ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Επικαιρότητα

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μετά τα 4,8R στην ίδια περιοχή – «Χορεύουν» Αττική και Εύβοια

Προηγήθηκε με διαφορά λεπτού δόνηση 4,1 Ρίχτερ - Οι δύο σεισμοί σημειώθηκαν 50 λεπτά μετά την πρώτη δόνηση - Είχαν προηγηθεί αρκετοί σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ μετά τα 4,8R στην ίδια περιοχή - «Χορεύουν» Αττική και Εύβοια

Νέοι μεγάλοι σεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή της Εύβοιας και έγινε αισθητός και στην Αττική περίπου 50 λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 6:32.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ ενώ ακολούθησε με διαφορά 1 λεπτού δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 7:24.

Για «εκτόνωση» έκανε λόγο λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μολονότι όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς
Φουλάρει για το μπαμ: Μυθική πρόταση σε Μάικ Τζέιμς 211.669 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κατά την αυτόματη λύση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 13,3 χλμ. και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές περιοχές. Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός της Τρίτης «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα».

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός «και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί».

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που μίλησε στο protothema.gr είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή λόγω του σεισμού.

Στις 7:56 σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή με αυτή των 4,8 Ρίχτερ που έγινε, επίσης, αισθητός σε περιοχές της Αττικής.

Σημειώνεται ότι στη 1:38 τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Πηγή: Protothema.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...