ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

«Ο π. Αντώνιος ήταν 8 ώρες κλεισμένος καθημερινά με τον γιο μου, δεν μπορεί να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα»

Την μητέρα του 19χρονου που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια συνάντησε η κάμερα του Open με την γυναίκα να αναφέρει πως εδώ και δύο ημέρες, από όταν το παιδί της άρχισε να δέχεται απειλές δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του.

«Ο π. Αντώνιος ήταν 8 ώρες κλεισμένος καθημερινά με τον γιο μου, δεν μπορεί να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα»

Παράλληλα, ανέφερε πως όλα αυτά που συνέβαιναν τα γνώριζε. Ωστόσο ο γιος της τής είχε πει να μην μιλήσει γιατί φοβόταν. Σύμφωνα με την γυναίκα, ο γιος της περνούσε αρκετές ώρες στο ησυχαστήριο με τον πάτερ Αντώνιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ».

Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η γυναίκα λέει:

Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς…
Πρώτη δημοσκόπηση: Διέλυσε τα κοντέρ ο Αυτιάς… 11.546 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του».

Ερώτηση: Με ποια δικαιολογία ήταν μαζί του 8 ώρες κλεισμένος;

«Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει», κατέληξε.

Νέες καταθέσεις από παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές 

Εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς σήμερα, Δευτέρα αναμένονται νέες καταθέσεις από παιδιά που μεγάλωσαν στη δομή, την ώρα που η οικονομική αστυνομία ελέγχει την διαδρομή των χρημάτων από δωρεές.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε στο Star, ο συνδικαλιστής της αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας, ξεκίνησαν έλεγχοι και στο εξωτερικό με τις Αρχές να ψάχνουν offshore εταιρίες σε Ελβετία και νησιά Κέιμαν.

Παράλληλα με τους Εισαγγελείς ανηλίκων που εξετάζουν τις καταγγελίες των παιδιών, ομάδα 8 εξειδικευμένων αστυνομικών και δημοσίων ελεγκτών ερευνούν τις χιλιάδες σελίδες αρχείων του λογιστηρίου της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να ελέγξουν την νομιμότητα των συναλλαγών.

Την ίδια ώρα, συλλέγονται στοιχεία από τράπεζες και την ΑΑΔΕ. Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής δημοσίων Εσόδων, θα υποβληθεί στην εισαγγελία από το νέο έτος.

Δική της έρευνα κάνει και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, το πόρισμα της οποίας θα φτάσει στην  Εισαγγελία, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών αλλά και σκοτεινά δωμάτια να πληθαίνουν. Οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί στη δομή του Βόλου μετά από καταγγελία για ξυλοδαρμό τροφίμου από υπεύθυνο οποίος έχει και άλλες καταγγελίες σε βάρος του. Πάντως, ερωτηματικά προκαλούν τα μητρώα της Δομής όπου πολλά παιδιά δεν εμφανίζονται για άγνωστο λόγο.

Σκοτεινά δωμάτια και ξυλοδαρμοί ανηλίκων

«Eπειδή είχα φόβο το σκοτάδι, στην Αλικαρνασσού υπήρχε μια αποθήκη που δεν είχε φώτα, με βάλανε εκεί πέρα μέχρι να ηρεμήσω. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα», ανέφερε πρώην τρόφιμος της Κιβωτού στο MEGA.

Πρώην τρόφιμος στα σπίτια της Κιβωτού από τα 8 έως τα 18 του χρόνια, ο νεαρός σήμερα μίλησε για την τιμωρία της απομόνωσης που του επέβαλλαν εργαζόμενοι στη δομή, αλλά και για την επιβράβευση με κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό, μόνο σε όσους ήταν υπάκουοι.

«Με κοπάνησε στην τουαλέτα»

Η Ευγενία οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή σε ηλικία εννέα ετών μαζί με τα 4 αδέλφια της αρχικά στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, στη συνέχεια στην Πωγωνιανή στα Γιάννενα, και τιμωρητικά, όπως λέει στο MEGA στο τέλος στη Χίο, όπου οι υπεύθυνοι της δομής τη χώρισαν από τα αδέλφια της.

Όπως καταγγέλλει, εργαζόμενος – παιδαγωγός στην Πωγωνιανή την ξυλοκόπησε.

«Ανέβηκε πάνω, με έπιασε από τους ώμους, με έβαλε στην τουαλέτα και με τον ποπό μου, επειδή εγώ τραβιόμουν, τσίριζα, έκλαιγα, με έβαλε πάνω με πολλή φορά και με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας».

Τα αόρατα παιδιά

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο μητρώο ανήλικων της Δομής, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού. Στην αναφορά σύμφωνα με το MEGA απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

Πηγή: Ethnos.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.