ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποστολή στην Κύπρο

Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Μπερ Σεβά και με… ωραίους νέους!

Ο Παναθηναϊκός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μπερ Σεβά (26΄ Σελμανί), γύρισε το ματς - τούμπα με γκολ των Σαβιέρ (40΄), Σιδερά (72΄) και Πούγγουρα (82΄), παίζοντας μάλιστα και πάρα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος. Αποστολή στην Πάφο: Διονύσης Δεσύλλας.

Νίκη με ανατροπή απέναντι στην Μπερ Σεβά και με... ωραίους νέους!

Την ευκαιρία να επαναφέρει τους παίκτες του σε αγωνιστικό ρυθμό είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους, με αντίπαλο την Χάποελ Μπερ Σεβά. Οι πράσινοι μάλιστα κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με ανατροπή, μιας και βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε πολλές αλλαγές, ωστόσο και πάλι η ομάδα έδειξε ότι έχει χτίσει μέταλλο νικητή και δεν χάνει ούτε στα φιλικά.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά δραστήριοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχαν την πρώτη καλή στιγμή για να πάρουν το προβάδισμα με τον Χουάνκαρ στο 11ο λεπτό, αλλά ο Ισπανός μπακ παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε δυνατά και άστοχα.

Οι εντολές του Σέρβου τεχνικού, ήταν συνεχής πίεση, με τους παίκτες να τις τηρούν κατά γράμμα και να ασκούν πίεση σε όλο το γήπεδο στους αντιπάλους τους. Η σέντρα-σουτ του Χουάνκαρ στο 17ο λεπτό, βρήκε σε ετοιμότητα τον Χαρούς που μπλόκαρε εύκολα. Ένα καλό χτύπημα φάουλ από τον Μπερνάρ στο 18΄ δεν δημιούργησε κίνδυνο για την εστία της Χάποελ, με τους αμυντικούς της να απομακρύνουν τη μπάλα.

Αυτή όμως που άνοιξε το σκορ, ήταν η τυπικά φιλοξενούμενη Χάποελ Μπερ Σεβά, καθώς στην πρώτη της καλή επίθεση στο 27΄, εκμεταλλεύτηκε την αργή επιστροφή των παικτών του Παναθηναϊκού και με ωραία ενέργεια και σουτ του Σελμανί, μετά το εξαιρετικό κατέβασμα του Γιοσέφι, «έγραψε» το 0-1.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, συνέχιζαν να ψάχνουν κενά στην άμυνα της Χάποελ για να δημιουργήσουν κινδύνους, αλλά τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς. Ακριβώς με τη συμπλήρωση του 40ου λεπτού, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια, καθώς συνέχιζε να πιέζει ψηλά, κέρδισε τη μπάλα, με τον Σαβιέρ να εκτελεί σε πρώτο χρόνο και να παραβιάζει την εστία του Χαρούς για το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά, μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, δε συνέβη το παραμικρό, με τις δύο ομάδες να οδεύουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο ημίχρονο Σέρβος προπονητής έκανε αρκετές αλλαγές και έριξε στο παιχνίδι τους Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Σάντσες, Πούγγουρα, Τσέριν και Κρυπαράκο, ενώ στο 58’ μπήκαν και οι Σπόραρ, Σιδεράς και Συμεωνίδης.

Οι πράσινοι ανέτρεψαν το σκορ και παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο. Συγκεκριμένα, ο Τσέριν εκτέλεσε το φάουλ και ο Σιδεράς με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στη συνέχεια,ο Κρυπαράκος στο 76’ και ο Σπόραρ στο 81’ απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, με τον Πούγγουρα να τα καταφέρνει με κεφαλιά στο 84’ (3-1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (58’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Τσόκαϊ, Πέρεθ (46’ Τσέριν), Κυριόπουλος, Σαβιέρ (58’ Συμεωνίδης), Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Καμπετσής (58’ Σπόραρ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ (Ελιανίβ Μπάρντα): Γκλάζερ, Νταντιά, Αμπού (46’ Μοτασέμ), Μπλόριαν, Αβίβ (46’ Τίμπι), Γκορντάνα (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ελίας (62’ Γιεχεζκέλ), Ανσά (46’ Μίχα), Παούν (62’ Λόπες), Γιοζέφι (46’ Μάρτινς), Σελμανί (46’ Χεμέντ).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE