενώ απέδειξε ότι μπορεί να συνεισφέρει και σε ματς Ευρωλίγκας. Έστω για 4-5 λεπτά, να δίνει ανάσες στον Γουίλιαμς. Το σημαντικό για τον ταλαντούχο φόργουορντ είναι ότι δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς σε επίπεδο τακτικής προσήλωσης. Συμπερασματικά, οι «πράσινοι» δείχνουν να βρίσκουν έναν μπούσουλα στο παιχνίδι τους και είναι εμφανές διά γυμνού οφθαλμού ότι προοδεύουν μέρα με τη μέρα. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι αφού έρχονται δύο εξορμήσεις υψηλών απαιτήσεων σε Κάουνας και ΣΕΦ.

Υ. Γ. Καταπώς φαίνεται, ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με την τρέχουσα εξάδα ξένων (Γουόλτερς, Λι, Πονίτκα, Μπέικον, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις) στο πρώτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...