ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Αυτός ναι, είναι Παναθηναϊκός!

Ο Γιώργος Πετρίδης γράφει από το Κάουνας στο Panathinaikos24.gr για τη μεγάλη νίκη του «τριφυλλιού» κόντρα στη Ζάλγκιρις.

Αυτός ναι, είναι Παναθηναϊκός!

Αυτός ναι, είναι Παναθηναϊκός! Με μια εμφάνιση από τα… παλιά, οι «πράσινοι» ήταν απολαυστικοί και απόλυτα κυρίαρχοι στη Ζαλγκίριο Αρίνα. Κάπως έτσι έφτασαν σε ένα σπουδαίο διπλό (67-81) στο Κάουνας, που τους δίνει τόνους αυτοπεποίθησης και παράλληλα σπάει την «κατάρα» των 35 μηνών δίχως 3 σερί νίκες στην Ευρωλίγκα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι το εν λόγω γήπεδο ήταν «απόρθητο» φέτος…

Από τις πρώτες τους κινήσεις στο παρκέ, οι παίκτες του Ράντονιτς έδειξαν στους αντιπάλους τους ότι κουμάντο θα κάνουν εκείνοι. Με εξαιρετική άμυνα, τρομερή προσήλωση και περίσσιο πάθος στο πρώτο ημίχρονο, το «τριφύλλι» δεν επέτρεψε στη Ζάλγκιρις να ανασάνει και να επιβάλει το δικό της τέμπο.

Το σκορ του πρώτου 20λεπτου (28-44) έμοιαζε μάλλον… άδικο για τον «Εξάστερο», που κυριαρχούσε απόλυτα και στις δύο άκρες του παρκέ. Μακράν η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας κατά τη φετινή σεζόν. Ειδικά σε πρώτο ημίχρονο αγώνα…

Ακόμα κι όταν το παιχνίδι έδειχνε να στραβώνει (σ.σ. στο 3ο δεκάλεπτο και στις αρχές του 4ου), οι «πράσινοι» έδειχναν αποφασισμένοι και διατεθειμένοι να καταθέσουν και την ψυχή τους στο παρκέ. Το ένιωθες ότι οι παίκτες του Ράντονιτς θα πουλούσαν πολύ ακριβά το… τομάρι τους σε αυτό το ματς, όσο κι αν πάλευαν οι γηπεδούχοι.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, θα σταθούμε ιδιαιτέρως στον ασταμάτητο Γουίλιαμς, ο οποίος έκανε… όργια εκτελεστικά -σε ένα ακόμα παιχνίδι- στο δεύτερο μέρος και κυρίως στην 3η περίοδο, όταν πήρε στις πλάτες του όλη την ομάδα και την οδήγησε εκ του ασφαλούς (σ.σ. 14 από τους 16 πόντους του «τριφυλλιού» ήταν δικοί του σε αυτό το διάστημα).

Φυσικά καθοριστικοί ήταν και οι Γουόλτερς και Μπέικον, που πέτυχαν μεγάλα καλάθια όταν η μπάλα «έκαιγε». Αμφότεροι είναι ηγετικές φυσιογνωμίες (με τον τρόπο του ο καθένας) και γνωρίζουν πως να καθοδηγήσουν ένα σύνολο, αλλά και να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

Από ‘κει και πέρα, κάθε παίκτης που χρησιμοποιήθηκε έδωσε το κατιτίς του. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο επιβλητικό διπλό. Οι Καλαϊτζάκηδες είχαν τη δική τους επίδραση με τις εξαιρετικές τους άμυνες και τη μαχητικότητά τους, ενώ ο Παπαγιάννης ήταν επιβλητικός και θωράκισε με τον καλύτερο τρόπο τη ρακέτα της ομάδας κρύβοντας το… φως σε όσους επιχειρούσαν να διεισδύσουν στο «ζωγραφιστό».

Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε στον Ράντονιτς, ο οποίος παρουσίασε ένα άριστα προετοιμασμένο σύνολο, που ήταν έτοιμο για μάχη μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό. Όσα είχε ζητήσει ο Μαυροβούνιος από τους παίκτες του, αποδόθηκαν πλήρως στο παρκέ και γι’ αυτό οι «πράσινοι» έφτασαν στη σπουδαία νίκη.

Έλεγχος των ριμπάουντ, περιορισμός των Έβανς, Μπραζντέικις και Σμιτς, αποφυγή αβίαστων λαθών, «εκμετάλλευση» του ατομικού ταλέντου του Μπέικον και του Γουίλιαμς σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός», αλλά και σκληρή άμυνα ήταν τα βασικά στοιχεία που είχε ζητήσει από τους παίκτες του.

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός δεν… κατέκτησε κάτι με αυτό το διπλό, αφού ακόμα βρισκόμαστε στο πρώτο 1/3 της σεζόν στην Ευρωλίγκα κι έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο. Το σίγουρο όμως είναι ότι κέρδισε πολύτιμη ψυχολογία για την πολύ δύσκολη συνέχεια του Δεκεμβρίου. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την προσεχή Δευτέρα…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...