ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Κύπρο

Παναθηναϊκός: Φουλ της τακτικής με Κόντη στο γήπεδο και Γιοβάνοβιτς να παρατηρεί από την εξέδρα! (vid)

Ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε το σημερινό πρόγραμμα τακτικής στην Πέγεια της Κύπρου και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε από τις εξέδρες τα όσα δούλευαν οι ποδοσφαιριστές του. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Παναθηναϊκός: Φουλ της τακτικής με Κόντη στο γήπεδο και Γιοβάνοβιτς να παρατηρεί από την εξέδρα! (vid)

Ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε το σημερινό πρόγραμμα τακτικής στην Πέγεια της Κύπρου και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε από τις εξέδρες τα όσα δούλευαν οι ποδοσφαιριστές του. Αποστολή: Διονύσης Δεσύλλας.

Η τακτική είναι ένα πολύ σημαντική κομμάτι προπόνησης για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάτι που έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια πράσινων προετοιμασιών. Το σημερινό πρόγραμμα των “πράσινων” ήταν αφιερωμένο σε αυτόν τον τομέα με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει την καθοδήγηση των παικτών και τον Σέρβο προπονητή να ανεβαίνει στην κερκίδα και να παρατηρεί… από ψηλά, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα!

Ο Γιοβάνοβιτς δίνει μεγάλη σημασία στην τακτική. Ηθελε, λοιπόν, να παρακολουθήσει από τις εξέδρες του γηπέδου τα όσα δουλεύουν οι παίκτες του και μάλιστα κάλεσε μαζί του τους τραυματίες Κουρμπέλη και Ιωαννίδη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης, ο έμπειρος τεχνικός εξηγούσε στους δυο ποδοσφαιριστές τι ζητάει και για ποιον λόγο η ομάδα δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα τακτικά στοιχεία.

Αυτοματισμοί για σπάσιμο πίεσης

Η τακτική υπό τις οδηγίες του Κόντη ήταν αφιερωμένη στους αυτοματισμούς που πρέπει να έχει η ομάδα για να σπάει την άμεση πίεση του αντιπάλου ψηλά. Εγινε δουλειά στο πως πρέπει να αναπτύσσεται ένα σύνολο όταν ο αντίπαλος χάσει την μπάλα. Ο συνεργάτης του Γιοβάνοβιτς έδινε συνεχώς εντολές και ζητούσε οι ποδοσφαιριστές να βρίσκουν τις σωστές λύσεις για να σπάνε την πίεση και να εκμεταλλεύονται τους διαθέσιμους χώρους στο γήπεδο.

Οι ομάδες στην τακτική ήταν οι εξής:

Πορτοκαλί: Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Τσόκαϊ, Μπερνάρ, Κυριόπουλος, Σαβιέρ, Καμπετσής.

Μπλε: Σάρλια, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάντσες, Ρούμπεν, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Τσέριν, Σπόραρ.

Χωρίς Κουρμπέλη κόντρα σε Χάποελ Μπερ Σεβά

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης δε θα αγωνιστεί στο αυριανό πρώτο φιλικό παιχνίδι (12:00) επί κυπριακού εδάφους με τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει μια ενόχληση στον έσω πλάγιο, απείχε από τη σημερινή προπόνηση και θα προφυλαχθεί. Πλην του “Κούρμπε και του Ιωαννίδη που δε γυμνάστηκαν σήμερα, ο Βέρμπιτς έκανε αποφόρτιση.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ