ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

KAE Παναθηναϊκός για την καθυστέρηση με ΟΑΚΑ: «Ως εδώ – Να προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή της αφήνει αιχμές για την κυβέρνηση και καλεί τον Κυριακό Μητσοτάκη να δράσει άμεσα, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να... πρασινίσει το ΟΑΚΑ.

KAE Παναθηναϊκός για την καθυστέρηση με ΟΑΚΑ: «Ως εδώ - Να προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης»

Επίσημα θέση αναφορικά με το ζήτημα του ΟΑΚΑ πήρε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσα από ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, οι πράσινοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες, αλλά και στα θέματα που έχουν φέρει αυτή την καθυστέρηση.

Επιπρόσθετα, έκαναν δημόσιο κάλεσμα στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να πέσουν γρήγορα οι υπογραφές των συμβάσεων.

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.392 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με αίσθημα ευθύνης προς τα εκατομμύρια των φιλάθλων της, θέλει να τα ενημερώσει αναλυτικά για το πού βρισκόμαστε σχετικά με την απόκτηση του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, κάτι που αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους με ΦΕΚ (100Α/2022 και 195Α 2022), αλλά ακόμη δεν έχει εφαρμοσθεί και πώς φτάσαμε ως εδώ.

Παραμονές Χριστουγέννων του 2020 μας προτάθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, διά στόματος του πρώην Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και Διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, να μας παραχωρηθεί το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για 49 χρόνια ως μια πράξη δίκαιη, αφού η ΚΑΕ Παναθηναϊκός το συντηρεί επί δεκαετίες, αλλά και σαν αντιστάθμισμα στη μη υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης που αφορούσε στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού. Αυτό που μας είχε ξεκαθαριστεί είναι ότι η διαπραγμάτευση της παραχώρησης επί το συνόλω, νομοθετική ρύθμιση και σύμβαση, θα γίνει αποκλειστικά με το επιτελικό κράτος, δηλαδή με το Μέγαρο Μαξίμου. Όντως η επίσημη διαπραγμάτευση ξεκίνησε την 21η Ιανουαρίου του 2021 στις 13.00 το μεσημέρι από τον κ. Θεόδωρο Λιβάνιο. Την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε σε εκείνη τη συνάντηση ο ιδιοκτήτης της κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο στενός του συνεργάτης κ. Παναγιώτης Μπόμης. Αυτή η διαπραγμάτευση όντως κινήθηκε γρήγορα και επήλθε συμφωνία την 13η Μαρτίου του 2021 αποδεχόμενοι ουσιαστικά όλους τους όρους που μας τέθηκαν από την πλευρά του Πρωθυπουργού. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η πρώτη μεγάλη καθυστέρηση που οφείλεται στα εσωτερικά προβλήματα της Κυβέρνησης, καθώς έπρεπε να ενημερωθεί ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος «έτρεχε» με πιο σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα να αλλάξει τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Στη διαδικασία μπαίνει και ο Υπουργός Επικράτειας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ως επιβλέπων της νομοθετικής ρύθμισης, αλλά και της σύμβασης. Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη λόγω των εσωτερικών δυσχερειών επικοινωνίας της Κυβέρνησης.

Τα προβλήματα που έβαζαν κάποιοι στα εσωτερικά της Κυβέρνησης όπως για παράδειγμα το πάρκινγκ 5, ο δρόμος που ενώνει τις εγκαταστάσεις, το master plan κτλ ξεπεράστηκαν οριστικά από το Επιτελικό Κράτος και από αυτούς που σχεδίασαν το master plan, καθώς ήταν μη προβλήματα και η διαδικασία εκκίνησε και πάλι. Την 6η Απριλίου του 2022 συμφωνήθηκαν όλα εκ νέου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη (νόμος-σύμβαση). Πλέον έχουμε φτάσει στα Χριστούγεννα να υπάρχει ενεργός νόμος, αλλά να μην έχει υπογραφεί της συμφωνημένης σύμβασης.

Κατανοούμε πως ο βασικός συντονιστής και συνομιλητής μας για το θέμα έχει «καρατομηθεί», αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα στην Κυβέρνηση, τα οποία προκαλούν καθυστερήσεις και σύγχυση, γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που από την αρχή προσπαθεί να καταστρέψει τη συμφωνία, αλλά ως εδώ. Καλούμε τον αξιότιμο πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην έλλειψη συντονισμού και να προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της συμφωνημένης σύμβασης».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...